• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Jo a u nás prý s každou nudlí vyhodí k doktorovi.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mateřský školky na Praze 6 zápis v jeden den 18.2. a 19.2. a musíme si vyběhat na úřadě potvrzení, že s náma dítě bydlí, originálně ke každé přihlášce. Skvělý. Takže pokud někdo nutně potřebuje dítě umístit a přihlásí ho do všech asi patnácti v obvodu, tak má co dělat ty dny, když fronta prý trvala i dvě hodiny a za každý potvrzení se platí 50.
    JUPITER
    JUPITER --- ---
    EUCHENIE: já mám dceru Aničku. Chodila tam od září na občasné hlídání když nemohla babička. S tím individuálním přístupem máš pravdu. Nám se tam moc líbilo. Paní učitelka vymýšlela program podle toho co Aničku bavilo a brala je často ven. Občas jsme využívali nočního hlídání, které jsem jinde ani nevidela.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    JUPITER: tvuj syn je adamek? nejspis dam bambina nakonec tam. sice u vojendy je domecek, ale tady vidim vetsi moznost individualniho pristupu a hlave maj diky oteviracce budu stihat dojet do prace a z prace a jeste i pracovni dobu,) to bych u vojendy nestihala kazdej den o 20 minut, tejdne 2 hodky...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Kurz „Jak zakládat miniškolky“ aneb nové poznatky ve vzdělávání předškolních dětí je tu opět pro vás!

Právě jsem úspěšně uzavřeli první cyklus kurzu a jsem tak nadšení, že pro Vás otevíráme hned v únoru další. V sobotu jsem rozdali 20 certifikátů. Na kurzu se sešla spousta příjemných a hlavně nadšených lidí. Pokud jim elán a nadšení pro kvalitní předškolní výchovu vydrží, můžeme se těšit a naše dítka též.
    Neváhejte a hlašte se rychle, zájem je veliký. Kurz je zdarma, termíny jednotlivých setkání brzy upřesníme.

Pozvánka:
    Jste na rodičovské dovolené a přemýšlíte, jak si přivydělat? Uvažovali jste o zřízení menší školky podle vašich představ, do které by chodilo třeba i vaše dítě? Přemýšlíte, JAK NA TO? Podrobný návod vám dá náš rekvalifikační kurz rodiče s dětmi.

KURZ JE PLNĚ DOTOVÁN A ZCELA ZDARMA VČETNĚ DROBNÉHO OBČERSTVENÍ A VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ. KURZ JE AKREDITOVÁN MINISTERSTVEM ŠKOLSTVÍ.

PRO ÚČASTNÍKY JE ZAJIŠTĚNO HLÍDÁNÍ DĚTÍ od 2 do 10 let věku. ZDARMA. Kurz probíhá v Ekoškolce Rozárce Braník (zřizovatel Ekocentrum Podhoubí) s ideálním zázemím pro hlídání a zajištění programu dětem (herna, hračky, apod.)

Komu je kurz určený: rodiče na mateřské/rodičovské dovolené, rodiče vracející se zpět do práce (do 2 let po ukončení rodičovské dovolené, rodiče – samoživitelé s dětmi do 15 let. Účastníci kurzu musí mít trvalé bydliště v Praze.

Místo: Praha 4 – Braník, 147 00
    Termíny kurzu: 4 víkendy během února a března 2014. Od 9-17hod.
    Hodinová dotace: 60 hodin výuky, 5 hodin náslechů.

Výstup kurzu: na základě informací vytvořený tematický blok výuky pro předškolní děti, částečně otestovaný v praxi, absolvování náslechů a praxe

Okruhy: legislativa předškolních zařízení, první pomoc, zdravá výživa, vývojová psychologie, efektivní komunikace s dětmi, alternativní pedagogické směry, tvorba tematického bloku, metody práce s předškolními dětmi, diskuze vytvořených tematických celků.

Podmínky absolvování kurzu: 80% účast na seminářích, absolvování praxí, vytvoření tematického bloku a jeho částečné odučení

Kauce: kauce činí 500 Kč, splatná je do začátku kurzu. Kauce bude do 14 dnů po úspěšném absolvování kurzu navrácena.

Kapacita kurzu: 25 osob

Jak se přihlásit: hlaste se u Hany Weiser emailem na hana.weiser@podhoubi.cz. Hlásit se můžete do 30. 1. 2014, zájemce budeme přijímat do vyčerpání kapacity kurzu.
    JUPITER
    JUPITER --- ---
    VALOR: mám dobrou zkušenost se školkou Indian na Hradčanské. Moc milá paní učitelka. Ceny do 7000 tisíc měsíčně. http://www.centrumindian.cz/
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MADIETTA: to vypadá dobře, ta příroda a tak tam
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ANNAWA: Tak paní má asi státnici z psychlogie (jako pedagogický pracovník) - ale ty máš lepší info :-)
    A čůrání JE jemná motorika, jenže to mluvení taky.
    Nicméně je naprosto normální jev, kdy dítě jak je v něčem fakt, tedy výrazně, popředu, jinde je pozadu - a pak se to dorovná.
    Hádala bych, že u kluků to platí dvounásob (odvozuju jen od starších, školopovinných dětí, kde máme mnohem víc děvčat všeobecně a ve všem (škrtněme tělák, dobře) lehce nadpůměrných (= maj jedničky nebo vyznamenání), než kluků, a zároveň víc vysoce inteligentních kluků s nevyváženým výkonem (směrem k dospělosti a výběrově zaměřeným školám se poměr mění)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Valor- malej chodil do skolkaempatica v ruzyni. super teta marketa, bere je proste jako svoje. Pri vic detech pomahaj dalsi tety, taky fajn. Pak domecek se zahradkou a bazenem, dobra cena. neni to jen hlidacka, ale zpivaj, tvorej, ucej se barvy. Jidlo je takovy obyc skolkovy, maso ryze, testoviny, polivka kazdej den ( casto zaklad vyvar, do toho zelenina) ted bude chodit do jesli naruby do stresovic, tu ruzyni mam na druhoi stranu, nez praci. Asi zalezi, co mas za priority, esi je ti jedno poloha a cena, mas asi milion moznosti :) byli jsme koukat i v childoftheplanet na hradcansky, montessori, vybeh jen ve dvore. Krasny obrazky tam delaj, ale maj jen dve auta na celou skolku :) nebo pelisek na bily hore. Dobra cena, velkej barak, zahrada, krouzky v cene, ale asi 30 deti. V ruzyni je cca 10, naruby 15, child asi taky 10?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VALOR: já mám dítě tady: http://www.skolka-balicek.cz/ a taky jsem moc spokojená (a hlavně teda je spokojené mládě, které po ranní hlášce "pojedeme do školky" okamžitě naběhne do předsíně a obouvá si boty :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VALOR: sem dávala děti švagrová a pochvalovala si.

O nás | Dětský klub Kodymka
    http://www.kodymka.cz/content/o-nas
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: teda říká, že když je napřed, tak se to někde vyrovnat musí.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: no vidíš a naše učitelka zas říká, že si na to přijde, že jede pomalu, ale dle tabulek. Taky řiká, že je Tonda rwqqnapřed, takže se to vyrovná samo a že to máme nechat. nás to visí na vzdoru, moc jsem chtěla, tak tuplem nejde. Kdybych tak netlačila, tak už dávno chodí na záchod v rámci"já taky" a "já sám". Takže dělej, že nic.
    VALOR
    VALOR --- ---
    Doporučili by jste soukromou školku na Praze 6?
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: MEDVED007: Luci tri uz jsou a pleny ma taky. Dostava ty natahovaci kalhotky, nekdy si rekne, ale spis je to na ostatnich. Na nocniku by sedela klidne hodinu, kdybych ji nechala... Nekdy ho naplni, nekdy ne. Nejcasteji (temer pokazde) chodi hlasit, ze musi delat 'bobek', kdyz ji dam spat. (Samozrejme nikdy/temer nikdy nic neni.)
    Jo, taky uz bych rada, aby se to prehouplo a cekam to kazdym dnem, ale proste zatim je ma. Do skolky (soukrome) dostava taky tyhle kalhotky a obcas ji holt daji novou. Ucitelka ji nechala nastoupit i s tim, ze se to za chvili srovna, obema ucitelkam jsem donesla krabici cokolady a dal to neresim.
    Samozrejme se ji snazime motivovat, jak to jde. Ale proste nekdy se dari, nekdy mene. Mam ted jine veci na praci a starosti, nez kazdou minutu behat za ni a nutit ji na nocnik, tak holt budu kupovat pliny jeste o par tydnu dele.

Vim, ze udrzet to umi, problem teda snad nema, casto ma plenu suchou, ale casto si to proste uvedomi, az kdyz je pozde a stejne casto ji je to proste jedno a ma jine mnohem dulezitejsi veci na praci...

Do skoly s plinama nepudou... :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: tak B umí jen čára, čára, kruh (to ale tvrdí on), hlavonožce dá možná tak v pěti? :-D Ale oni ani starší kluci v útlém věku žádný nebyli malíři, tak to neřeším.
    Ale přesně, tyhle kydy mě vždycky nezvednou. Je to soukromá školka, pleny jim nevadí, u zápisu to věděli - pravda, má je tam jen B a ještě jeden kluk, ale B je tam nejmladší, tak kdo jiný by je ještě měl mít? A teď to začnou řešit, protože "už by to měl zvládat"? Plus samozřejmě poznámka, že papírové pleny jsou pohodlné... B je má jen do školky, jinak pěkně látkové, ale je mu to šumafuk.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: starší dcera měla pleny pomalu do tří, mluvila jak kniha, počítala, četla a taky výborně malovala....v době, kdy ostatní děti mastily hlavonožce už dávala normální postavy, ale prostě pleny měla....ač jinak ve všem teda byla jakože napřed :-) podle mě to souvisí hlavně s vnitřními pochody těla, na které nemá ani žádná motorika vliv...ještěže tě něco hned tak nerozhodí....tyhle kydy by se měly zákonem zakázat !
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Počůrávání, ach ano. B je dva a půl a bez plen ani ránu.
    Doma si občas vezme slipy, když se zeptáme, vyčůrá si do nočníku, když si nevzpomeneme, nevzpomene si taky ;-) Já to nehrotím vůbec, přítel mu občas dáví ty slipy. Chápu, že o pro někoho může bát zvláštní, protože B hodně mluví, takže o plenách a vyměšování vede debaty málem filosofické, ale to je tak všechno.
    Ovšem, ve školce, která je jinak fajn, mi učitelka zrovna tenhle týden říkala, že si myslí, že jsme prošvihli vhodnou dobu, kdy se to mohl naučit. He?
    Mám třetího syna, takže jakkoli jsou kluci jiní, už o učení na nočník něco vím, jeden chtěl sám ve dvou letech, druhý ve dvou a půl letech ne extra ochotně, ale už to uměl. Řekla jsem jí úplně slušně a mírněji, než tu píšu, že nebudu trávit den vysazováním dítěte, navíc když by to stejně bylo možné jen doma, těžko ve školce, kam třikrát týdně dopoledne chodí, že. Když on to navíc skutečně nezvládá.
    A ona, že jí je to divné, když ve všem ostatním je dle ní napřed - osobně si myslím, že je možná napřed v mluvení a uvažování, chápání vtipů a abstrakce, ale pozadu pokud jde o hrubou a nakonec i o jemnou motoriku (například na motorce začal jezdit až ve dvou letech, kreslit taky neumí) a to podle mě souvisí daleko víc se svěrači než mluvení
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    LBW: ten pitny-curaci rezim .... tak ted jsem četla něco, co tam vůbec nebylo, omg :))
    LBW
    LBW --- ---
    MEDVED007: SANTAL: MARKYSHA: ZEMINO: diky moc za odpovedi .)
    zkusim se soustredit vice na ten pitny-curaci rezim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam