• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TARSIS
    TARSIS --- ---
    SHEDI: To je normální státní školka?
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    TARSIS: No to mě právě napadlo taky... uvidíme, jak to bude vypadat v reálu. Každopádně pocity z této školky po tříletých zkušenostech se školkou jinou jsou dost takové... no ne příliš pozitivní.
    TARSIS
    TARSIS --- ---
    SHEDI: Mám doje že paní ředitelka si dost usnadňuje práci...
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MEDVED007: Taky mě trochu vyděsilo vyrování ředitelky, že když jim tam bude dítě plakat, že nám hned zavolají, abysme si pro něj přijeli... Tohle prostě v předchozí školce nebylo, tam se učitelky snažily děti zabavit natolik, aby plakat přestaly. Většinou to stejně byly dětské herecké výkony jen za přítomnosti rodičů:) Ale třeba jen ředitelka čeří vodu a stejně to bude nakonkrétních učitelkách, jak se s nimi půjde domluvit.
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MEDVED007: Modletickou jako Janouchovku, kterou znáš právě... je to asi nějaká novinka, sousedky kluk tam chodí teď už do předškoláků a žádný adaptační program neměl, když tam nastupoval - to bylo v době, kdy se to otvíralo.

ORIKA: no ve školce, kam chodil syn, nic takového nebylo, resp. bylo to dobrovolné, ale jen jako možnost brát si dítě po obědě... nevyužili jsme tu možnost, syn tam chodil hned od prvního dne normálně až do odpoledne a žádný problém
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SHEDI: myslíš modletickou jako madolinku nebo jako detašované pracoviště janouchovy ? naše holky byly v detašovaném pracovišti a podobné zvykání je minulo.....ale vlastně to bylo díky tomu, že nastupovaly až v průběhu školního roku....po vánocích....starší do té doby chodila do jiné školky a nastoupili až když měla mladší tři roky.....předtím tam byly dycky na 5 dní v měsíci a to tam byly snad 2x
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SHEDI: je to zvláštní, něco jako adaptace dítěte probíhá v Brně pouze v některých soukromých školkách (po předešlé dohodě, když mají rodiče zájem), ve státních ani omylem
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MEDVED007: Modletická no... oželela jsem absenci kroužků i školky v přírodě, jsem ráda, že je malá aspoň v nějaký školce, ale už teď uvažuju, jestli jí nezkusit dát za rok do Jažlovický, kterou známe od syna a která byla prostě jedničková. Ohledně povinného adaptačního programu to byla dost slušná pecka. Paní ředitelka to oznámila na schůzce jako informaci, o níž se nediskutuje s tím, že proto to říká dopředu, aby si na to rodiče vzali dovolenou. No... dost pozdě, dovolenou už mám vybranou. A dokonce neuznají celodenní docházku ani těm dětem, co už třeba rok dva chodí do soukromých školek a na školkový režim jsou zvyklé. Jak říkám, jsem ráda, že vůbec nějakou školku máme, ale po zkušenostech z Jažlovické je tohle celkem rozčarování. Ještě uvidím, jaké budou učitelky a jak se tam bude líbit Kačce... a podle toho to budu za rok třeba řešit no..
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SHEDI: viděla jsem to v několika školkách a přijde mi to jako pěkná kravina :-( jako možnost super, jako povinnost blbost.....

u mě jde zvykání ve smyslu, že tam chodí s dítětem rodič zcela proti logice, kterou dětem vtloukám a dycky jsem vtloukala...školka je výhradně pro děti a učitelky, rodiče tam nechodí, ti mají v tu dobu jiné povinnosti...
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MARKYSHA: Tak v naší školce nějaká nutnost rodičů pracovat nikoho nezajímá:) Adaptační program je daný pro všechny nové děti - první týden smí do školky jen od 8 do 10, druhý týden smí být dítě už do oběda a pak další dva týdny do 16h. Když bude dítě zadaptované, může tam být od druhého měsíce až do těch 17h.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MARKYSHA: Jo, to navykani zacina ca. mesic pred tim, nez je dite oficialne skolkovym ditetem; syn tam bude od rijna a dva mu budou az listopadu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BRUNA: ale to se musí asi začít dřív, než vyvstane nutnost nastoupit do práce, ne?
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    Tady na navykani skolky dost trvaji, aspon co jsem ja zazila a i co tak slysim od znamych. Je to nejspis i tim, ze deti jsou casto mensi nez trilete, moji oba synove zacli/zacnou chodit do skolky ve dvou letech a uz predtim byli nekde pravidelne hlidani. Zacina se treba 1-2 hodinama ve skolce s rodicem, kdyz neni problem, jde rodic dalsi dny na chodbu nebo nekam jinam, aby jej decko nemelo stale na ocich, a nakonec nekolikrat po sobe na par hodin uplne bez rodice. U mladsiho maji tedka naplanovany cely mesic, ale myslim, ze to ani nebude nutne, on je vlastne jen rad, kdyz muze byt nekde beze mne.
    LBW
    LBW --- ---
    opet se nenapadne zeptam, jestli ma nekdo zkusenosti s MS Parlerova, Praha 6?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ještě článek o školkách, kdyby někoho zajímalo

Průzkum: Školky letos odmítly děti až 40 % rodičů - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=776279
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Mě nikdy nenapadlo nad nějakým zvykáním do školky uvažovat, považovala jsem to za zbytečné crcání, protože starší kluci byli od malinka ochotní být i beze mě s kýmkoli, s dětmi i dospělými a byli spokojení. Chodili bez jakéhokoli pláče občas do jeslí, chodili bez jakéhokoli pláče do školky. A ejhle, Bart je mamánek non plus ultra - jsou mu teda jen dva, ale neustále mi stojí za zadkem, je schopný mě tahat za nohu a kvílet, i když jen stojím venku a bavím se s někým jiným, ne vždycky, ale s chutí. Miluje cestování a neznámá prostředí mu nevadí, ale musím tam být já. Takže že by někam šel beze mě? Pouze s tatínekm, se sourozenci nebo babičkou a dědou, což ale na zvládání školky nebo občasného hlídání nestačí - čili s ním chci teď začít chodit po nějakých dětských kroužcích, aby se otrkal.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: ten poslední odstavec je přesný...
    KATIA
    KATIA --- ---
    Zástupce ombudsmana: Dítě lze přijmout do školky i nad kapacitu míst - Deník Referendum
    http://www.denikreferendum.cz/...zastupce-ombudsmana-dite-lze-prijmout-do-skolky-i-nad-kapacitu-mist
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LILY: Taky u nás žádné zvykání neprobíhalo. Zezačátku chodila nadšená, asi po týdnu onemocněla (kupodivu to nebylo ze školky), po 2týdenní nemoci si tři rána pobrečela a od té doby ok (i když teda chodí jen na dopo).
    LILY
    LILY --- ---
    Trochu mě uklidňuje, že nejsem jediná, kdo se na to zvykání asi vykašle..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam