• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    YENNEFER: aha, ale to předpokládám, že by tam snad fungovaly odděleně nebo myslíš, že by je spojovali třeba s družinou? Nebo by se nakazili přes jídelnu? Já to právě nechápala,proč by to někomu mělo vadit.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MARKYSHA: mě by to také vadilo, protože školkové děti jsou mnohem víc nemocné.. v naší školce jsou nejstarší děti v jiné budově a když se spojují s těmi menšími, tak se to okamžitě promítne v nemocnosti těch starších...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ORIKA: hele a co mohlo vadit těm rodičům ze základní školy na Praze 4, že by tam byly dvě třídy školky, nějak mě nenapadají důvody?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    Průzkum: Školky letos odmítly až 40 procent rodičů dětí - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=776279
    EDERA
    EDERA --- ---
    ORIKA: V Praze se kritéria liší podle zřizovatele, kterými jsou městské části.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ORIKA: Každá městská část si to může stanovit po svém.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ILLUZE: a neexistují v praze nějaká kritéria pro přijetí, společná pro všechny školky, jak tomu bylo v brně?
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    ILLUZE: ta má výdrž
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ILLUZE: Obdivuju tě, žes jí nedala jednu mezi oči :-(
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZOFI: když jsme teď byli na zápisu, paní ředitelka mne začala nenápadně upozorňovat, že minulý rok se nedostaly i některé pětileté děti... že když jsem na tom rodičáku... ale že nás budou vést v patrnosti...
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    no, kdyby nevzali téměř pětiletého, to už by bylo na pováženou... i většina čtyřletáků se dostata,
    jen ti nejmladší ne, ale je jich hodně (v naší MČ přes 400, v Brně asi 2500 dětí )
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    LILY: já jsem přihlašovala 4letáka /ale je pravda, že je říjnovej, tj v říjnu bude mít 5/ jenom do jedné a vzali ho tam.
    LILY
    LILY --- ---
    Už se to tu probíralo několikrát. V Brně letos tříleté neberou vůbec, čtyřleté jen s notnou dávkou štěstí. Proto jsem to nakonec ani nezkoušela. Znám akorát pár čtyřletých, co se s odřenýma ušima někam dostali (a všichni jinam, než by si jejich matky přály). Letos je hot nějaký silný ročník či co, plus ty odklady šestiletých...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: tříleté
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    ILLUZE: no, tak to je asi z té , co já bydlím, zde máme 12 školek a přesto se nedostalo 410 dětí, 40 z nich je čtyřletých, zbytek tříletáků....
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ILLUZE: No, ta kamarádka sehnala vždycky školku u práce, ale je to taky už 14 a 6 let :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: A o jak staré dítě jde?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RYBKA: no řešili to osobně...

Nemůžeme si dovolit dát dítě jinam - ono by to ani v okolí nešlo - známé odsud porůznu falšovaly ze zoufalství trvalé bydliště, všude je plno. Leda Zličín, a tam je školka plná ruských dětí, co mají body plus za "začleňování dětí cizinců" a mají se tam problém dostat i čtyřleté děti.

My bychom to prostě nedávali časově, když pracuji u druhého rodičáku, už tak nestíháme pořádně v dané dny vyzvedávat o půl šesté :-/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ILLUZE: V Brně měli ten elektronický zápis, ne? U vás vím, že je jedna, ale myslela jsem, že třeba zkoušela přilehlé pražské. Kamarádka z Rudné vozila jedno dítě do Řep, druhé do Jinonic.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RYBKA: nene, Brno :)

my tu máme státní jednu :(( která má navíc záběr pro okolní obce :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam