• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: jako vyložme si karty na stůl...i pro tebe bude starší dítko ve školce přínosem...i pro mladšího sourozence.....jestli pro čerstvě tříletou dceru, to bych nechala na praxi....třeba to pro ní bude super a bude školku milovat, ale bude z měsíce týden zdravá...nebo se jí to líbit nebude, podle mě tohle jde předem dost špatně odhadnout.....ale každopádně když se to sejde , tak to je dobré !
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    TUTIK: 3 jí budou 1.srpna. No právě, když je navíc dlouho jen se mnou a muž např. pracuje i víkendy, tak pak je až chorobně fixovaná a nemůžu pomalu ani na WC...Musí se to i tou školkou odmajzlíkovat :)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    QASHQAI: A kolik je dceri? Presne jak pises - dite potrebuje se rozvijet, dalsi podnety, kamarady... Ja ted zacala davat dceru (2 roky 4 mesice) do mistni 'miniskolky', na dve dopoledne v tydnu a je tam tak spokojena!
    Krom toho, podle me, cim driv si dite zacne zvykat na skolku, kolektiv deti a hlavne na to, byt chvili bez rodicu, tim lip.
    Pak to snad neskonci tak, ze petilety kluk (ktery se nedostal do skolky, takze je porad doma s rodici) neni schopny (a uz pres rok a pul si 'zvyka') byt dve hodiny mezi detmi bez rodicu a tatinek s nim musi zustavat, aby nebrecel a aby si zvykl... :-/

Skolka je pro deti, aby mely moznost byt v kolektivu, vyvijet se, ucit se nove veci.. neni to hlidaci zarizeni a sestru neposlouchej!
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    EVIANAIVE: Taky že jo, akorát mě to jen v tu chvíli docela naštvalo.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    Tak mám první pozitivní zprávy ohledně zápisů. Byla jsem se podívat do jedné pěkné školy, nedaleko bydliště, mají tam krásný prostorný plac na hraní s hodně zeleně a celkově ta zahrada působí moc příjemně. Paní ředitelka sympatická osoba, ptala jsem se na to trvalé bydliště a ona řekla, že je to fuk. Když prý bydlíme tady v okolí, mám napsat adresu současnou, i když není trvalá. Mc mě to potěšilo. Po příchodu domů mi majitel bytu odpověděl na mail na můj dotaz ohledně zařízení trvalého pobytu pro moje děti a také jsem byla nadšená, protože to prý udělá, udělá se dodatek k nájemní smlouvě a společně půjdem na matriku. Když se budem stěhovat, zas se odhlásíme. Takže mám velkou radost. Ale protože po smíchu obyčejně příjde pláč, u paní dr. jsem dostala sprchu od sestry, která na mě koukala skoro jako na tyrana, když chci holku dát do školky! Ptala se: "Proč PROBOHA? Vždyť vám bude domů nosit bacily a nakazí brášku...Je přeci tak HODNÁ (ach jo, že je hodná, to ji mám proto držet izolovanou doma? ) PROČ jí tam chcete dávat? Prosím vás, zvažte to...."No já jsem šla do mdlob. Přeci i když jsem doma s mladším dítětem, tak dítě se prostě vyvíjí a potřebuje už kolektiv dětí, zařadit se, plno věcí se naučit (sama jíst, snažit se napodobovat starší v oblékání atd...)Navíc pořád doma s mámou a malým miminem...Už se doma začíná chvílema nudit. Venku když potká školku někde na hřišti, přimísí se tam k nim a je jak v jiným světě, řádí, je prostě šťastná...:)
    No když jsem si pak šla později pro to potvrzení, tak na mě sestra hodila takovej dost hnusnej pohled se slovy:"Ach jo, tak jste si to teda nerozmyslela???"
    Myslím, že plusů na školce je prostě víc než mínusů, ať si sestra myslí co chce.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MARKYSHA: oni tam taky právě teď přihlásili syna. vzali ho, tak můžu poskytnout reference, ale nejdřív až v září
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MEDVED007: No pro jistotu, kdyby mi jí tady nevzali, tak aby byla aspoň v řadě na příští rok na té dvojce, kde by mi ji už museli vzít ve 4 letech, ne?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: a proč teda dáváš přihlášku na prahu 2, když je to pro tebe hodina MHD ? já myslím, že na Praze 11, máš šanci dobrou....je to tam relativně v pohodě, protože se fakt snaží a otevírají nové třídy nebo posouvají předškoláky do škol
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QASHQAI: a ta švagrová uspěla? Přijde mi, že u nás v okolí je těch školek dost?
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MARKYSHA: Na Pze 11 upřednostňují děti s trv. pobytem. Já mám holku přihlášenou na Pze2, ale tam nebydlíme. Volala jsem do všech školek v okolí a každá to řeší jinak. V jedné mi sdělili, že nemám šanci, ani kdyby tady dítě mělo tr. pobyt, prý bude hodně předškoláků a také musejí vzít děti, které loni odmítli a těch prý bude 89!!! No prý tak za 2 roky bude klid a s umístěním nebude problém...Bezva...
    V jiné mi zas řekli, že trv. pobyt není podmínkou, pouze je za to bodové plus a že přihlášku mám zkusit podat. Dokonce není ani problém, že jsem doma na MD s mladším dítětem. No tak uvidíme..Zkusím malou přihlásit také na Phu 2 a kdyby měla štěstí a vzali jí, tak budu denně jezdit skoro hodinu MHD ještě s malým prckem v kočáru...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: tak vzhledem k tomu, jakou váhu má bydliště, tak asi těžko :-( ale pravda je, že já uspěla i se špatným bydlištěm....část prahy kde bydlím žádnou školku nemá a tak se prostě někde smilovali.....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: jak je to vlastně v Praze, pokud neuspěješ v místě bydliště, je šance uspět v jiný části Prahy?
    LBW
    LBW --- ---
    ZOFI: Praha taky nic moc, my to vloni zkouseli na Praze 9 - 1100 mist ve skolkach a pres 6000 deti se hlasilo (alespon to tvrdila pani na uradu mestke casti), stal jsem snad pulkilometrovou a 4 hodinovou frontu na zapis :/
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    v Brně nám skončilo elektr. přihlašování dětí do MŠ.

Počet vypsaných volných míst v městě Brně byl : 2 210 ,
    dětí, které podaly přihlášky však bylo : 4 589

Moje městská část - Brno sever - 17 MŠ - 267 volných míst - 634 vydaných přihlášek - 690 podaných přihlášek (ty navíc jsou rodiny bez trvalého pobytu v naší Mč)

Rekapitulace - V Brně chybí 2 379 míst! V naší MČ chybí 423 míst!

Proto mamky z Prahy nezoufejte, budte rády, že nežijete v Brně....

http://zapisdoms.brno.cz/mestske-casti?order=nurseries_sum_pupils&sort=desc
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: tohle je na Velvarský, taktéž Praha 6, já bydlím na Evropský, má to švagrová dobrý? Příští rok se nás to bude taky týkat.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MARKYSHA: padesát bodů, panejo!
    u švagrový na praze 6 - arabská ten věk zase skoro vůbec neřešej. no jsem zvědavá, jak dopadnem my, jdem příští středu (respektive jde tonička s tátou, já nechci provokovat s svým břichem)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QUAACA: u nás je to dost podobný, pouze s rozdílem, že u nás je 50 bodů, pokud je dítěti 5.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    bodové hodnocetí pro přijetí do školky útulná na praze 10... máte to stejné?

LBW
    LBW --- ---
    MADIETTA: i tak dik, nejake nyxdite do tech dvou chodit muselo - on se nekdo ozve
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LBW: ač jsem z Prahy 6, zrovna s těmi nemůžu sloužit. Moje děti chodily/chodí do Velvarské.
    LBW
    LBW --- ---
    cau, chci se zeptat na zkusenost se skolkama v Praze 6.
    z webu vsechno vypada hezky, na prvni pohled v samotne skolce taky...mate/meli jste nekdo prcka v MS Belohorska nebo MS Parlerova?
    diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam