• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TETA_JELENA: synovi dorostla dokonce dvakrát.. .dceři stačil jeden zákrok a problém s permanentní rýmou se vyřešil
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    YENNEFER: na ORL byla 2x, ale nerikala nic. jen stara Dr. na pohotovosti jednou rikala, ze ji mame nechat odstranit, ale me to prijde jako posledni moznost. mate to tady nekdo za sebou?
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TETA_JELENA: nosní mandli prohlíželi?
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: jojo, zuzi ma v kuse rymu uz asi mesic a pul a vysmrkava stale zlutaky. a nic ji nenasli.....v pondeli nastupuje do skolky.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    MEDVED007: matyáš má rýmu celou zimu, končí mu to až tím, že na jaře vyjedem k moři....
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MADIETTA: to je to, co resim. Zuzi smrka pekne, ale sama to jeste uplne nezvlada, hlvane na to nemysli, ze to ma udelat. a ja nevim, zda ucitelky davaji deti smrkat, asi ne, co? to uz by po nich chtel clovek moc.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    QASHQAI: Dneska mi v praci dva rodicove rekli, ze jim pomohli leky na imunitu, ne hned, ale opravdu dlouhodobe a kazdy den. Vzdycky jsem byla proti tomu, cpat do deti tyhle veci, ale uz jsem Zuze nasadila Imunoglukan tobolky a chci ji je davat min. do vanoc.
    A zacinam to diskutovat s moji homeopatkou, vyresime to pry komplexnim lekem, aby tolik nemarodila po nastupu do skolky. drzim si palce, aby to fungovalo.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ILLUZE: tak nějak...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MARKYSHA: já vím, je to těžké... ale pak do podobné šlamastyky stáhne i desítku dalších lidí...

YENNEFER: díky podobné matce, co si potřebovala "odpočinout", jak řekla paní učitelce, nás lehlo několik rodin na cca 5 týdnů...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    YENNEFER: abych se některých rodičů zastala, ono je to někdy fakt těžký, znám kolegyni-samoživitelku, které jakékoli OČR i vlastní nemocenská způsobí, že nezaplatí nájem a musí si půjčovat.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MAKU: no fajn, ale jak to chceš řešit, když tvoje dítě má rýmu půl roku v kuse...nebo podobně dlouho pokašlává.....kdybych fakt byla tak přísná, že tam dítě s rýmou neposílám, tak tam ani nevkročí....a navíc co je rýma ? že se děti ráno dvakrát vysmrkají a po probuzení 10 minut kašlou je nemoc nebo ne ? obvykle je to tak, že potom už nezakašlou a kapesník si vezmou tak jeden za den jestli....ale to já ráno prostě nezjistím.....
    MAKU
    MAKU --- ---
    YENNEFER: já se připojuju - takové to dělení na "vodová rýma = ok", "hustá barevná rýma=zůstat doma" mi přijde podivné. Vodová rýma bývá na začátku viróz a je to už infekční fáze, zabarvení a zhoustnutí přichází v následujících několika dnech. (Navíc mně osobně bývá v té vodové fázi u viróz blbě - nespecifické ale silné slabo, případně i knedlík v krku a tak. Pamatuju si, jak jsem ve škole vždycky trpěla, když mne tam s těmito projevy poslali, jakože jsem zdravá. A stejně jsem pak nakonec lehla.). Jsem alergik a vím, že vodová rýma je jejím znakem, mám ji celý rok. Ale není to totéž, jako vodová rýma před virózou - fakt se nedá řídit jen "podobou holubů", jak to rodiče často dělají.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    asi je to od kusu.. moje dítě je alergik, ale poznám, kdy na něj něco fakt leze, a když vidím, že to není ok, tak do školky neposílám, ani když ta rýma není hnusná a teplotu nemá, protože když ho pošlu, tak tam vydrží pár dní, pak se sesype na hromadu a bude to na antibiotika...
    a dost mě dokážou naštvat rodiče, kteří dají do školky evidentně nachcípané dítě, jakože zamžený zrak, chrchlá, teče z něj jak z vodovodu, jen proto, že ho nemají kam dát...
    MAKU
    MAKU --- ---
    Co myslíte, že dnes ve školce na nástěnce? Cedulka že se vyskytla spálová angína. Takže díky za průpravu předem - že mne to po přečtení diskuze tady už nezaskočilo :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LAURA: chtěla jsem se tu zeptat na přesně to samé :))
    LOO
    LOO --- ---
    potvrzuju :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: ono je to dost častý,že lidé co si rozumí s dětmi, mívají problém s dospělými. Já to mám trochu taky tak.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: U nás odsekává ředitelka, a o učitelce vím taky nějaké osobní věci: manžel si ji vygooglil a našel nějaké její mírně (v dnešní době asi velice mírně) nemravné fotografie. :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: já myslím, že to je částečně i počáteční ostych...přijde mi, že dost učitelek MŠ to možná umí s dětma, ale rozhodně ne s rodiči....radila bych vytrvat a nevzdávat to....přijde mi důležité mít nějaký osobní kontakt s člověkem, který tráví s mým dítětem denně x hodin.....zuza má třeba naprosto super učitelku, nemůžu proti ní říct slovo a přesto první kontakt s ní byl naprostá katastrofa...tvářila se jak černý mrak, totálně odmítala komunikovat resp. v podstatě tak jako odsekávala....já si říkala pána jána, co to bude za káču :-( a ověřila jsem si u několika dalších rodičů, že měli naprosto shodný první dojem ač třeba jejich dítě nastupovalo jindy....prostě ona je super, ale rodičů se stydí/bojí/nevím.....dneska už se mnou komunikuje v pohodě a vím o ní vlastně už i dost osobních věcí :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam