• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ILLUZE: No, ta kamarádka sehnala vždycky školku u práce, ale je to taky už 14 a 6 let :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: A o jak staré dítě jde?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RYBKA: no řešili to osobně...

Nemůžeme si dovolit dát dítě jinam - ono by to ani v okolí nešlo - známé odsud porůznu falšovaly ze zoufalství trvalé bydliště, všude je plno. Leda Zličín, a tam je školka plná ruských dětí, co mají body plus za "začleňování dětí cizinců" a mají se tam problém dostat i čtyřleté děti.

My bychom to prostě nedávali časově, když pracuji u druhého rodičáku, už tak nestíháme pořádně v dané dny vyzvedávat o půl šesté :-/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ILLUZE: V Brně měli ten elektronický zápis, ne? U vás vím, že je jedna, ale myslela jsem, že třeba zkoušela přilehlé pražské. Kamarádka z Rudné vozila jedno dítě do Řep, druhé do Jinonic.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RYBKA: nene, Brno :)

my tu máme státní jednu :(( která má navíc záběr pro okolní obce :-/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VERONIKA22: Musíš pořídit takovej ten nepromokavej omyvatelnej obleček :-)
    ILLUZE: Ty jo, 12 školek?! Tam u vás a v okolí? To je masakr...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZOFI: Dneska kamarádka vzala jedním tahem 11 školek ze 12, kam přihlásili své dítě. Nedostalo se ani do jediné...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ILLUZE: jojo to já v dětství dělala taky :oD ale chutnalo mi víc u babi.

RENFRI: to jsem si říkala, ale když vidim nellu jak naprosto kdekoliv v zimní tlusté kombinéze upadne tak se mi dělá mdlo ji pustit na promočenou zahradu :oD
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VERONIKA22: mně to cvaklo zase včera...

na snídani jsem muži a Eli dala jablkový koláč od mamky - je neuvěřitelně dobrý - kdybych mohla, sním ho celý plát jen sama :)

no a Eli zahlédla koláč, a že ten nechce, že jí tenhle nechutná - chce rohlíček (došly) - v klidu jsem odpověděla, že ok, tak že tedy půjde do školky o hladu a najednou, že jo, že si dá tenhle

pak mi u snídaně řekla, že tenhle koláč jí chutná doma, ale u babičky ne, tam ho nemá ráda...

dětská logika :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    VERONIKA22: Tak oni tam maji pod 20 mesicu jen jednu holcicku a tu vozi v golfkach, casto jdou proste jen na zahradu a jsou na zahrade - tam je i hriste s prolezackami, piskovistem, skluzavkou... a kdyz jdou nekam dal, tak vsechny deti slapou, jen ten drobek se veze, ne, ze by treba tolik neusla, ale i by je asi docela zdrzovala, takze maji golfky s sebou jako zalohu a cast cesty jde, cast se veze. A na ty poniky nechodi nikam, ponici chodi k nim do skolky na vozeni, tusim kazdou stredu.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    RENFRI: já úplně neskutečně závidím ten davový vliv ostatních dětí. to se pak vychovává neskutečně snadno. mít tady bandu dětí tak síly, které musím vynaložit se vůbec nenásobí počtem dětí ale jsou jen o krapítek větší než musím vynaložit na 2 děti.

RENFRI: ale zajímalo by mě jak chodí na procházky? protože i ty moje děti ve věku pod 20měs obešly jen dům či jen 2 ulice? tak jak to tam dělají nechápu a obdivuji?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MEDVED007: naprostý souhlas. proč oblékání, obědvání, čištění zubů nepřirovnat k tomu co dodržuji? nepůjčuji zapalovač, nepůjčuji nože, přes přechod chodíme za ruku.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Majda dneska prvne ve skolce spi, tak jsem mela trochu obavy, jak to zvladne, doma spi v hluboke detske postylce jeste, nikdy nespala jinak a prave mi prisla sms ze skolky - Dobry den, Magdalenka sla spinkat a neplace, tak se nemusite obavat, vsechno je uplne v poradku, moc se ji libila jizda na ponicich. Skolka
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VERONIKA22: s druhou dcerou jsem nikdy podobné problémy nezažila, nikdy už jsem takovou míru diskuze nepřipustila....velmi úlevné :-) ano, bavím se s dětma o tom, co chtějí a co ne, ale ne ve věcech jako je chození do školy ...ostatně u nás je pravidlo, že i ven se minimálně jednou denně chodí prakticky bez ohledu na počasí.....aneb není špatné počasí, jen oblečení :-) i dneska děti remcají, ale jen do doby než opustí barák, venku jsou šťastné a spokojené a nechce se jim domů....tak si aspoň nepřipadám jako tak velký tyran :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MEDVED007: souhlas. mívala jsem jedno dítě a byla jsem měkkota měkká. přišlo druhé a mě došlo, že jen generálové mají život jednoduší. dnes řeknu oblíkat a jak to jde úplně samo. Ale jde to jen díky tomu, že děti vědí, že neoblíknout se je velmi blbé ( maminka bude pěěěkně nepříjemná a není radno to pokoušet )
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ILLUZE: naprosto souhlasim. pokud vím, že šikovné dítě mám a ono umí když se mu chce tak kašlu na to, že se mu nechce. dítě oznámí, že se oblékat nebude a já odpovím: Ok maminka půjde pryč sama. a dítěte si nevšímám. a klidně i demonstrativně odejdu.
    Podle mě nejde teoreticky vychovávat ale jen prakticky. dítě musí zažít ten pocit co znamená když neposlechne..... jaké to má následky. ( ten pocit když zůstane bez maminky neboť bylo potřeba se oblíknout a odejít a maminka už obléknutá je a odešla ).

když za jeho nechci může věkové období tak pomáhám s 50%věcí ale nikdy né se 100%.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    BEBERA: +
    LBW: +
    ORIKA: u nás to samý přes kopírák, málokdy zvládneme výpravu ven míň jak za hodinu ;)
    (dcera 2 a 3/4 roku, největší protesty jsou tak od 2 let)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: já dostávala dítě ven nerespektujícím způsobem, prostě jsem jí narvala do oblečení a vystrčila za dveře....ale byla to moje chyba a já si to dobře uvědomovala...do doby než se narodila mladší dcera jsem byla ve výchově příliš měkká...nebylo-li to nutné, tak jsem se s dcerou dohodla...chceš jít ven, ok, jdeme, nechceš, nejdeme...prostě dala jsem na její názor, minimálně v roli poradní....a najednou tu bylo druhé dítě a ven se muselo bo mimino řvalo, že je mu horko a ona nechtěla....tak co s tím....dcera to vyšperkovala i tím, že když už bylo nejhůř, tak celé oblečení komplet schválně poblila....no měla smůlu, svlíkla jsem jí a dala jí nové :-) jednou v zimě byla celý den v poblitých punčochách, protože jsem si nevšimla, že je má zespoda na ťapce mokré bo do toho šlápla :-) prima časy :-) a vyrostla z toho....dneska zařvu oblíkat a za tři minuty stojí oblečená u dveří :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LBW: ano, jakýkoli respekt jsem v oblasti oblékání odpískala, to bychom totiž z domu nevyšli celý den, syn má vždy něco důležitějšího na práci než se obléci...takže po slušné žádosti, aby se konečně oblékl následuje počítání, křik a vyhrožování, jinak nemám šanci...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LBW: byla bych rada za tip, jak respektujicim zpusobem dostat dite ven. Zkusim to, i když to je zdlouhave. U nas dřív fungovalo aspoň vydirani ve stylu "když nechces jit, nechod, pujdeme s Vitkem sami". Ted kdyz to vypada, ze jde do tuhého a ze si oblikam bundu, povesi se mi nahaty na nohu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam