• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    TORUVIEL: Ve školkách jsem neslyšela o tom, že by bylo na výběr. Vegetariánskou alternativu jsme měli ve školce u adventistů, protože ti maso nejedí. Jinak ve státních školkách se na to nehraje. Domluvit se obvykle velmi dobře dá na tom, co dítě nejí, že nechceš aby ho nutili etc.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    TORUVIEL: ja sice nic takovyho nepotrebuji, ale kolem me to kamosky shanely a bez vysledku. v soukromych samozrejme moznosti spousty.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Jak to vůbec chodí ve státních školkách co se týká stravování, nabízejí už v dnešní době třeba 2 či více menu, vegetariánskou alternativu, či aspoň bezmasou? Dá se na tom domluvit? Zajímají mě konkrétní zkušenosti.
    LBW
    LBW --- ---
    Tak prvni den ve skolce za nama, sel jsem s prckem jen na hodku, ale po te hodine me poslal domu, ze se mu tam libi a domu jeste nechce - sel pani ucitelce rict, at me posle pryc :) cele dopoledne na poprve povazuju za uspech, zitra uz jde na cely den (HURRRAAAA!!!!)
    Akorat "svacinku jsem neslupnul, na chlebiku byly smladlava lybicka" meli tresci jatra, jinak jidelnicek vypada na klasickou ctyrkombinaci ryze, brambory, testoviny a knedlik
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    EDERA: fiiiiha. :(

VALENTINA: tak jo, presne takhle si to myslim. hlidani u kamosek je toho prikladem:)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TETA_JELENA: Ne. Přetrvávající teorie praví, že předškolní dítě má vypít půl litru mléka denně.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TETA_JELENA: u nás si děti vždycky můžou vybrat, jestli si dají mléko, čaj nebo šťávu, příp.vodu. Jo, pomazánky jsou některé dost zvláštní,ale já jsem zas ráda, že děti ochutnají něco jiného, přijde mi, že doma vařím to samé pořád dokola:) a neboj, ona ta davová psychóza udělá své a kolikrát ty děti sní i to, nad čím by se doma ofrňovaly.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: no ja bych byla rada, kdyby ho nekdy pila, ale to mnozstvi me proste hodne moc zarazi. vas ne?:)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    EDERA:
    ILLUZE: vzhledem k tomu, ze Zuzi ji malo, skoro vubec doma a kdyz jdeme kamkoli, tak ji bezvadne, tak se jidla nebojim. jidelnicek mi problem nedela, u nas se ji vsechno a jsem rada, ze konecne bude mit rozmanitou stravu. co byl manzel na matersky, tak sem moc nevarila a jedlo se tak nejak stylem "rychlovky" ci co dokazal tatinek uvarit.
    ale to mliko, to mliko....proc ho do deti perou takovymhle zpusobem? nechci delat hend na zacatku problemy, ale to mliko mi nesedi. sama jsem alergik a byla bych rada, kdyby ho zuzi pila, ale kazdy den a ke vsemu? ona pije prevazne vodu, ani caje nechce (coz me mrzi). snad ji davova psychoza strhne.

MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: hlásit hned na začátku a kdyby se tvářili, že jim to není recht, tak bych naprosto klidně tvrdila, že má dcera nepotvrzenou nesnášenlivost laktozy a že to nechceš riskovat...pokud teda mlíko fakt vůbec nikdy nepije....na tohle slyší určitě.....
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TETA_JELENA: řešila bych to hned na začátku...

hmm, tak dnešní úvod byl na píp :-(((
    tak ještě tohle :(( Eli mlíko nepije také
    EDERA
    EDERA --- ---
    TETA_JELENA: V normálních školkách nebývá problém se domluvit. Ale jinak jo - školkový jídelníček je pro řadu matek šok. Knedlíky aspoň jednou týdně (můj syn je třeba před nástupem do śkolky znal jen jako přílohu k vánoční svíčkové a pořád hlásil, že ve školce měli svíčkovou, než jsem prostudováním jídelníčku zjistila, že kvůli knedlíkům tak označuje i guláš nebo koprovku:-). Pomazánka z nakládaných rybiček. Prejt s bramborem a kyselým zelím...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    holky, jsem uplny novacek co se tyce skolky. dcerka se dostala do skolky, za coz sem rada (protoze ze rijnova). skolka ma velice dobrou povest, myslim, ze jde predevsim o ucitelky, tak snad si s dcerkou sednou. nastupuje az v rijnu a ja se ted mrknla na prvni jidelnicek a koukam, co to mliko??? Nejen, ze ho zuza nesnasi, ale ja ani nechci, aby ho v takovym mnozstvi pila. Co s tim?
    nechci tohle resit hned na zacatku. co se deje, kdyz dite neco neji ci nepije? co se tyce jidla, tak se to stane asi kazdymu, ale to piti?

Dobrou chuť | MŠ Dětský úsměv
    http://msdetskyusmev.cz/dobrou_chut
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA:
    EDERA: tak jistě, že se nedá generalizovat, u některých učitelek jsem ani nevěděla, kolik dětí mají, ale u téhle s hodnou dcerou bylo zjevné, že absolutně odmítá připustit, že kluci jsou jiní, a nebyl to jen můj dojem.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Mám stejnou zkušenost. Jr. měl ve školce první rok dvě bezdětné učitelky - jednu 19 letou těsně po maturitě, druhou těsně po VŠ. Obě fantastické. Naopak největší kráva, kterou jsem měla ve školce já, byla zasloužilá matka tří dětí. Nevím jak ke svým, ale k nám se chovala s neskrývanou nenávistí:-(

Ale zas na druhou stranu - ve škole jsme v 1.-4. třídě měli učitelku, která měla stejně starou dceru, a to teda se podepsalo velmi pozitivně. I z domova věděla, co je ke stihnutí a neměla přehnané nároky.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MEDVED007: nejlepší učitelka ve školce, kterou jsem zažila a jejíhož odchodu ještě stále želím já i obě moje děti, byla mladá holka - když starší syn nastupoval, bylo jí 19. Nikdo to s mým problémovým mladším synem neuměl tak jako ona. Všechny děti ji zbožňovaly.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: a zjevně to hraje roli i ve škole minimálně v těch prvních ročnících....kde ještě záleži na složení dětí dotyčné :-) čili povinně jen matky párečku :-)))))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: no já si zrovna tuhle říkala, že do školky by měly povinně brát jen učitelky, které mají už nějaké vlastní děti....viděla jsem to u holek ve školkách...."maminy" mi přišly výrazně chápavější co se týkalo potřeb i chování dětí než jejich bezdětné kolegyně....halt některé věci člověk nepobere jinak než vlastní zkušeností :-))) ale v reálu to je samozřejmě nerealistické, to je mi jasné :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: extrém na druhou stranu, čili taky blbě. Mmch, ta "naše" učitelka měla jednu dceru, co jsem mohla soudit zt oho, jak jsme ji viděla při odjezdu na školu v přírodě, kam jela také, velice hodnou :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: není učitelka jako učitelka...dcera měla teď dva roky matku tří synů a ta na kluky brala ohledy až moc....výsledkem bylo, že jejich rozjívenost, nesoustředěnost a různé půtky se neustále jen omlouvaly okřídleným "to víte, kluci", čímž se to jen prohlubovalo a zhoršovalo místo aby se ti kluci nějak rovnali :-( výsledkem byl na konci třídy totální chaos, kdy kluci byly jak z divokých vajec a učitelka neustále stírala holky i za drobné nedostatky, dalo by se říct, že na některé si vyloženě "zasedla"....v porovnání s tím co procházelo klukům to byla pro ty děti naprosto očividná nespravedlnost a o to hůř to nesly.....jako super situace ve druhé třídě :-( naštěstí od třetí třídy bude mít dcera novou učitelku, která je dle informací z kuloárů metr, ale na všechny, což považuju za správné....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam