A jinak si teda fakt užívejte školku, protože škola je strašnej vopruz. Pro rodiče. Myslím, že bychom měli být také testováni, jestli jsme dostatečně zralí na to, aby naše děti nastoupily do školy. Já teda rozhodně nejsem. Prudí mě sledovat TŘI různé notýsky, s jejichž pomocí s námi škola komunikuje (žákovská, úkolníček, družináček), zvlášť když informace v nich se vyskytují v kombinacích (např. v úkolníčku byl lísteček, že v žákovské je informace o třídních schůzkách - podepsat se samozřejmě muselo obojí), prudí mě podepisovat každou stránku v pracovních sešitech, že jsem jako viděla, jak moje dítě pokrokává (pořídila jsem si na to podepisovací razítko), prudí mě podepisovat úkoly, ztrácím se v hodnocení, které pančelka dává do sešitů (je lepší razítko "pochvala" než "chválím"? a co "super"? je "pěkné" fakt pěkné nebo to znamená "ujde to"?)... A to nás teď čeká čtvrtletí, kde bude nejen písemné hodnocení učitele, ale sebehodnotit se bude i dítě a od rodiče se očekává, že rovněž přispěje komentářem.:-O