• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    no, kdyby nevzali téměř pětiletého, to už by bylo na pováženou... i většina čtyřletáků se dostata,
    jen ti nejmladší ne, ale je jich hodně (v naší MČ přes 400, v Brně asi 2500 dětí )
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    LILY: já jsem přihlašovala 4letáka /ale je pravda, že je říjnovej, tj v říjnu bude mít 5/ jenom do jedné a vzali ho tam.
    LILY
    LILY --- ---
    Už se to tu probíralo několikrát. V Brně letos tříleté neberou vůbec, čtyřleté jen s notnou dávkou štěstí. Proto jsem to nakonec ani nezkoušela. Znám akorát pár čtyřletých, co se s odřenýma ušima někam dostali (a všichni jinam, než by si jejich matky přály). Letos je hot nějaký silný ročník či co, plus ty odklady šestiletých...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: tříleté
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    ILLUZE: no, tak to je asi z té , co já bydlím, zde máme 12 školek a přesto se nedostalo 410 dětí, 40 z nich je čtyřletých, zbytek tříletáků....
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ILLUZE: No, ta kamarádka sehnala vždycky školku u práce, ale je to taky už 14 a 6 let :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: A o jak staré dítě jde?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RYBKA: no řešili to osobně...

Nemůžeme si dovolit dát dítě jinam - ono by to ani v okolí nešlo - známé odsud porůznu falšovaly ze zoufalství trvalé bydliště, všude je plno. Leda Zličín, a tam je školka plná ruských dětí, co mají body plus za "začleňování dětí cizinců" a mají se tam problém dostat i čtyřleté děti.

My bychom to prostě nedávali časově, když pracuji u druhého rodičáku, už tak nestíháme pořádně v dané dny vyzvedávat o půl šesté :-/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ILLUZE: V Brně měli ten elektronický zápis, ne? U vás vím, že je jedna, ale myslela jsem, že třeba zkoušela přilehlé pražské. Kamarádka z Rudné vozila jedno dítě do Řep, druhé do Jinonic.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RYBKA: nene, Brno :)

my tu máme státní jednu :(( která má navíc záběr pro okolní obce :-/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VERONIKA22: Musíš pořídit takovej ten nepromokavej omyvatelnej obleček :-)
    ILLUZE: Ty jo, 12 školek?! Tam u vás a v okolí? To je masakr...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZOFI: Dneska kamarádka vzala jedním tahem 11 školek ze 12, kam přihlásili své dítě. Nedostalo se ani do jediné...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ILLUZE: jojo to já v dětství dělala taky :oD ale chutnalo mi víc u babi.

RENFRI: to jsem si říkala, ale když vidim nellu jak naprosto kdekoliv v zimní tlusté kombinéze upadne tak se mi dělá mdlo ji pustit na promočenou zahradu :oD
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VERONIKA22: mně to cvaklo zase včera...

na snídani jsem muži a Eli dala jablkový koláč od mamky - je neuvěřitelně dobrý - kdybych mohla, sním ho celý plát jen sama :)

no a Eli zahlédla koláč, a že ten nechce, že jí tenhle nechutná - chce rohlíček (došly) - v klidu jsem odpověděla, že ok, tak že tedy půjde do školky o hladu a najednou, že jo, že si dá tenhle

pak mi u snídaně řekla, že tenhle koláč jí chutná doma, ale u babičky ne, tam ho nemá ráda...

dětská logika :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    VERONIKA22: Tak oni tam maji pod 20 mesicu jen jednu holcicku a tu vozi v golfkach, casto jdou proste jen na zahradu a jsou na zahrade - tam je i hriste s prolezackami, piskovistem, skluzavkou... a kdyz jdou nekam dal, tak vsechny deti slapou, jen ten drobek se veze, ne, ze by treba tolik neusla, ale i by je asi docela zdrzovala, takze maji golfky s sebou jako zalohu a cast cesty jde, cast se veze. A na ty poniky nechodi nikam, ponici chodi k nim do skolky na vozeni, tusim kazdou stredu.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    RENFRI: já úplně neskutečně závidím ten davový vliv ostatních dětí. to se pak vychovává neskutečně snadno. mít tady bandu dětí tak síly, které musím vynaložit se vůbec nenásobí počtem dětí ale jsou jen o krapítek větší než musím vynaložit na 2 děti.

RENFRI: ale zajímalo by mě jak chodí na procházky? protože i ty moje děti ve věku pod 20měs obešly jen dům či jen 2 ulice? tak jak to tam dělají nechápu a obdivuji?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MEDVED007: naprostý souhlas. proč oblékání, obědvání, čištění zubů nepřirovnat k tomu co dodržuji? nepůjčuji zapalovač, nepůjčuji nože, přes přechod chodíme za ruku.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Majda dneska prvne ve skolce spi, tak jsem mela trochu obavy, jak to zvladne, doma spi v hluboke detske postylce jeste, nikdy nespala jinak a prave mi prisla sms ze skolky - Dobry den, Magdalenka sla spinkat a neplace, tak se nemusite obavat, vsechno je uplne v poradku, moc se ji libila jizda na ponicich. Skolka
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VERONIKA22: s druhou dcerou jsem nikdy podobné problémy nezažila, nikdy už jsem takovou míru diskuze nepřipustila....velmi úlevné :-) ano, bavím se s dětma o tom, co chtějí a co ne, ale ne ve věcech jako je chození do školy ...ostatně u nás je pravidlo, že i ven se minimálně jednou denně chodí prakticky bez ohledu na počasí.....aneb není špatné počasí, jen oblečení :-) i dneska děti remcají, ale jen do doby než opustí barák, venku jsou šťastné a spokojené a nechce se jim domů....tak si aspoň nepřipadám jako tak velký tyran :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MEDVED007: souhlas. mívala jsem jedno dítě a byla jsem měkkota měkká. přišlo druhé a mě došlo, že jen generálové mají život jednoduší. dnes řeknu oblíkat a jak to jde úplně samo. Ale jde to jen díky tomu, že děti vědí, že neoblíknout se je velmi blbé ( maminka bude pěěěkně nepříjemná a není radno to pokoušet )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam