• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: přidávám se do klubu, nepodepisuju a neztrácíme....akorát jsem skončila s kupováním oblečení v tchibo...to má půlka dětí a to bych fakt musela podepisovat, na což se můžu vyprdnout...dodnes mám trauma ze své základky, kde měla dycky půlka dětí stejné věci a jsem ráda, že dneska žijeme v době, kdy děti můžou mít věci různé....
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    No teda, za celou školkovou kariéru mých dětí po mně nikdo nechtěl nic podepsat a nikdy se jediná věc neztratila. Zřejmě malý zázrak. :-D
    KFF
    KFF --- ---
    MEDVED007: Ja jsem ve skolkovani zacatecnik, "pruzeni" jsem pouzila nadnesene, jen me tady trochu prekvapila zminka o tom, ze v nekterych skolkach musi deti lezet na kavalcich 2 hodiny, i kdyz spat nechteji. Dcera to cca od 2,5 nedava a to v ruznych konstelacich (s babickama beze mne) na ruznych mistech, tak budu rada, pokud budou mit ve skolce podobni odpadlici jiny "klidovy" program.

Chci se jeste zeptat, jak casto ve vasich skolkach vodi deti ven, nekam do parku, na prochazku?
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEMINO: mame, nedame? to je sileny :((
    LBW
    LBW --- ---
    Tak prvni tyden ve skolce za nama, vse ok zatim. Prcek to bere tak normalne, bez place a bez nadseni. Co ve skolce delal z nej leze jak z chlupate deky a nekdy si strasne vymysli. Jedina nezvykla vec je, ze se zatim kazdou noc pocural.

Akorat se mi zda, ze jeden ten kamarad bude stejny divocak a ze se tam pekne mydli :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Já podepisuji jen trika boty,kalhoty vždycky najdu,jen nepromokavé "ala tchibo" mají podpis. Byť hned první týden,,kdy malý nastoupil do školky někdo zaměnil naše sněhule za jejich a odešli v nich domů,bohužel byli o 2 čísla větší :( nikdo je už nevrátil a když jsem na nástěnku napsala,že jsou postrádány,tak někdo připsal "máme,nedáme!"
    jinak fix na textil mám hozený v batohu a když si vzpomenu,že má na sobě něco bez podpisu a mělo by to mít,tak ho přihodím :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ajo.)
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    Zdá se, že církevní školek na čtyřce je více. Ta, kterou vedou augustiniáni je tato http://www.skolasvatehoaugustina.cz/pro-rodice-ms
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    todle asi bude ta církevní na 4: http://www.cms-studanka.cz/O-skolce

já taky přemejšlím, kam s ním. slibovali nám v práci kindergruppe od ledna, ale dnes přišel mejl, že státní instituce si nemůže najmout firmu, která vše zajistí a bude se řešit, zda jde získat peníze ze státního rozpočtu, takže s pružností orgánů už myslím mladej bude na střední, než to bude...
    No, je říjnovej, budu i papírově samoživitelka, tak snad ho někam dostanu, ale na 6 nejsou jesle a do práce se vracím v lednu už teď, ne-li dřív, 2 mu budou v říjnu.
    Nechodíte někdo do mš pelíšek? to je jedna varianta za 6... nebo empatica v ruzyni, tam mi chodil od unora do června částečně. No radost z toho nemám, v tej práci měla bejt do 3k
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    podepisuju boty, bačkory, dražší kusy oblečení a potom věci, kde je možnost hustšího výskytu, jako např. mikyny z tchiba atd..
    WERKA
    WERKA --- ---
    VALENTINA: Boty jsem podepisovala (taky inciálama) - u těch bylo totiž možné přijít záměnou s někým jiným o slušné a získat výstavní škrpály.
    A ještě dneska mám "OV" na jednom svém bavlněném šátku, který jsem mladýmu půjčovala na tábor :-) ( a to už je teda sakra dlouho). Ostatně na tábor jsem si podepisovala některé věci i já jako vedoucí (třeba ešusy a černé holinky se zaměnovaly průřezově celým táborem)
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: U nás naštěstí škrábaly jen některé :-)

BALAENA: My měli mraky poděděného oblečení, tak jsem holt filtrovala i "Novákovou" a "Procházkovi" ve všech podobách (dědili jsme po neteřích a ty některé věci měly ještě po svých bratrancích).
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Jsem hrozně nedisciplinovaná matka, ale nepodepisuju skoro nic, možná jsem podepsala bačkory a boty:)
    se ztrátama počítám,ale moc jich nebylo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Ani v tom případě nevidím problém - postrádáme jedno uniformové tričko velikosti 128? Fajn, tak tohle nepodepsané v krabici je naše. Hotovo.:-)

WERKA: "Škrábe, ustříhnout, prosím!":-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: mno, jak občas probírám školní krabici ztrát a nálezů (a ve školkové to bylo totéž), zdá se, že totéž si řeklo docela dost rodičů... já bych na to nespoléhala...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    WERKA: já nažehluju, protože krabice oblečení po synovi rovnou lifruju k ségře, a její synové se jmenujou jinak
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Obávám se, že při svém odporu k podepisování bych spoléhala na zodpovědnost ostatních matek. To nepodepsané je tvoje, broučku.:-) Ačkoliv teda mám dojem, že ten rok v Elijáši jsem trika monogramem podepsala.
    WERKA
    WERKA --- ---
    Já podepisovala fixem na textil, obvykle na cedulku s velikostí nebo návodem na praní všitou od výrobce, protože i nažehlování cedulek mi přišlo jako vopruz. Používala jsem inciály, takže se to vešlo.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: já do školky i školy podepisuju všechna trička i mikinu - s kombinací školní uniformy a našeho mimoně je to poznaná nutnost
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Nepodepisuju téměř nic, mám k tomu vnitřní odpor získaný v dětství, kdy moje matka podepisovala naopak všechno (ano, i ponožky měly každá ve špičce razítko s plným jménem). Výjimku tvoří věci, které má někdo jiný ve školce stejné, tam ustoupím k monogramu, abych snížila riziko záměny (ale vloni jsem třeba Kebině nakázala, ať se vždycky podívá na sněhule a ty, které nejsou podepsané MICHALKA, že jsou její:-). Náhradního oblečení do školky stačila jedna sada. Oblečení do školky byla u nás vždycky podmnožina dětského šatníku, pár osvědčených kusů, které se točily furt dokola.
    ADD
    ADD --- ---
    ILLUZE: Jasně. Ale to se mi zase nechce psát velkými písmeny. :-) Navíc Benýs zatím umí B jako Benedikt, D jako Dominik, T jako táta a A jako maminka. :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam