• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    WERKA: ale je na ní, jak s tím podílem naloží...mohl mě vzít čert, když mi všude říkali, že se musím ptát vlastního starosty a občanským tlakem ho donutit ke stavbě školky....a že by se tu v pohodě uživila...obec má dneska už skoro 1000 obyvatel a drtivá většina nově příchozích jsou samozřejmě mladé rodiny....obec měla před cca 15 lety jen 200 obyvatel....než já se nějakým tlakem dočkám školky, tak moje děti budou maturovat :-(

tfuj, jsem fakt, ráda, že už tohle nemusíme řešit, dycky se u toho akorát rozčílím :-(
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LUCYA: ano ale rovnou tam strčím i tu menší. v té době to bude věk 3,5roku. Vrtalo mi to dneska v hlavě tak jsem se chtěla rovnou zeptat.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    VERONIKA22: ale tak ty budeš řešit předškoláka, ne? Toho by ti měli vzít všude, nevím teda jak v Praze, ale v Brně to tak je.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    WERKA: a co je problém obce? Obec má povinnost zajistit (aka, zaplatit jiné obci, pokud vlastní školku nemá) jen místa pro předškoláky, a když nemáš předškoláka, tak máš holt smůlu. Ty jako rodič, ne obec.
    WERKA
    WERKA --- ---
    MEDVED007: No jo, ale to je věc té obce, ne? Ona svůj podíl na výnosu daní dostane...
    LILY
    LILY --- ---
    BALAENA: u nás naštěstí stačilo jen bydliště muže.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Díky všem za info. To jsou tedy vyhlídky :o(. Hypotéku neplánujeme a bydlení u rodičů už také ne. Takže z toho vychází = bydlet velmi blízko rodičů aby ta spádová školka byla i nadále ta nejbližší. Achich ale chápu privilegia trvale bydlících
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDVED007: já si kvůli školce měnila po X letech bydliště do Prahy, protože školka kdesi u Přelouče by mi byla vcelku k ničemu...
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    VERONIKA22: na praze 12 chtejí aspon nájemní smlouvu aby bylo patrné, že v té časti prahy bydlíte.
    LILY
    LILY --- ---
    BALAENA: mně to v jedné školce nabízeli, akorát jsem v době podávání přihlášek ještě v onom městě vůbec nebydlela, tak jsem jim neměla co předložit.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: což je ovšem pěkná sviňárna vzhledem k lidem, kteří jako my normálně platí daně (samozřejmě) nicméně jako na potvoru obec, ve které mají trvalé bydliště prostě žádnou školku nemá....čili v takovém případě si těžce nahraná :-(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: hodně výjimka. protože obcím se rozdělují peníze z daňových výnosů podle počtu obyvatel, takže obec nebude jevit moc ochoty dotovat školku pro dítě, na které nedostává z daní peníze... pokud by to místo jinak zůstalo prázdné, je to něco jiného, ale pokud tam má dost dětí hlášených, ergo na které peníze pobírá...
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: buď si musí nahlásit trvalé bydliště do toho pronájmu (aspoň dočasně) nebo na zdejší městský úřad (snad nekecám). Nebo teoreticky v některé mš to jde ukecat na to, že jim ukážeš nájemní smlouvu, ale to je spíš výjimka.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VERONIKA22: Oni ti dítě můžou vzít teoreticky do kterékoli školky, problém je, že děti s trvalým bydlištěm mají přednost. V situaci, kdy jsou školky narvané, je šance umístit dítě bez trvalého bydliště v místě školky mizivá.
    LBW
    LBW --- ---
    VERONIKA22: jj, trvala adresa je nutna...alespon na praze 6
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Napadla mě otázka a chtěla bych se zeptat jak to chodí. Celá mladá rodina s dětmi má nahlášené trvalé bydliště u rodičů ( na jiné straně republiky ) ale bydlí úplně jinde jen tak v pronájmu.
    Jak to bude s mateřskou školkou? Dítě má nárok chodit do státní školky jen tam kde má trvalé bydliště?
    Můžu někoho poprosit jak to chodí ?
    KATIA
    KATIA --- ---
    SANTAL: jo... taky to považuju za děsnej trend :(
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KATIA: Drsné! sada sešitů pro předškoláky ve věku 6-7 let?
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    KATIA: teda musim rict, ze kuliferdu pouzivam s detma ve skole a jsou pro ne dost narocne....a to jsem vybirala jeste ty snazsi pracovni listy....:[
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam