ILLUZE: tak to máte fakt levné soukromé školky...protože tady....praha východ a do centra jsem našla nejlevněji kolem těch 10 tis. :-( upřímně, to by musela být státní echt hnusná, abych tam dítě nedala, když už by se mi dostalo (hurá) :-)
mmch vídeňská školka, o které jsem psala, je klasicky státní resp. církevní, což tam je v podstatě to samé....i tak stojí hrůzu peněz, na vídeňskou soukromou by kámoška nedosáhla ani ve snu a to nejsou žádné socky...a srovnání české státní a rakouské státní je dost šokující.....v neprospěch vídně....české děti nevědí co mají....tam je to fakt hlídárna nejhrubšího zrna, žádná předškolní výchova se nevede, to ať si dělají doma s dětma rodiče, ven se chodí stylem, že mají dvorek a když se domluví dvě děti spolu a přehodí si na nástěnce svoje značky, že jsou jako venku, tak můžou kdykoliv jít (třeba i blbě oblečené/obuté) bo to nikdo nehlídá, vybavení je mírně řečeno ubohé, ošuntělé.....kámoška tam přehazovala kluka ze státní pražské a byla dost v šoku....ale ráda, že ho má aspoň kam dát, protože situace se školkama je tam asi tak blbá jako tady