• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Tak to vypada, ze se pridam k tem hroznym matkam, co, ac jsou doma s mladsim ditetem (detmi), nechavaji dite ve skolce do zaviracky.
    Dcera dnes nastoupila poprve do 'velke' skolky (byla nemocna, takze zacinala az dnes). Uz rano mi hlasila, ze chce zustat az do odpoledne... Rikala jsem, at si to tedy rozmysli, ze se stavim po obede... Po obede jsem sla do skolky, ona uz na lehatku, pripravena na odpoleni program: "Maminko, ja jsem ti rano rikala, ze uz jsem si to rozmyslela a ze tu chci zustat." Dobre, tak jsem pro ni prisla tedy odpoledne, asi kolem ctvrte. Privitala me slovy: "Jeste nemuzu jit, jeste to nemam domalovane!" (To uz tam byly jen dalsi ctyri deti ve tride.) Sla jsem ji tedy do jeji satny pro veci a kdyz jsem se vratila, uz ji i ucitelka vysvetlovala, ze to taky musi nekdy zavrit a jit domu... Odchazely jsme asi predposledni deset minut pred patou... :-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MADIETTA:
    YENNEFER: damy, dekuji za rady!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TETA_JELENA: na laser je skvělá právě poliklinika v Modřanech. Nejlepší je objednat se na hodně brzo ráno, pak tam strávíš všehovšudy maximálně tři hodiny. Následky nejsou vůbec žádné, dítě může trošičku krvavě smrkat, ale může hned jíst i pít a nic ho nebolí.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TETA_JELENA: chodíme k panu doktoru chvojkovi, který ordinuje v palacké a operuje na bulovce, na děti je naprosto fantastický, takže mohu jen doporučit, žádné trauma odtamtud nemáme.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: Sirupu uz dcerka za posledni rok pozivala tolik, ze uz mi je odmita. prakticka dr. mi rikala, ze pokud ty tabletky zmakne spolykat, at ji je klidne davam,. rikala jsem si, ze je budu uzivat taky, ale zatim na to prdim.

no nevim s tema mandlema, muzu proptat na trilete prohlidce a pak uvidim.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    YENNEFER: na ORL na bulovce jsme byli nekolikrat. jedna pani dr. je tam dost nesympativka na deti. jezdime jen na bulovku, mame ji kousek.
    asi takhle - nevim, jestli chci triletymu diteti delat trauma v nemocnici, uz jich tam odsud ma par s usima:).

kazdopadne nam bylo doporuceny kladno, bez cekacky na termin, na pockani, chvali to. me je to jedno, jen tedy kdyz je ta bulovka tak bezva, tak by mi to asi nabidli, protoze sme tam ted byli 2x s ouskama.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TETA_JELENA: výborné dětské orl mají na bulovce
    jednou jsme byli na laseru, dvakrát na klasice, takže mohu porovnávat... ostatně i ta klasika se dělá tak, že se mandle vytrhne a potom se místo ošetří laserem (tolik vysvětlení lékaře) rozdíl je hlavně v tom, že klasika je na pojišťovnu, ráno přijdete, dítě jde na zákrok, pak ho přivezou, ty s ním strávíš den v nemocnici a večer jedete domů. Bulovku si opravdu nemohu vynachválit, prostředí je upravené pro děti, pokoje jsou příjemné, plné hraček a her, televize je k dispozici, hned vedle umývárna a záchod pro děti a jejich rodiče.
    Laser jsme absolvovali v modřanech, ráno jsme přišli, strávili strašnou dobu v čekárně mezi ostatními pacienty, zaplatili jsme 5000, po zákroku jsme na pokoji strávili asi dvě hodiny a jeli domů, ale byla jsem mnohem nervóznější, protože jsem nevěděla co je normální a co ne...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: taky dávám holkám dlouhodobě imunoglukan....ale teda furt sirup, tobolky mám pro sebe a mám pocit, že pro dítě je to prostě zbytečně velká dávka...sirup se dá přesně nadávkovat podle váhy.....
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MADIETTA: ok, diky@!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TETA_JELENA: na dětské ORL a oni ti případně napíšou doporučení na kliniku. Zvol ovšem takovou, kde to odstraňujou laserem, ne klasickou operací.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    YENNEFER:
    MADIETTA:
    ILLUZE:
    EDERA: ty brdo, asi pujdeme na nejaky vysetreni, at se na to podivaji. kam jit? na detske ORL? nejake special?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BEBERA: jj, postupně pomaloučku ochlazuji
    i u samotného sprchování se snažím hlídat, aby to nebyla příliš teplá voda, aby to nebyl takový šok
    holky nadšené nejsou, ale snažím se vysvětlovat
    a když mi ráno vniknou do koupelny, dám ji sáhnout na "svou" vodu a občas pak soutěžíme, která z nás vydrží víc :)

P.S.
    ale že by plesaly nadšením, to fakt ne...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ILLUZE: jak otuzujete? Postupne studenou sprchou po sprchovani?
    EDERA
    EDERA --- ---
    TETA_JELENA: Odstraňovali ji Juniorovi a byl to skoro malý zázrak, kolik problémů najednou to vyřešilo (s nemocností, s jídlem, s mluvením...). Dceři to taky doporučili, ale odložili jsme to z rodinných důvodů. A teď při kontrole na konci léta na tom najednou byla podstatně líp (hodně pomohlo, že týden šnorchlovala v moři a fakt důkladně si ty trubky v hlavě propláchla slanou vodou).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TETA_JELENA: uvidím, jaké to bude mít výsledky, ale najeli jsme na postupné otužování... včetně sebe...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TETA_JELENA: nosní mandle jsem nechávala odstranit oběma dětem. Odstranění laserem je pohoda bez následků a výsledky jsou značné.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TETA_JELENA: synovi dorostla dokonce dvakrát.. .dceři stačil jeden zákrok a problém s permanentní rýmou se vyřešil
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    YENNEFER: na ORL byla 2x, ale nerikala nic. jen stara Dr. na pohotovosti jednou rikala, ze ji mame nechat odstranit, ale me to prijde jako posledni moznost. mate to tady nekdo za sebou?
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TETA_JELENA: nosní mandli prohlíželi?
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: jojo, zuzi ma v kuse rymu uz asi mesic a pul a vysmrkava stale zlutaky. a nic ji nenasli.....v pondeli nastupuje do skolky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam