• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    SEVERINE:
    Susu Sufik: pytel do školky - návod a střih
    http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/09/pytel-do-skolky-navod-strih.html
    kapsář na ramínko do školky
    http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7429
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    prosím - nemáte tu někdo střih na pytel do školky? .. pěknej .. díky.
    LBW
    LBW --- ---
    ja jdu na infoschuzku pristi tyden, jsem zvedav
    zacina v 5 takze tipuju, ze to nebudou protahovat a ze nebude babovka :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    LILY: Já tam nebyla, neb jsem na to regulérně zapomněla. Říďa mi pak dala papír s natištěným školním řádem a podkldama k platbám školného + stravného.
    LILY
    LILY --- ---
    ZEMINO: naštěstí mi přišla sms, že to přesouvají kvůli záplavám na příští týden, tak snad budeme zotaveni a bude lepší počasí a vůbec :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LILY: u nás třeba žádná schůzka nebyla,během dne zápisu jsem se stavila do školky.Nikdo tam nebyl,s ředitelkou jsem vyplnila pár údajů,dala mi přihláška,ať mi ji potvrdí doktorka a za 10minut jsem byla pryč. Malý teda byl se mnou,hrál si s kostkami,ale kdyby tam nebyl,ničemu by to nevadilo!
    LILY
    LILY --- ---
    A je to nějak extra důležité se zúčastnit? Nejraději bych tam nejezdila a poslala tam akorát tatínka mláděte. Dám za cestu pětikilo, dítko je nachlazené a blije, počasí na hov...
    LILY
    LILY --- ---
    KEBAB: hmm, tak přinejhorším tam nechám dítě s otcem, neb oni v Praze zůstávají, a potichu a nenápadně prchnu. I když čajem a bábovkou bych nepohrdla.. :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LILY: U nás to bylo taky cca hodinu.
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    LILY: Asi jak kde, nemám ráda tohle dlouhé vysedávání, ale u nás se začínalo tím, že učitelky obešly každého rodiče a každému udělaly kávu/čaj, vytáhly bábovky a evidentně se tam všichni chystali strávit celý podvečer. Když to po hodině a půl nebralo konce, tak jsem vyplula...
    LILY
    LILY --- ---
    SHEDI: to by bylo celkem fajn. Je fakt, že je asi taky nebude bavit tam být do večera..
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    LILY: Asi jak kde, u nás to travalo přesně hodinu, tedy do zavíračky školky.
    LILY
    LILY --- ---
    Nevíte, jak dlouho cca trvají infoschůzky s rodiči pro nové děti do mš? Jedu do Prahy jen na otočku kvůli tomu, tak by mě zajímalo, jeslti když to začne v 16.hod., tak stíhám zpět domů bus v 18hod. nebo si mám koupit lístek raději až na pozdě večer.
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MADIETTA: pokud mi školka nařídí, že do ní moje dítě nemůže chodit, nebo jen na nějakou část, pak bych naopak školné řešila... pokud do školky nemůže z důvodu nemoci nebo prostě z jakéhokoliv důvodu na straně dítěte, pak je to věc dítěte/rodiče... za letní měsíce, kdy je školka zavřená, školné taky neplatím
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SHEDI: tak školné se neodvíjí od toho, zda dítě do školky chodí nebo ne - to by často nemocné děti taky musely dostávat nějakou poměrnou část vrácenou :-P
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    KATIA: přesně jak píše MEDVED007, potřeby rodičů není to, co má školka primárně naplňovat...
    spíš si říkám, že když je dítě řádně přijaté, jsou mu tři roky (resp. 3,5 v době nástupu do školky) a školka trvá na adaptačním programu viz předchozí, jakou poměrnou část tedy budu platit za školné, když mi není umožněno využít školku v plném jejím rozsahu... obědy nově přijatým dětem na ten první týden rovnou odhlásili, ale měsíční školné chtějí v plné výši:)))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: jo holka i tady platí to, že když poptávka převyšuje nabídku, zákazník není ten, kdo si určuje podmínky.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KATIA: tohle pravidlo taky nechápu. Naše paní ředitelka to sice vysvětlovala tak, že pro děti mladší 3 let platí jiná pravidla, že zařízení pro ty mladší musí splňovat jiná kritéria než školky, což jsem brala, dokud jsem si nezjistila, že ve školském zákoně nic takového uvedeno není, stojí tam pouze "Předškolní vzdělávání se organizuje pro děti ve věku zpravidla od tří do šesti let." - což logicky neznamená, že by to mladší děti měly zakázané, jen že to tak obvykle bývá, a ani žádné speciální požadavky tam stanovené nejsou... takže nevím, jestli je to nějaký relikt z minula či mýtus.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KATIA: takhle já platíla místo malému od listopadu(někdo se přestěhoval a my byli 1.pod čarou) ale mohl nastoupit až v půlce ledna (2,5roku)
    TARSIS
    TARSIS --- ---
    Mně hlavně tenhle požadavek přijde u většiny tříletých dětí absolutně zbytečný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam