• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: třeba mě by to nestačilo, protože bych to okamžite zapomněla...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    jo, sorry, píšu o měsíci, ale měli to tam každý týden.....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ILLUZE: mně pro informace tohoto typu přijde zcela dostačující nástěnka u vchodu, kterou každý musí denně x krát minout....tam se tyhle info dávají, všichni to vědí a sledují.....

PAWOUCEK: mě osobně přišlo moc fajn, když mi kamarádka říkala, že v jejich školce dostávají každý měsíc informace o školce ve formě takové jakoby složky, kde se dozví co ten týden dělali, co se učili, jaké písničky, básničky, hry a ještě to mají personalisované tj. je tam část, kde se osobně píše, že jejich pepíček byl šikovný v tomhle, ale tamto mu nešlo a nejvíc se mu líbilo tohle a tamto ho nudilo....to mi přišlo super....ale pro školku to musí být hrozně náročné na výrobu.....
    PAWOUCEK
    PAWOUCEK --- ---
    FIFI: To je právě dost hloupý. Jedna maminka, co k nám dá dítě od září, se ptala, jestli si bude muset ten fejsbuk kvůli tomu zřídit. Což jsem musela uznat, že by bylo zbytečný. A proto nechci, aby tihle byli mimo dění. Je pravda, že informovanost skrz fejsbuk je skvělá, ale určitě pro maminky, co nemají moc na práci. Nejvíc aktivní jsou tam ty, co jsou na mateřský. Webovky po dnešku už dávám do kupy, ale furt mě láká ta 2D forma informací - čili nějaký informace cestou ze školky do kabelky. Letáčky s informacemi jsou jednodušší verze, jak psala ILLUZE. Tak snad se rodiče naučí je odebírat na jednom z určených míst při vstupu do školky.
    FIFI
    FIFI --- ---
    PAWOUCEK: uz jsem se lekla, ze dnesni rodic skolkoveho ditete musi mit FB
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MEDVED007: naše školka webovky má, pod zaheslováním se tam dají i stáhnout fotky z akcí...
    a přiznám se, že trpím - pokaždé, co slyším, "ale vždyť to máte na webovkách..." - já tam fakt chodím minimálně, na netu jsem buď z pracovních důvodů, nebo tady na Nyxu, max. občas na FC - nestačím sledovat všechny "novinky" všech kolem ;-)

když na mne bafne paní učitelka nebo nástěnka hned u dveří či dokonce rovnou na dveřích "dejte dítěti dvacetikorunu, jde se do planetária", zafunguji... a když bych dostala letáček/zpravodaj se seznamem a základními pokyny, co se ten daný měsíc bude konat, ještě hezky poděkuji :))
    PAWOUCEK
    PAWOUCEK --- ---
    KEBAB:

MEDVED007:
    Děkuji za informace a názor! S rodiči vesměs komunikujeme přes stránky, ale na fejsbuku, který jsou sice hojně využívané, ale jen těmi, kteří ho mají - což je sice většina, ale chci do dění a fungování naší škoky zapojit víc rodičů. Když mám teď ten čas, zkusím teda zjistit, co a jak s těma webovkama. Juknu po tvorbě webovek zdarma. A ještě jednou děkuju za inspiraci.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PAWOUCEK: asi budu za mrzouta, ale mě osobně přijde v době internetu školní časopis jako přežitek...spíš bych ocenila dobré webovky kde se dá leccos najít...nějak totiž nevím, jak přínosnější by časopis proti webu mohl být.....
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    PAWOUCEK: U nás vychází takový...no časopis bych tomu neříkala...zpravodaj. Je to A4 přeložená na třetiny, takže se toho tam vejde docela dost. Vychází na začátku každého měsíce a dostane ho každé dítě do baťůžku nebo je i na webu ke stažení. Obsahem je: úvodník ředitelky co se podařilo + co se chystá, informace k nějaké akci v měsíci (třeba bude zahradní slavnost, doražte i s prarodiči, začínáme v XX, bude skvělé, když donesete buchtu, program bude xxx), info třeba o nějakém aktuálním běžícím projektu (třeba zapojili jsme se do ekologického projektu Zelená žába, je to v takové fázi a chystáme toto) a na závěr vždycky aktualizovaný kalendář akcí na nejbližší měsíce.

Obsahem mi to přijde akorát, v podstatě si všechno přečtu, nejsou tam zbytečné omáčky. Ale jsou rodiče, kteří to vůbec nečtou, takže se ne vždy dá spolehnout na to, že informace dorazí k příjemci. Individuální konverzaci, která se týká například konkrétních tříd, si řeší učitelky mailem s rodiči dané třídy nebo osobně.
    PAWOUCEK
    PAWOUCEK --- ---
    Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli u někoho vychází ve školce časopis? A jestli ano, tak jak často a s jakými informacemi. Pokud ne, ráda bych byla inspirována a zajímalo by mě, co byste v něm chtěli mít za informace. Svých rodičů ze školky teď nemám příležitost se zeptat. Přes prázdniny je školka zavřená a já při dovolený vymýšlím, jak být ještě lepší a lepší školka.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    pro zajmavost:
    Po nástřiku nanočástic ubylo plísní, nemocnost dětí klesla o třetinu - iDNES.cz
    http://ostrava.idnes.cz/...a-o-tretinu-1ir-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130608_1938526_ostrava-zpravy_jog
    LILY
    LILY --- ---
    Nevíte prosím o někom, kdo bude letos dávat dítě do mš v Revoluční? Ráda bych, kdyby se dítko aspoň s někým seznámilo a necítilo se tam pak zcela opuštěno. Kdyžtak pošta, kdyby někdo něco.. Díky!
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Včera jsem úplnou náhodou zjistila, že Majda spí od začátku ve školce bez plen a nikdy se nepočurala (v dotazniku jsem ale vyplnila, že na spaní plenu ano), zatímco doma na spaní plínku chce... potvurka. ;-)
    LILY
    LILY --- ---
    BEBERA: zase tak moc alternativně ne, resp. není to, co to bývalo. Jsem smířená s tím, že do něj budou rvát každý den mléčné výrobky i maso a řešit to nebudu nijak. Přidělávala bych jim zbytečné problémy a myslím, že ani on by se necítil dobře, kdyby musel jíst něco jiného, než ostatní děti. Říkám si, že já jsem na tom taky vyrostla a žiju. Navíc jeho stravovací návyky jsou v poslední době i tak dost hrozné (z vařených jídel mi sní v podstatě jen špagety).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LILY: vy doma jite alternativne, vid? Jak to hodláš resit, az bude syn chodit do skolky?
    WERKA
    WERKA --- ---
    YENNEFER: Ne. Jedl téměř výhradně ty c čokokuličkami a náhradu v podobě bílého jogurtu a nějakých obilninových kuliček (Emco ap.) odmítal.

ANNAWA: Mně tuhle myšlenku sabotuje manžel :-) - u nás jím bílé jogurty jen já.
    LILY
    LILY --- ---
    ORIKA: mně přijde jogurt a sušenky co se zdravosti týče zhruba to samé.
    A teda trochu přemýšlím, že až půjde dítě do školky, tak to taky budu řešit nějakým pečivem nebo sušenkami nebo podobnou maličkostí (momentálně se mi většinou daří do něj narvat jáhlovou kaši s nějakými ořechy a sušenými plody). Nebo možná taky snídat nebude. On jí stejně až tak hodinu po probuzení, tak kdyby vstal nedlouho před odchodem, tak by ta svačina byla tak akorát místo snídaně.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    WERKA: a proto my kupujeme jen bílé jogurty. Chudáci děti :-D
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    TERRYNKA: To naše Maruška taky zvolala ve výtahu plným lidí, dneska chci piču mami...:))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    WERKA: Taky nechápu. Pribiňáky po nich celkem ochotně dojídám, ale tohle jsem ochutnala u kamarádky, která to občas koupí, a asi bych zbytky vyhazovala.
    YENNEFER: No, je fakt, že tam víc nebyla než byla a teď jsem už vyhlásila prázdniny (po té, co tam byla týden a zas zůstala doma s atb) :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam