FIFI: no těžko soudit, pokud by na tom viselo třeba zaměstnání, sice je to blbý, ale lepší než nemít s dvěma dětma zaměstnání, protože dítě nemohlo jít do školky, babičky nejsou a na soukromou nejsou peníze? Já odklad měla, ale nějak mě to nepoznamenalo, měla jsem teda lehkou mozkovou dysfunkci, díky čemu mě tehdy komanči málem cpali do zvláštní školy, díky konexím dědy z toho byla vyrovnávačka, která byla teda něco, byl tam kluk třetí rok (!), kterého tam drželi kvůli epilepsii, že se s ním jako nebudou crcat v normální třídě, holka, která nikdy nemluvila, holka, která občas dostala nějakej nervovej záchvat a mlátila hlavou do zdi, jeden cikánek a pár dysgrafiků, dyslektiků. Ve druhé třídě už jsem byla v normální třídě na jiné škole, ale samozřejmě to spolužákům řekli, odkud jsem jako přišla, že. Načež po revoluci začali zas mamku otravovat s menzou, že jsem jako génius nebo co. Upřímně si myslím, že nejsem ani retardovaná, ani génius, pouze divná:-), ale tohle mě dost poznamenalo, být pořád něčím jiná, jako by nestačil otec-psychopat, špatný sociální poměry a obezita. Proti tomuhle nějaký odklad je selanka.
TRISSIE: přesně kvůli tomu chce odklad kamarádka pro svého synka, který je sice hrozně inteligentní, ale fakt droboučký truhlík, kterýho šikanujou už ve školce.