• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: taky bych vyčkala, školka se to evidentně snaží řešit a že se to snaží řešit i rodiče ditěte je velké (a ne zrovna obvyklé) plus.....
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ILLUZE: presne tak. uvidime, dam tomu jeste nejaky cas. na druhou stranu ma 3 mesice na adaptaci. pokud to nepujde, budu chtit resit situaci i s rodicema a pripadne tedy s jeji maminkou. nechci se s nikym hadat, jen je videt, ze to pri tak velkym mnozstvi deti nejde uhlidat.
    trosku me to dneska rozhodilo. pani ucitelka mi to chtela podat jemne a bala se moji reakce.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A jinak dobrý dnešní zářez ve školce v jistém nejmenovaném středočeském městečku - kamarádka má měsíční dítě - leze od únavy po zdi - prakticky nespí, do školky chodí jejich 5ti letý syn. Učitelka dnes odchytla jejího muže, a že jako doporučení od vedení školky - paní učitelky to nějak zdravotně nedávají, takže se doporučuje, aby maminky na mateřské si v tomto období ponechávaly děti doma, popř. max. je nechávaly ve školce do oběda.

Její muž zakoktal (a že se jinak s ničím nemazlí, profesně jeden z top českých managerů) z šoku, že dnes ho tam tedy ale nechá... Obdivuji jeho takt, asi bych někoho nahlas poslala tam, kde slunce nesvítí...

Co budou dělat v prosinci a na jaře, kdy období viróz vrcholí?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TETA_JELENA: vyčkala bych chvíli a při další akci už opravdu zasáhla
    učitelky se to očividně snaží řešit, i když jim asi ty nervy ujíždějí...

TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    dneska jsem vyjimecne vyzvedavala dceru ve skolce ja a pani ucitelak si me vzala stranou.....Amalka dneska Zuzu surove v umyvarce "napadla". hodila s ni na vesak od rucnicku. zuzi ma na hlave bouli jak tenisak s peknou dirou uprostred. pani ucitelka mi podekovala, ze sem nereagovala hystericky a priznala se mi, ze kdyz videla pani reditelku, jak mela chut Amalku uz zabit (protoze je agrese na dennim poradku, tak se s ni zavrela do umyvarky, nechala pani reditelku, aby se postarala o Zuzi a dala ji za zavrenymi dvermi na zadek. Vcera byla ve tride psycholozka a maji podezreni na nejakou formu autismu, protoze Amalka si vubec neuvedomuje, ze neco dela spatne. Maminka pry spolupracuje. Vsechno tohle je sice pekny a ja chapu, ze dite bude chodit ze skolky s boulema, roseklyma kolenama a buh vi co jeste, ale to se vsechno muze stat....ale asi nejsem uplne v poho s tim, ze maji ve tride o rok starsi holcicku s problemem, ktery se takhle neda korigovat a maminky se budou bat, co Amalka detem zase provede. mozna by mela pani reditelka zacit uvazovat o prerazeni do specialni skolicky a zajimalo by me, jestli to resi maminka i tak, ze trebas sama vyhledava nazor odbornika, nebo to jen resi skolka. pokud je jich 25 ve tride a maji tam takovyhle decko, ktery neni mozny mit porad na ocich, tak mi to asi vadi. Zuza je pry moc hodna a nikoho neprovokuje, ani nikomu nic nedela. Amalka proste atakuje zurive bez duvodu.

nechci bejt za hysterickou matku, ale v tomhle pripade sem se rozhodla, ze pockam a pokud se to stane znovu, budu to muset nejak resit.
    co radite? necekala sem, ze bud problem uz po 2 tydnech.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ANNAWA: to asi v normalnim krouzku jo, ale kdyz to je ve skolce, bude to zas o necem jinym
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: njn, otázka je, co s tím vedoucí kroužku a navíc i keramika vyžaduje nějaký řád a tak, aby se to dalo ukočírovat.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LILY: no ja myslim, ze by ho to bavilo aj tak :)
    LILY
    LILY --- ---
    EUCHENIE: jasný, oni to mysleli spíš tak, že by se jim s tím blbě manipulovalo, tudíž by je to ani nebavilo.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LILY: :)) no neslibovala jsem si, ze by mi dom nosil veledila ci dila, ale ze si moh hezky pomatlat cistou hlinu :)
    LILY
    LILY --- ---
    EUCHENIE: nám tvrdili ve školce, když nám říkali o možnostech zdejších kroužků, že 3-4leté děti ještě na keramiku nemá cenu posílat, protože je potřeba mít pevný stisk.
    Ale tak nevím, moje mládě podle mě má pevný stisk už od narození. :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ANNAWA: ja myslim, ze keramickou hlinu by si popatlal rad :) nicmene uz je prehlasenej do mensi
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: už to tu zaznělo, rozhodně menší, ono dvouleté dítě stejně na žádné kroužky chodit nebude, ne?
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Všechno nej:)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KFF: tak:) dnes mu jsou 2.
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Teď mně došlo, že ty asi mluvíš o jeslích, tak beru zpět:)
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Fakt? Ja mam pocit, ze treba ta Valdorfska v Dusikove je statni, ne?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KFF: ja mam to stesti (nebo smulu;) ze dostanu prispevek od mestskej casti, pze na sestce statni nejsou zadny
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    vetsi je bliz, vsichni maj keramiku, pak krouzky podle veku v cene, je vetsi, asi vic hracek. deti jsou vetsinou po kupe, na ty krouzky ev aktivity se delej, uca rano a vecer jedna, ve spicce 3, nevim presne casy. no uz je prehlasenej do tej mensi, uvidime casem
    LOO
    LOO --- ---
    EUCHENIE: ta vetsi je lepsi cim? a je jich vsech 30 v jedny tride, pripadne kolik je na tech 30 deti ucitelek?

a dovolim si malej (vyhodnej:) spam
    [ VÍKENDOVÝ KURZ EFEKTIVNÍHO RODIČOVSTVÍ / workshopworkshop / 16.11.2013 / CR - Praha - Praha Černý Most, Vybíralova 969 ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam