• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TETA_JELENA, MEDVED007: díky dámy, obrním se trpělivostí
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    LANTHAL: Neboj, urcite se to zlepsi!
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    U nás kluk teď začal stávkovat. Přišlo realizační vystřízlivění a ve školce, když odcházím tak brečí. Chodil od září, ale vždycky jen pár dní a pak na týden lehnul s rýmou. Teď poprvý je tam vlastně dva týdny v kuse. Dřív se tam těšil. Odpovědi na to, proč brečí se opakují a v podstatě mají stejný základ - je to tam blbý (nejblbější jsou hračky a děti, .. nedaří se mi z něj dostat, jestli je nějaký konkrétní důvod). Učitelka tvrdí, že je v pohodě do pěti minut, co odejdu. Vyzvedávám po obědě. Utěšte mě někdo, že to nebude dlouho trvat. Drásá mi to nervy. Jsem doma s mladším děckem, takže by nebyl problém, nechávat ho doma. Ale už kvůli němu se mi to nechce, nudí se tu, když je tu s námi celý den. Achjo.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: ja ji encham ten prvni rok vydychavat, at si zvykne a pokud nekam do krouzku, tak v ramci skolicky. jak tady nekdo psal - je ve skolce dyl, nez ja v praci a pak jeste ve tme tahnout na cvico, prevlikat ji a chtit po ni vykony. nejak se mi to v tech 3 letech nezda.....ale treba se mylim. nebo je to jen moje touha byt s ni:).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: naše holky obě chodily od nějakých tří let cvičit...no zuza vlastně byla ještě menší....protože když nastoupila ve třech do školky, tak jsme to museli na jedno pololetí přerušit....byla celý den ve školce, já jí vyzvedla, dotáhla na cvičení a měla být zase hodinu bez mámy....ač do té doby to bylo bez problémů, tak po nástupu do školky to prostě nedávala....tak jsem cvičení na pololetí vynechali a od září už zase sama chtěla chodit a od té doby bez přerušení a bez problémů chodí.....čili i tak to může dopadat....
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KFF: ano, jakmile je nekdo s mladsim doma, tak to je mi jasne. nicmene taci se preci podle pruzkumu v Praze vubec do skolek nedostavaji, ne?:DDD

co se tyce atletiky, tak jsme to vzdali hned po nabidce z naseho materskeho centra. pripada mi jako nesmysl, ze dite vyzvednu po celym dnu ze skolky a potahnu ji jeste nekam cvicit. a nejde o to, jestli to stiham, ale o to, ze je dite po celem dnu utahane a chceme byt spolu. je fakt, ze doma rada pustim pohadku a nehraju si s ni az do usnuti, ale mam ji doma u sebe, varime a blbneme spolecne i s tatkou. jak pro me, tak pro ni by bylo (a kor ted na zimu) unavny se jeste tahnout na hodku nekam cvicit.

ale mam kamosku a ta je tam vodi oba. v pondeli od 17hod.....a divny ji to neprijde.
    KFF
    KFF --- ---
    TETA_JELENA: U nas je to tak, ze jsem jeste castecne doma s mladsim potomkem (tak vyzvedavam poO) a pritel chodi do prace na devatou a vodi Fran do skolky po osme, takze jsme presne ti, co zapadaji do tveho pruzkumu:) Me zas zarazi, jak muzou oba rodice chodit s detmi do Sokola na cviceni od ctyr do peti (ale to ze me mluvi zavist, protoze to tam se dvema obcas tezce nestiham:).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    IORETH: hele, když to zvládám já (ok, dřu kolikrát bradou dlážkou), neděs se dopředu - očividně umíš a takových lidí na pracovním trhu stále není dost a vždy se dá domluvit na nějaké alternativě
    bodyshopy pro tebe asi po nějakou dobu nebudou to pravé, ale do interního vývoje na nějaký menší projekt ideál - zrovna jsem tak v létě nabrala 2 holky, neměla jsem odvahu tě oslovit, když jsi psala, kolik toho teď máš

plus teď aktuálně hledáme do operations supportu, na částečný úvazek, kde bychom potřebovali někoho sice na částečně administrativu, ale spíše techničtějšího, kdo by ustál své IT specifické kolegy :)
    jen mám pocit, že uzávěrka byla včera nebo dnes
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MEDVED007: zrovna mám doma mladší dítě se spálovou angínou a co se dá dělat, prostě DVD jede velkou část dne. Mé výčitky snižuje alespoň to, že momentálně ho kromě rytířských soubojů zajímají téměř výhradně pořady typu Planeta dinosaurů, Zázraky přírody, Neuvěřitelné vlastnosti zvířat a podobně, tak aspoň se utěšuju, že kouká na něco edukativního :-/
    IORETH
    IORETH --- ---
    MEDVED007: Třeba mě vyhodí a bude času dost :-))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IORETH: tak zase si vezmi, že děti rostou...dneska ti přijde jako scifi, aby se zabavila samotná, za dva roky už to bude v pohodě....jasně, asi to nebude nic super duchaplného, ale když si nemocné dítě lehne v klidu k televizi a kouká na pohádku, tak v tom nevidím nic super hrozného a já mám klid na práci....na mateřské jsem pracovala výhradně v noci, dneska už lecos udělám i přes den....zase bych z toho nedělala vědu...nemá cenu se děsit předem....jasně, návrat po mateřské do práce je záhul,zvlášť když to komplikují nemoci....ale určitě se to dá.....každopádně bych to se zaměstnavatelem probrala předem....
    IORETH
    IORETH --- ---
    MEDVED007: U nás je homeoffice v zásadě možný, ale má svá úskalí. Spousta klientů ho na svých projektech nechce, protože ho považují za bezpečnostní riziko, a odmítnou povolit tok dat mimo trasu jejich servery - naše servery. Přes den s malou se pracovat nedá, zvlášť pokud mi moje hlava bude sloužit jako teď, tj. mizerně. Večer se zvládnu soustředit jen asi tak do půlnoci, tj. v ideálním případě bych odpracovala tři hodiny. Reálně spíš míň. Jediná šance je part time job, ale to v naší firmě bylo možné jen v době krize (snižovaly se úvazky, aby se nemuselo propouštět). Jsem na to zvědavá a dost se toho bojím.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IORETH: a musíš práce dělat nutně mimo domov ? já to řešila home officem v době nemocí...pravda, holky nejsou tak hrozně moc nemocné, ale občas prostě jsou....každopádně bych na to téma promluvila předem se zaměstnavatelem a zkusila domluvit nějaký režim vhodný pro obě strany....
    IORETH
    IORETH --- ---
    Já mám regulérní strach, jak zvládneme školku s naší mladou. Za rok mám nastoupit do práce a Papája za celý svůj život byla nejdýl v kuse zdravá čtyři a půl týdne (jednou, letos v létě). Od podzimu do jara se zdravé epizody počítají na dny. Pravidelně infikuje bratra, který do jejího narození marodil tak nějak průměrně/normálně. Muž bývá většinu týdne pryč, často od neděle večer do pátku večer. Já jsem ajťák, dělám v softwarové firmě. Pokud se zaměstnavateli podaří upíchnout mě na nějaký projekt, tak ze začátku budou nutně přesčasy. Naše vývojové cykly jsou krátké a je žádoucí, aby se práce udělala právě v dobu, kdy je to potřeba. Odkládat se to nedá. Nedokážu si představit, jak to budu dělat :/.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: v našem případě taky lepší, když je tam a baví se, než když se svou vorvaní matkou obráží doktory :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    RYBKA: presne, navic kdyz jsem ted bambina pul volnyho casu tahala po meste a neco zarizovala...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tak to je další level :-( nicméně já si nestěžuju, akorát prostě jsem musela vzít jako fakt, že nemůžu přijmout práci, kde musím bezpodmínečně být třeba v 7.30, protože prostě potom ráno není kdo by děti dovedl a školka otevírá a v sedm , tudíž by se to ani s brzkým příchodem do školky nestíhalo....
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TETA_JELENA: my třeba máme školku pouze do 15:55 a to je potom prdel stíhat .. takže ráno vodím já,protože chodím na 9 do práce a vyzvedává chlap,protože může končit ve 14 hod .. a to dělám na zkrácený úvazek. Občas vyzvedne babička (hlavně pátky,kdy chlap má školu a já jsem v práci),jelikož bydlí pár minut od školky a naštěstí chce vyzvedávat..a taky "naštěstí" je na volné noze,takže si může občas klienty přeložit-jinak nevím,co bychom jsme dělali.
    Maty je ale ochotný chodit do školky i mezi prvními,což je v 6:00 ..tohle přání se mu splní,jen když si bere chlap auto do práce,jinak by nestíhal zase on a musel nadpracovávat,,ale je rád,že ho táta vyzvedne hned o půl 3 mezi prvními
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: tak asi jim nikdo nebrání berta po obědě vyzvednout, že...když je to tak štve :-P
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA: hlavně proč nechodí po obědě.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Mně přijde, že pro dítě (od určitého věku) je školka přínos, mnohdy téměř nutnost, i kdyby se matka doma flákala a kopala do zadku... Pokud tam teda jsou rozumné učitelky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam