• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TETA_JELENA: my to tehdy střídali - nejdříve před obědem, pak po obědě, pak mi nezbylo, než o půl čtvrté, pak jsem ji zase vzala po obědě - prostě jsem to malé vždy řekla, kdy si pro ni přijdu - nakonec ty odchody po spaní začaly samovolně převažovat...
    problém s tím měla mamka muže a občas muž - ani já a ani malá ne, když jim párkrát předvedla divadélko, jak je jí tam dobře a jak zasahují do jejích osobních svobod, když ji odtamtud berou, pochopili a nechali to být
    LILY
    LILY --- ---
    TETA_JELENA: pokud máte možnost ji měsíc vyzvedávat "poo", tak bych to tak dělala.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    Mam dotaz. Dcera ve skolce po obede place a nechce tam byt dyl. Sice je tam 2 dny, ale delala to i ve skolicce, do ktere chodila drive 1x tydne.
    Manzel muze jeste mesic vyzvedavat po obede, ale ani jeden z nas nevi, zda to nebude spis na skodu. Neni lepsi ji tam rovnou nechavat spat, aby si nezvykla na vyzvedavani po obede a pak to nenesla jeste hur?
    Samozrejme dam i na radu ucitelky, chci to s ni v klidu probrat.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Školky nesmí nutit děti spát, rodiče si mohou stěžovat na inspekci - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...ve-skolce-spat-je-nepripustne-ff6-/domaci.aspx?c=A130924_120331_domaci_vez
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    IORETH: no, je pravda, že coby děcku mi taky chutnala, teď je to slabší :-))
    IORETH
    IORETH --- ---
    SOLEI: o syrovou cibuli se naše děti perou :). Starší pak chodí důležitě po celém bytě a ohlašuje, že si to schválně nechává v puse pálit, aby vypálil breberky :-)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    SOLEI: Tak ucitelka hlasila, ze deti statecne ochutnaly i cesnek a cibuli a zitra si udelaji nejakou zeleninovou pomazanku k svacine. :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Hoděj, cuketa i řapíkatý celer se dají jíst za syrova, horší je česnek a cibule :-))
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    Dneska jsme odvedli Zuzi poprve do skolicky. Chvili koukala a pak si zacla hrat s nejakou holcickou a ani si nevsimla, ze sme ji rekli, ze jdeme. .......ale byli tam dva chlapeckove, co rvali hystericky na celou tridu a toho jednoho nakonec rodice nenechali a vzali ho domu:)))).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: díky za dobrý tip, potřebujeme něco skladného pro rodinné obědy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: o děkuji, ale při té láci bych mu ji už teda mohla koupit a netrnout, že ji zničí, což je u pubošů na výtvarném kursu bohužel pravděpodobné.

EDERA: to jo! A to se dá čekat, že na výtvarný kurs bude zapotřebí i něco barev.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Měly bychom tu založit burzu absurdních školních pomůcek:-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA: my bychom mohli zapůjčit tuhle, je ještě lehčí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    WERKA: Jo, to je stejná. Měli jsme čtyři a na balkon jsme si brali dvě.
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: Já mám pocit, že podobná zůstala po vás v bytě s cejchem "do kontejneru" a je zatím strčená ve sklepě, kdyby se náhodou ještě hodila mladýmu. Takže bych mochla ANNAWA: půjčit tu - u té by nevadilo, kdyby v plenéru došla úhony.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ANNAWA: na to jsou nejlepší takové ty pro rybáře :-) ty jsou bezkonkurenčně nejlehčí :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: ta by byla super. Ale mám dokoncep ocit, že tu kdysi Ondřej nějakou takovou měl taky, to ještě zapátrám ve sklepě, když tak dám vědět.
    EDERA
    EDERA --- ---
    A teda ne buk, ale nějakou tmavou.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: My máme tohle:
    TERJE Skládací židle - buk - IKEA
    http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/64833108/#/00222440
    Prý 3,2 kg.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: navrhnu mu to! Poněvadž mi máme skládací akorát těžké dřevěné na terase, ty se vzít nedají, a dávat mu čalouněnou od jídelního stolu do plenéru se mi moc nechce :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Máme k zapůjčení skládací, kdyby chtěl:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    S velkými dětmi člověk snadno zapomene na časy, kdy byly tyhle věci potřeba. Ovšem, M jede příští týden na několikadenní školní akci a mají s sebou mít židli. Protože budou malovat v plenéru. Ehm!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam