• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: já už učitelku, která chtěla po dítěti, aby se sebehodnotilo, zažila. Měl ji T ve třetí třídě. Ani já, ani on na ni nevzpomínáme rádi, protože mimo jiné neustále porovnávala jeho výkony a zejména jeho chování s holčičkami, co měly odklad. A vůbec nechápala, že osmiletý kluk nedá to, co devítileté nebo skoro desetileté holky.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    já to sebehodnocení fakt nechápu. Kdyby to byla střední - a nácvik na povolání - OK, ale tyhle děti maj nárok na klid. Vím jak je manžel před svým sebehodnocením v práci (2x ročně, tuším) celý večer mimo - a to je úspěšný (řekněme, že zařazení mezi keyplayers, což je nějakých 2,5% zaměstnanců dost obří firmy to potvrzuje).

Ne, jako děti jsme takhle úspěšní ani já ani muž nebyly a já mám doteď špatný pocit při vzpomínce na tlak rodičů k tomu, abych svůj výkon verbálně zhodnotila - natož před učitelkou a možná celou třídou (a věci se vykecaj vždy, ne že ne, haškoviny i blbiny).
    Takovéto sebehodnocení mě taky mohlo dostat do kolen, obzvláště v pubertě...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA: naše paní učitelky budou asi z jiné raznice, tohleto složité hodnocení vůbec nemáme a sebehodnocení děti taky neprovozují. Paní učitelky jsou zjevně ze staré školy. Jsem za to vděčná.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SANTAL: Tohle bylo u nás každé pondělí aprakticky za stejných podmínek.

ANNAWA: Nechci Tě děsit, ale přijde mi, že pančelky jsou vyráběné raznicí. Každá naše prvňačka má vlastní školu a je to jak přes kopírák. I ty smajlíkový razítka mají úplně stejný.

AXTHEB: Naopak jsem v pokušení tam napsat, že pokud moje dítě spadá do kategorie "nepropadá, nevyrušuje", tak žádnou další informaci nepotřebuju:-)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    K těm hračkám (a chvále naší školky) - maj tam parádně vychytaným, že děti se chtěj pochlubit svýma hračkama - ale taky si je berou, a jsou z různě movitých rodin...

Takže jednou za měsíc, poslední pátek v měsíci, je den hraček - kdy každé dítě může přinést jednu svou hračku na půjčování ostatním (což se takhle opakovaně vysvětluje).
    Nesmí to být zbraně (neb s tím někteří rodiče nesouhlasí), nesmí to být drahé hi-tech (prostě když s tím třískne 3r, má to přežít), takže foťák co můj syn dostal k 5r si neveme, tablet taky ne, a nedráždí tím chudší děti - a on celkem spokojeně bere nějaký volant co vydává zvuky, neb na něm nevisí - ale ostatní děti jsou z něj paf. Nebo dětský počítač á 20 euro (a ne klasický noťas s hrama).
    Nebo hračky co udělá táta - za pár peněz, systém papír - škatule - barvičky, třeba deskovky a tak...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    EDERA: Jo, v našem nejchudším kraji... což je trochu s podivem, neb třeba za psa platíme v našem krajském městě poplatek vyšší než hlavní město (a kdokoli jiný ve státě).

Ale školky se zatím dotují slušně. ZRPŠ bude asi stejný 5euro*10měsíců =50 euro=1250Kč.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: musím doufat, že na takovou učitelku nenarazím, já bych to prostě nedala.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    QUAACA: Taky na to nemám energii. Loni jsme karneval prostonaly, letos doufám, že neodmítne jít za princeznu, aby se aspoň využily družičkovské šaty, co měla na kamarádčinu svatbu ;-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    nejhorší je, že já jsem vždycky ráda něco tvořila, roky jsem chodila na výtvarku a od tý doby co mám děti, jsem líná, unavená a do ničeho se mi nechce.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LBW: no to je ovšem výzva!
    LBW
    LBW --- ---
    my mame strasidelnou party na tema skritci-mech-houby, jsem zvedav s cim se hi-tech rodice vytasi
    a jeste vice jsem zvedav s cim se vytasime my :-))
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MADIETTA: tak já se nad sebou zamyslím :D
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    my máme školku asi do 10 dětí, na karneval jsem mu vyráběla motýlí křídla, docela velký, měl je přivázaný na těle nějak, a k tomu měl šedý elastaky posetý stříbrnejma flitrama. ty si chtěl vzít i dnes, tak je má v jeslích i dnes.)
    jak jich je tam málo a spíš mladší, tzn. přes 3 roky asi jen dva, tak to moc neřešej. jsem ráda
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    QUAACA: krepák, vzpamatuj se, to jsi matka? :-D
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MADIETTA: vidíš a za nás byl člověk rád, když měl vyrobený oči z rozpůlenýho pingpongáče :) asi se budu muset nad sebou zamyslet. takže říkáš, krepový papír, ne? ;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    QUAACA: to je jak u nás školkové karnevaly, s nějakým samodomo kostýmem je tam dítě těžce out, děti mají sofistikované kupované kostýmy. Ještě že rytířské oblečení máme doma trvale. I když na svýho Indiana Jonese jsem teda nesmírně hrdá! :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: u nás má ZŠ elektronickou knížku, kam přistupuješ přes Internet a dozvíš se všechno od známek po úkoly. Chudáci děti si už ani nezfalšují podpis:-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    mimochodem, také se té spolupráce s institucemi obávám. u dcerky ve školce měli mít tzv."strašiden" po rodičích se chtělo, aby dítě oblékli do strašidelného kostýmu. měla jsem v plánu vzít na chatě staré prostěradlo a prostřihnout do něj díry pro oči a to hodit přes běžně obléknutou dceru. žel dcera onemocněla. možná dobře! na fotce z tohoto dne jsem viděla děti ve vysoce sofistikovaných kostýmech zahrnujících boty + kabát + klobouk!
    LAURA
    LAURA --- ---
    EDERA: bývala bych raději žila ve sladké nevědomosti...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    EDERA: ty mě děsíš!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam