• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Já teda taky uvažuju, že nejstarší ze školky na čas omluvím, až se narodí mimino. Z čistě zdravotních důvodů, ona pokaždý chytne všechno, co letí kolem, a dotáhne to domů. Řešit u úplného novorozence nějaký hnus nemoce je to poslední, co by se mi chtělo :-/
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: tak jemu je 2,5, to je něco jiného, nemyslíš?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Dneska tam teda šel, ale to jste neviděli tu rychlost ve vypravení, zhltl snídani,sám se komplet oblékl, včetně bot a do,deseti minut byl za dveřmi. A že se prý nejvíc těší, že se tam vyspí:D
    EDERA
    EDERA --- ---
    MARKYSHA: Hele, a kdyby se mu sourozenec narodil až v době, kdy by chodil do školy, tak ho taky necháte doma?:-O
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MARKYSHA: :-D My posilali starsiho do skolky nepretrzite, byla jsem prave rada, ze tam zacal chodit pred narozenim mladsiho a ze mu mimino nenarusuje denni harmonogram. Jinak mi prijde, ze takove ty napady, jestli by to nebylo lepsi s mamou doma, maji az starsi deti, nas s tim prisel az letos ve ctyrech, predtim chtel vzdy do skolky (mladsi jakbysmet).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsme si chtěli nechat Tondu s novorozenětem doma 14 dnů, aby neměl pocit, že jsme ho odložili. K miminku se chová hrozně hezky, ale hrozně hysterčil. Já myslela, že kvůli sestře a dneska z něj vylezlo, že ho to doma nebaví, že chce do školky a že se bál, že už tam nikdy nepůjde. Hm..tolik k odloženým chudinkám ve školce...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    FOXOVA: u nás dětem zakoupili jakýsi sešit s úkoly, na kterých děti pracují...teda myslím, syn mi nic neřekne, ale ten sešit jsem teda platila:)
    Stejně si myslím, že víc práce bych s ním měla dělat doma já, ale jde to teda ztuha. Každopádně se s tím chystám začít nějak intenzivněji po novém roce. V lednu jdeme k zápisu a on ještě neumí ani tu blbou tkaničku zavázat...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEDVED007: musíš ale připustit, že ne všechny děti jsou jako vaše děti. Já osobně bych byla za nějakou předškolní přípravu u syna ráda-doma se mnou to snáší daleko hůř. A jelikož je kluk a kreslení a různé ruční práce ho nebaví, tak nemá jak tu jemnou motoriku moc procvičovat a podle toho to vypadá. Kresba hrůza, vybarvování nesnáší...atd...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FOXOVA: osobně považuju přípravu na školu za zcela zbytečnou, protože naše děti zvládaly dovednosti nutné pro předškoláka o několik let dřív....čili ve školce je to už tak max prudilo, hlavně teda nechápu, proč se neustále děti (a to i ve škole) nutí něco vybarvovat....naše jsou z toho zpruzené už někdy od tří let, ale bude je to pronásledovat ještě ve druhé, třetí třídě...... na druhou stranu chápu, že některé děti (a jejich rodiče) předškolní potřebují a vítají....ale osobně bych uvítala, kdyby to byla aktivita dobrovolná viz třeba kroužek a nenutili do toho všechny děti hromadně.....
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LBW: to víš, že to zvládne, neboj!
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    nechapu za co minus, ne kazda skolka nabizi kvalitni predskolni pripravu. Sama jsem s přípravou svých dětí ve školce velmi nespokojena. A proto me k tomu inspirovali samotní rodice, ze si preji mit lepe pripravene deti do skoly. Učim predskolaky, jen ne ve skolce. Mnoho deti neprijatych do ms, konci v pripravnych tridach. Takze zas tak mimo misu to neni....

jinak se tedy zaptam: jak jste s pripravou predskolaku spokojení vy? Jak probíha ve vasich skolkach?
    LBW
    LBW --- ---
    prcke ma zitra narozky, deti mu pry zazpivaji a poprejou +mam mu dat pytlik gumovych medvidku...ja se bojim, jak to ten stydlin ustoji - obvykle se desne vztekne, kdyz se mu venuje vice pozornosti nez by rad :D
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    Omlouvam se ale napisu to i sem:

Od nového pololeti povedu krouzek pro predskolaky a deti s odlozenou skolni dochazkou. :))
    ZŠ Meteorologická - Kroužky
    ZŠ Meteorologická - Kroužky
    http://www.zsmeteo.cz/cz/krouzky-1404041473.html
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    ANNAWA: chapu, u nas byl takovej ten starsi. A i ted ve ctyrech letech se obcas zapoji do kolektivniho buleni :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BRUNA: on je tam B nejmladší, bude mu teprve dva a půl, tak je prostě trochu cíťa :-) Ten Jáchym tedy není zásadně starší, jen o pár měsíců. Tenhle kluk taky většinou pláče úpěnlivě, jen občas se holt vyšine.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    ANNAWA: my meli ve skolce taky takovyho kluka, nastesti nas M. je hrozne drsnej :-D a k buleni ve skolce by se nesnizil, tak to od nej nechytal. U nas se to po cca. trech mesicich ale stabilizovalo, ten kluk si zvykl a uz tam neplace. On teda nastesti plakal velmi tise, spis upenlive, nez ze by se uplne vysinul. Bylo mi ho docela lito, je to Turek a ackoli ma ve skolce starsiho bratra, ocividne nemecky neumel donedavna ani slovo a byl neskutecne frustrovanej, ze mu nikdo krome Bilala nerozumi.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Bartoloměj chodí do školky rád, většinou s úsměvem a i tam je v pohodě.
    Nicméně ho trápí, že tam jeden chlapeček dopoledne do dopoledne brečí - někdy má dokonce tendenci se k němu přidat.
    Ten chlapeček nebrečí chvíli po příchodu, ale průběžně několikrát za dopoledne a to už od začátku října, kdy tam začal chodit. Píšu to jen jako takový postesk, ono se s tím mnoho dělat nedá, i když si můžu x-krát myslet, že chlapeček prostě na školku ještě nemá (nevím, co bych dělala v podobné situaci, kdybych třeba už fakt potřebovala chodit do práce) nebo že maminka za to trochu může, protože ho lituje způsobem, kterým dává najevo, že školka je fakt utrpení.
    Ale v praxi to třeba je tak, jako dneska před obědem, když jsem tam pro B šla - paní učitelka je s dětmi ve třídě, kdežto pan učitel v koupelně uklidňuje svíjejícího se Jáchyma, který brečí tak, že je trochu mimo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANTAL: taky ho tam ani hlásit nebudu, to si piš.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MARKYSHA: konec - to cos napsala by pro mě stačilo NIKDY tam nedat dítě...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: u nás bývala vyhlášená ta Arabská, protože tam bývala skvělá ředitelka. Odešla do důchodu a teď tam vládne fašismus. Jíst se musí s rukou mezi koleny, spát povinně na jednom boku, učitelky si vymýšlí absurdní důvody, proč rodiče tahat z práce dřív...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam