• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    LAURA: Že teď byl začátek školního roku, tak jsme se Aničku snažili s manželem řádně vykurýrovat, ale i po 4 týdnech od začátku nemoci a 10 dnech na ATB + dalších 5 dnech klidovýho režimu občas zakašle ... takže zítra do školky půjde.
    I v soukromý školce kam chodí Honzík teď většina dětí smrká :(

Prostě jak tu psali už ostatní - do školky se dítě nedává když má horečku, když má infekční (žlutou/zelenou) rýmu, když je apatický, když bere ATB. Pak je to ještě na jednotlivých učitelkách, ve většině školek mají napsáno, že tam dítě nesmí ani s mírnou rýmou, ale pak zjistíš, že to tak doslovně nevedou a samy tam občas dorazí s horečkou, protože je nemá kdo zastoupit ...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LAURA: jak píše EDERA, dokud to není vyloženě hnusná bakteriální rýma, tak chodí. Pokud má takovou tu běžnou rýmu, tak dávám pravidelně Aerius, který výrazně pomáhá (beztak ho mám trvale pro děti jako pro atopiky předepsaný), plus každé ráno důsledně dodržovat režim "vincentka - vysmrkat - léčivé kapičky". Pokud nemá tu rýmu vysloveně strašnou, tak většinou ve školce smrká minimálně a učitelky nemají námitek. Ani nemám výčitky, protože to by jinak prakticky nechodil. Většina dětí je tam v různém stadiu usoplenosti. ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    LAURA: Drtivá většina pracujících matek ani nemá jinou možnost. S hustou žlutozelenou rýmou a teplotou dítě samozřejmě do školky nepošlu, ale s tou běžnou celkem s klidným svědomím (beztak si ji odtamtud přineslo).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LAURA: moje dítě svého času chodilo do školky s kašlem, protože žádné vyšetření nic neukázalo a on prostě kašlal od října do března, ale nebyl to samosebou kašel, co rve plíce. Rýma je čirá?
    LAURA
    LAURA --- ---
    Když už to tu rozebíráte, tak s rýmou je běžné dítě do školky posílat? Max je teď nastydlý, ale de facto má jen rýmu a přišel o hlas a já vůbec nevím, zda je či není vhodné ho do školky posílat. Díky za radu.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    QUAACA: Jojo, Maruška taky už po dvou týdnech ve školce rýmuje jako hrom...My se zatím držíme, včetně Vojtána!
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Kebina tam vši a spálovku chytla opakovaně a na oplátku neštovice do jedné školky dodala:-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: švanda je, že naše holky ve školce zatím nechytly ani jedno....vši už u nás teda byly, ale to přišlo ze školy :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: No, vši právě KFF zmiňovala. Ale obecně ano - spálovku, neštovice a vši považuji za školkový trojboj, upozornění na nástěnce visí permanentně alespoň jedno.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ve školce se hlášení o vších, spálové angíně a neštovicích na nástěnce pravidelně točí...nonstop :-)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MEDVED007: Vsi uz maji na dosah. :-) viz KFF:
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: a vši :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MADIETTA: jj, celé jaro se u syna střídala rýma virová, bakteriální a alergická (pylová). ohledně spotřeby kapesníků to bylo uzenka, měnilo se jen to, zda a co se kape do nosu
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    QUAACA: školkové dítě, které nemá po většinu školního roku rýmu, je přírodní úkaz. :-D
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    tak koukám, že rýma, kterou tonička hned po prvním týdnu přivlekla ze školky a už jí má celá rodina, je úplný houby, co :)
    KFF
    KFF --- ---
    EDERA: Diky za optimisticke info.) Uz jsem pochopila, ze misto dvou zdravych a na hlidani udatelnych deti, budu mit po vetsinu casu doma obe deti silne infekcni, ja to od nich vetsinou taky chytnu a s veskerou praci se muzu rozloucit ajajaj.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KFF: Ne, do plné palby patří ještě spálová angína a neštovice:-)
    KFF
    KFF --- ---
    MAKU: Nase doktorka, ktera je jinak skvela, to u dcery diagnostikovala jako impetigo alias bakterialni streptokokovou zalezitost a napsala antibiotika. Tak jsem znovu zagooglila, utvrdila se v tom, ze je to HMFD viroveho puvodu a antibiotika zustala v lednici. U nas u deti prvni dny horecka, Frantiska i zvracela, pak vysev bolaku (kazdy je mel na jinem miste, dcera nejvic na rukach a nohach, synek zas vypada jak podobany pubescent a ma afty chudak). Mne bylo nekolik dni docela blbe od zaludku, ale nastesti uz je to lepsi, muz zustal imunni.

Ovsem ted pry ve skolce objevily vsi, zacatek roku v plne palbe koukam:)
    MAKU
    MAKU --- ---
    TIMA: ono tu nemoc způsobuje hned několik různých virů a projevy se proto prý liší nejen dospělí versus děti, ale i samotný průběh nemoci není vždy stejný. My to tu například měli před prázdninama všichni (syn, já, muž) - syn byl docela nepěkně obsypanej a boláky na chodidlech a dlaních ho dost bolely (a první den ho bolela hlava a břicho, ale třeba vůbec neměl teploty). Nejhorší byla pusa plná aft. Já měla jen jednu aftu a zhoršil se mi exém na dlaních, muž měl afty dvě a jinak nic. Kamarádka, od jejíhož syna jsme se nakazili, neměla příznaky vůbec žádné. Někdy jsou k tomu prý ale pro změnu dost vysoké teploty, slézázání nehtů atp. Někdy to hůř nesou děti a dospělí se ani nenakazí, jindy je skoro bez příznaků dítě a dospělý lazar :-)
    EUCHENIE: Ani doktoři to prý často neumí diagnostikovat, tenhle syndrom (HMFD) je popsán relativně krátkou dobu.
    TIMA
    TIMA --- ---
    KFF: Tyjo, to mel tedka muz. Dospeli pry maji horsi prubeh, jeho tak bolely ruce z te vyrazky, ze skoro nemohl ridit. Vtipne je, ze odbornice na pohotovosti mu rekla, ze ma alergii na penicilin (ktery dobral vic nez tyden predtim) a diagnostikoval ho az nas obvodak. Mne i miminu se to nastesti vyhnulo, starsi syn mel takove nespecificke priznaky , takze nevime.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam