• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    LILY: Asi jak kde, u nás to travalo přesně hodinu, tedy do zavíračky školky.
    LILY
    LILY --- ---
    Nevíte, jak dlouho cca trvají infoschůzky s rodiči pro nové děti do mš? Jedu do Prahy jen na otočku kvůli tomu, tak by mě zajímalo, jeslti když to začne v 16.hod., tak stíhám zpět domů bus v 18hod. nebo si mám koupit lístek raději až na pozdě večer.
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MADIETTA: pokud mi školka nařídí, že do ní moje dítě nemůže chodit, nebo jen na nějakou část, pak bych naopak školné řešila... pokud do školky nemůže z důvodu nemoci nebo prostě z jakéhokoliv důvodu na straně dítěte, pak je to věc dítěte/rodiče... za letní měsíce, kdy je školka zavřená, školné taky neplatím
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SHEDI: tak školné se neodvíjí od toho, zda dítě do školky chodí nebo ne - to by často nemocné děti taky musely dostávat nějakou poměrnou část vrácenou :-P
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    KATIA: přesně jak píše MEDVED007, potřeby rodičů není to, co má školka primárně naplňovat...
    spíš si říkám, že když je dítě řádně přijaté, jsou mu tři roky (resp. 3,5 v době nástupu do školky) a školka trvá na adaptačním programu viz předchozí, jakou poměrnou část tedy budu platit za školné, když mi není umožněno využít školku v plném jejím rozsahu... obědy nově přijatým dětem na ten první týden rovnou odhlásili, ale měsíční školné chtějí v plné výši:)))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: jo holka i tady platí to, že když poptávka převyšuje nabídku, zákazník není ten, kdo si určuje podmínky.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KATIA: tohle pravidlo taky nechápu. Naše paní ředitelka to sice vysvětlovala tak, že pro děti mladší 3 let platí jiná pravidla, že zařízení pro ty mladší musí splňovat jiná kritéria než školky, což jsem brala, dokud jsem si nezjistila, že ve školském zákoně nic takového uvedeno není, stojí tam pouze "Předškolní vzdělávání se organizuje pro děti ve věku zpravidla od tří do šesti let." - což logicky neznamená, že by to mladší děti měly zakázané, jen že to tak obvykle bývá, a ani žádné speciální požadavky tam stanovené nejsou... takže nevím, jestli je to nějaký relikt z minula či mýtus.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KATIA: takhle já platíla místo malému od listopadu(někdo se přestěhoval a my byli 1.pod čarou) ale mohl nastoupit až v půlce ledna (2,5roku)
    TARSIS
    TARSIS --- ---
    Mně hlavně tenhle požadavek přijde u většiny tříletých dětí absolutně zbytečný.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: tak potřeby dětí samozřejmě, ale to taky zjevně není až tak primární, když nejsou schopní udělat to individuálně...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: potřeby rodičů na prvním místě ? tak to ani náhodou...školky jsou v první řadě určené dětem a že rodiče tam děti mimo jiné dávají proto, že chodí do práce, to se bere jako podružná věc....
    KATIA
    KATIA --- ---
    SHEDI: a psali jste to zřizovateli? podle mě je toto absurdní. koneckonců je to veřejná instituce, placená z daní, tak by snad měly být potřeby rodiče na prvním místě.
    mně stejně dožírá, když slyším, že dítě je přijaté, od září by mohlo chodit, ale ono má narozeniny až v říjnu, tak smolík. při tom místo tam je, rodiče platí....
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MEDVED007: Tak snad jen stará struktura dbá na první dojem a to už máme tedy za sebou:))) Teď už to bude třeba jen lepší:))

BEBERA: Otázkou je, co si kdo představí pod pojmy "dítě ve školce pláče":)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SHEDI: ja ji na druhou stranu chápu. Byla jsem 1 dopoledne se synem ve skolce na zvyknuti a zrovna tam byla svůj druhy den dvojčata. Jedno z nich bez prestavky hystericky rvalo CELE dopoledne (tedy udelalo si asi dve-tri nekolikaminutove prestavky), druhé ho chvilkami doplnovalo. Deti nereagovaly na NIC z toho, co ucitele delali. Bylo to nepredstavitelne psycho, kazdou chvili se tam kvůli tomu davove rozbrečelo několik deti. Tam si myslim, ze zavolani rodicum by bylo naprosto na miste, ja bych svoje dite vyzvedla, nez aby mělo mit hystericky zachvat od osmi do pul jedne...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SHEDI: o pani ředitelce bych mohla napsat román....v mnoha věcech mi pije krev...zejména je rozčilující její přesvědčení, že "ona má třicetiletou pedagogickou praxi, takže to přeci ví nejlíp"....že třeba moje konkrétní dítě do jejího modelu pedagogické praxe nezapadá, to vůbec nebere :-(

na druhou stranu musím říct, že kdykoliv jsem s něčím přišla, že bych něco chtěla, potřebovala, tak ne že by se mohla přetrhnout, ale prakticky dycky mi ve finále vyhověla bylo-li to možné....a že já jsem teda potížistka :-) čili já jí hodnotím jako tak trochu starou strukturu a rozhodně by tomu prospěl nový vítr, ale zase klobouk dolů před tím, jak řídí vlastně tři školky a všechny jakž takž klapou....stejně to je ve finále dycky nejvíc na učitelkách, ale to víš....
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    TARSIS: přesně tak
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SHEDI: no to je fakt pecka, co lidi, co to mají tip ťop s nástupem do práce a se školkou a žádnou dovolenou nemají...to je fakt děs. Evidentně hřeší na nedostatek volných míst...
    TARSIS
    TARSIS --- ---
    SHEDI: To je normální státní školka?
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    TARSIS: No to mě právě napadlo taky... uvidíme, jak to bude vypadat v reálu. Každopádně pocity z této školky po tříletých zkušenostech se školkou jinou jsou dost takové... no ne příliš pozitivní.
    TARSIS
    TARSIS --- ---
    SHEDI: Mám doje že paní ředitelka si dost usnadňuje práci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam