• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KATIA
    KATIA --- ---
    SHEDI: a psali jste to zřizovateli? podle mě je toto absurdní. koneckonců je to veřejná instituce, placená z daní, tak by snad měly být potřeby rodiče na prvním místě.
    mně stejně dožírá, když slyším, že dítě je přijaté, od září by mohlo chodit, ale ono má narozeniny až v říjnu, tak smolík. při tom místo tam je, rodiče platí....
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MEDVED007: Tak snad jen stará struktura dbá na první dojem a to už máme tedy za sebou:))) Teď už to bude třeba jen lepší:))

BEBERA: Otázkou je, co si kdo představí pod pojmy "dítě ve školce pláče":)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SHEDI: ja ji na druhou stranu chápu. Byla jsem 1 dopoledne se synem ve skolce na zvyknuti a zrovna tam byla svůj druhy den dvojčata. Jedno z nich bez prestavky hystericky rvalo CELE dopoledne (tedy udelalo si asi dve-tri nekolikaminutove prestavky), druhé ho chvilkami doplnovalo. Deti nereagovaly na NIC z toho, co ucitele delali. Bylo to nepredstavitelne psycho, kazdou chvili se tam kvůli tomu davove rozbrečelo několik deti. Tam si myslim, ze zavolani rodicum by bylo naprosto na miste, ja bych svoje dite vyzvedla, nez aby mělo mit hystericky zachvat od osmi do pul jedne...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SHEDI: o pani ředitelce bych mohla napsat román....v mnoha věcech mi pije krev...zejména je rozčilující její přesvědčení, že "ona má třicetiletou pedagogickou praxi, takže to přeci ví nejlíp"....že třeba moje konkrétní dítě do jejího modelu pedagogické praxe nezapadá, to vůbec nebere :-(

na druhou stranu musím říct, že kdykoliv jsem s něčím přišla, že bych něco chtěla, potřebovala, tak ne že by se mohla přetrhnout, ale prakticky dycky mi ve finále vyhověla bylo-li to možné....a že já jsem teda potížistka :-) čili já jí hodnotím jako tak trochu starou strukturu a rozhodně by tomu prospěl nový vítr, ale zase klobouk dolů před tím, jak řídí vlastně tři školky a všechny jakž takž klapou....stejně to je ve finále dycky nejvíc na učitelkách, ale to víš....
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    TARSIS: přesně tak
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SHEDI: no to je fakt pecka, co lidi, co to mají tip ťop s nástupem do práce a se školkou a žádnou dovolenou nemají...to je fakt děs. Evidentně hřeší na nedostatek volných míst...
    TARSIS
    TARSIS --- ---
    SHEDI: To je normální státní školka?
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    TARSIS: No to mě právě napadlo taky... uvidíme, jak to bude vypadat v reálu. Každopádně pocity z této školky po tříletých zkušenostech se školkou jinou jsou dost takové... no ne příliš pozitivní.
    TARSIS
    TARSIS --- ---
    SHEDI: Mám doje že paní ředitelka si dost usnadňuje práci...
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MEDVED007: Taky mě trochu vyděsilo vyrování ředitelky, že když jim tam bude dítě plakat, že nám hned zavolají, abysme si pro něj přijeli... Tohle prostě v předchozí školce nebylo, tam se učitelky snažily děti zabavit natolik, aby plakat přestaly. Většinou to stejně byly dětské herecké výkony jen za přítomnosti rodičů:) Ale třeba jen ředitelka čeří vodu a stejně to bude nakonkrétních učitelkách, jak se s nimi půjde domluvit.
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MEDVED007: Modletickou jako Janouchovku, kterou znáš právě... je to asi nějaká novinka, sousedky kluk tam chodí teď už do předškoláků a žádný adaptační program neměl, když tam nastupoval - to bylo v době, kdy se to otvíralo.

ORIKA: no ve školce, kam chodil syn, nic takového nebylo, resp. bylo to dobrovolné, ale jen jako možnost brát si dítě po obědě... nevyužili jsme tu možnost, syn tam chodil hned od prvního dne normálně až do odpoledne a žádný problém
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SHEDI: myslíš modletickou jako madolinku nebo jako detašované pracoviště janouchovy ? naše holky byly v detašovaném pracovišti a podobné zvykání je minulo.....ale vlastně to bylo díky tomu, že nastupovaly až v průběhu školního roku....po vánocích....starší do té doby chodila do jiné školky a nastoupili až když měla mladší tři roky.....předtím tam byly dycky na 5 dní v měsíci a to tam byly snad 2x
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SHEDI: je to zvláštní, něco jako adaptace dítěte probíhá v Brně pouze v některých soukromých školkách (po předešlé dohodě, když mají rodiče zájem), ve státních ani omylem
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MEDVED007: Modletická no... oželela jsem absenci kroužků i školky v přírodě, jsem ráda, že je malá aspoň v nějaký školce, ale už teď uvažuju, jestli jí nezkusit dát za rok do Jažlovický, kterou známe od syna a která byla prostě jedničková. Ohledně povinného adaptačního programu to byla dost slušná pecka. Paní ředitelka to oznámila na schůzce jako informaci, o níž se nediskutuje s tím, že proto to říká dopředu, aby si na to rodiče vzali dovolenou. No... dost pozdě, dovolenou už mám vybranou. A dokonce neuznají celodenní docházku ani těm dětem, co už třeba rok dva chodí do soukromých školek a na školkový režim jsou zvyklé. Jak říkám, jsem ráda, že vůbec nějakou školku máme, ale po zkušenostech z Jažlovické je tohle celkem rozčarování. Ještě uvidím, jaké budou učitelky a jak se tam bude líbit Kačce... a podle toho to budu za rok třeba řešit no..
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SHEDI: viděla jsem to v několika školkách a přijde mi to jako pěkná kravina :-( jako možnost super, jako povinnost blbost.....

u mě jde zvykání ve smyslu, že tam chodí s dítětem rodič zcela proti logice, kterou dětem vtloukám a dycky jsem vtloukala...školka je výhradně pro děti a učitelky, rodiče tam nechodí, ti mají v tu dobu jiné povinnosti...
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MARKYSHA: Tak v naší školce nějaká nutnost rodičů pracovat nikoho nezajímá:) Adaptační program je daný pro všechny nové děti - první týden smí do školky jen od 8 do 10, druhý týden smí být dítě už do oběda a pak další dva týdny do 16h. Když bude dítě zadaptované, může tam být od druhého měsíce až do těch 17h.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MARKYSHA: Jo, to navykani zacina ca. mesic pred tim, nez je dite oficialne skolkovym ditetem; syn tam bude od rijna a dva mu budou az listopadu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BRUNA: ale to se musí asi začít dřív, než vyvstane nutnost nastoupit do práce, ne?
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    Tady na navykani skolky dost trvaji, aspon co jsem ja zazila a i co tak slysim od znamych. Je to nejspis i tim, ze deti jsou casto mensi nez trilete, moji oba synove zacli/zacnou chodit do skolky ve dvou letech a uz predtim byli nekde pravidelne hlidani. Zacina se treba 1-2 hodinama ve skolce s rodicem, kdyz neni problem, jde rodic dalsi dny na chodbu nebo nekam jinam, aby jej decko nemelo stale na ocich, a nakonec nekolikrat po sobe na par hodin uplne bez rodice. U mladsiho maji tedka naplanovany cely mesic, ale myslim, ze to ani nebude nutne, on je vlastne jen rad, kdyz muze byt nekde beze mne.
    LBW
    LBW --- ---
    opet se nenapadne zeptam, jestli ma nekdo zkusenosti s MS Parlerova, Praha 6?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam