• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: u nás má ZŠ elektronickou knížku, kam přistupuješ přes Internet a dozvíš se všechno od známek po úkoly. Chudáci děti si už ani nezfalšují podpis:-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    mimochodem, také se té spolupráce s institucemi obávám. u dcerky ve školce měli mít tzv."strašiden" po rodičích se chtělo, aby dítě oblékli do strašidelného kostýmu. měla jsem v plánu vzít na chatě staré prostěradlo a prostřihnout do něj díry pro oči a to hodit přes běžně obléknutou dceru. žel dcera onemocněla. možná dobře! na fotce z tohoto dne jsem viděla děti ve vysoce sofistikovaných kostýmech zahrnujících boty + kabát + klobouk!
    LAURA
    LAURA --- ---
    EDERA: bývala bych raději žila ve sladké nevědomosti...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    EDERA: ty mě děsíš!
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    EDERA: Tak tam nezapomen zminit, ze diky zmatecnosti prubezneho hodnoceni si nejsi jista, jak vlastne tvoje dite prospiva :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    A jinak si teda fakt užívejte školku, protože škola je strašnej vopruz. Pro rodiče. Myslím, že bychom měli být také testováni, jestli jsme dostatečně zralí na to, aby naše děti nastoupily do školy. Já teda rozhodně nejsem. Prudí mě sledovat TŘI různé notýsky, s jejichž pomocí s námi škola komunikuje (žákovská, úkolníček, družináček), zvlášť když informace v nich se vyskytují v kombinacích (např. v úkolníčku byl lísteček, že v žákovské je informace o třídních schůzkách - podepsat se samozřejmě muselo obojí), prudí mě podepisovat každou stránku v pracovních sešitech, že jsem jako viděla, jak moje dítě pokrokává (pořídila jsem si na to podepisovací razítko), prudí mě podepisovat úkoly, ztrácím se v hodnocení, které pančelka dává do sešitů (je lepší razítko "pochvala" než "chválím"? a co "super"? je "pěkné" fakt pěkné nebo to znamená "ujde to"?)... A to nás teď čeká čtvrtletí, kde bude nejen písemné hodnocení učitele, ale sebehodnotit se bude i dítě a od rodiče se očekává, že rovněž přispěje komentářem.:-O
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: cizi rec kdyz se uci samo
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    me vcera teta rikala, ze se malej pere o hracky, nebo ze si je berou, ale to ze delaj vsichni. pak ze ma rad Marušku, ze to je porat Marušta sem, Marušta tam :)
    a na kurzu o kognitivnich fcich mozku pani rikala, ze kdyz se dite uci za mlada rec, asi do 9 let a ma v tom obdobi treba 2 roky pauzu, ze ji zas zapomene. ale jako ze to deti bavi i tak, o tom zadna. a ze materskej jazyk a dalsi jazyky maj v mozku centrum jinde
    EDERA
    EDERA --- ---
    SANTAL: A kdeže to? V zemi divů za pomlčkou? Já platila ve státní (teda obecní, přesněji) školce 850 Kč/měsíc školného a SRPŠ bylo tisícovka za rok. Viděla jsem detailní vyúčtování a při cenách za divadýlka to ani o moc míň být nemohlo.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ANNAWA: Jo. a SPOUSTA věcí, které bych uměla naučit - kdyby mě to napadlo. Takže ne já, školka naučila mé děti jíst s nožem. Školka je naučila skládat si pyžamko. atd... Jsem fakt ráda za tuhle zpětnou vazbu, člověk je miluje - ale stejně podceňuje...

Mladší do 3r - které měl v létě - mluvil 5 slov. Od léta chodíme k logopedce, ale i ta se ptala zda jde do školky... A já málem tenhle týden brečela štěstím, když mi můj nemluvící syn na mé "Ľúbim ťa" řekl "Aj ja teba, ve(ľ)mi".
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    YENNEFER: Slovensko :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: ještě, já se bála, že B školku nedá, byl na mě dost fixovanej, ostatně spí se mnou v posteli, večer ho musím mýt většinou já a tak podobně, ovšem ze školky je nadšený. Je tam nejmladší, v prosinci mu bude dva a půl, oni ho vzali, protože otvírali a neměli ještě plno, normálně berou od dvou a půl až. Přiznali pak, že z toho měli vítr, on je i vzhledově dost mimino, ale chytil se podle mě i podle nich výborně, dneska už si myslím, že zrovna jeho do školky nedat (chodí tedy třikrát týdně na dopoledne), okrádala bych ho o něco, co mu zjevně svědčí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: B začal taky vyžadovat nočník až po nástupu do školky :-)

A to si představ, že do školky dávám dítě já, na mateřské, na vesnici, do práce nechodím (že pracuju doma, oni nevědí :) Navíc je ta školka přímo v naší ulici, takže babky mají vše pod kontrolou.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SANTAL: já úplně vidím, jak B ve školce popojel ve věcech, v nichž se mu věnovat nedokážu nebo mi to nejde, nebaví. V mém případě například zpěv, kterým bohužel vůbec nevládnu, pak vztahy s vrstevníky, sourozence má mnohem starší, hodně popojela i mluva, donedávna ne moc hovorné batole náhle skloňuje, časuje, to nevím, zda je školkou, ale řekla bych, že i to je.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SANTAL: kde to jsi, to zní jako ráj :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANTAL: tak to je úžasné.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Týjo - platím 13 euro školné (ve státní), a to jen za mladší, ne za předškoláka. To je cca 325 Kč.

Státní školka, 2 třídy do 20 dětí, 2 učitelky na třídu, angličtina se platí zvlášť (40 euro na půlrok, tedy 1000Kč), celodenní strava na jedno do 25 euro (necelých 650). 5 euro (125Kč) ZRPŠ, které se fakt do mrtě využije (návštěvy divadla, solní jeskyně, zoo... každý měsíc něco).
    Deti tam fakt nejsou jen hlídány, jsou vychovávány, socializovány. O nějaké soukromé fakt není důvod uvažovat...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: hehe :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ILLUZE: vida:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ADD: no ad. finance - je docela rozdíl do školky vybavit děti tepláky (nemluvě o tom, že ze sekáče ideál) a je rozdíl klasické oblečení, navíc, když už i ty děti samy díky ostatním spolužákům začnou vyžadovat lepší oblečení, natož značkové

MARKYSHA: Hele, v tuhle chvíli mi je všechno jedno :-))) Malá si na večerní mytí opět sama vzala nočník a poprvé se do něj vyčůrala :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam