• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE: nedá, musíš toho 18. a 19. v časech, co má každá školka jinak, formuláře si stáhneš na netu nebo je všude vydávají 11.2., ty se jako samoživitelka ještě zeptej, co k tomu ještě potřebuješ za lejstra, něco tam u toho povídala, ale to jsem zapomněla. Hlavně všichni potřebujeme občanky, rodný list dítěte, potvrzení z MČ, že dítě s námi,bydlí, pokud není v občance, potvrzení od doktora, z toho netu žádost o zápis a evidenční list. Tam vystát frontu, dostaneš nějaký zápisový lístek, který tam zas musíš donést 11.3., pokud tě vezmou, jinak o to místo přijdeš. Je lepší zaškrtnout celodenní docházku, i když třeba chceš půl dne, protože během roku to nejde změnit, ale hlavně říkala, že na děti na půl den nedostanou od MČ prachy. Teď je období dnů otevřených dveří, tak se můžeš po školkách podívat, ale s malým je to úděs, pokud je nebojácný, protože ho budeš těžko dostávat z hraček.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    JUPITER: ok ok, že teď je tam akorát ten Adámek.) S Bambinem tam budou dva a jedna učitelka, což měla jsem dilema . domeček se zahrádkou a 15 dětí vs byt a dva kluci, (a to stíhání pracovní doby taky vlastně.) a zvítězil ten indián. Luxusní, půl učitelky na chlapečka, dobrej poměr.)

MARKYSHA: a dá se to oběhnout už předem?ať tam čověk netvrdne? dnes na měu jdu, zeptám se na info
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    A jak zase přibylo, nedávno se mi tady dokazovalo, že dětí ubývá?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: nepočítám sice, že Tondu někam vezmou, ale říkali, že se otevřely dvě školky navíc, v dalších otevřeli třídy a tou buzerací s pobytem taky ubydou děti. Nicméně se ředitelka netvářila, že by odsuzovala, když se někdo přihlásí do více školek, pouze to, že někdo se přihlásil, vzali ho do všech a nic neřekl. Takže to budou letos zadávat rovnou. Možná to taky může být tak, že když člověka vezmou do jedné, tak druhý už to zapsat nepůjde, nevím, uvidíme, tedy já nejspíš ne. Ale pokud se do první nedostanu na body, tak do další se dostat můžu.
    LBW
    LBW --- ---
    MARKYSHA: PEPSSI: jj, vloni to tak na sestce bylo, musela se uvest jedna primarni
    na nejaky vybirani z "kam vsude me vzali" bych nesazel, deti na P6 letos zase pribylo...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PEPSSI: ne na Praze 6 můžeš na kolik chceš, oni to dávají do online systému, takže je vidět, kam tě všude vzali ihned a vybereš si.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    a nepíšou všude, že nedoporučujou podávat více přihlášek?
    Z důvodu, že si stejně musíš uvést jednu prioritní školku a potom se v každém obvodu ty řiditelky sejdou a v drtivý většině díky tomu, že zjsití, že máš vybraných deset školek, tak tě z těch ostatních automaticky bez diskuze vyškrtnou a stejně bojuješ jen o tu jednu a ještě to na tebe hází špatný světlo...to jsem četla!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Jo a u nás prý s každou nudlí vyhodí k doktorovi.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mateřský školky na Praze 6 zápis v jeden den 18.2. a 19.2. a musíme si vyběhat na úřadě potvrzení, že s náma dítě bydlí, originálně ke každé přihlášce. Skvělý. Takže pokud někdo nutně potřebuje dítě umístit a přihlásí ho do všech asi patnácti v obvodu, tak má co dělat ty dny, když fronta prý trvala i dvě hodiny a za každý potvrzení se platí 50.
    JUPITER
    JUPITER --- ---
    EUCHENIE: já mám dceru Aničku. Chodila tam od září na občasné hlídání když nemohla babička. S tím individuálním přístupem máš pravdu. Nám se tam moc líbilo. Paní učitelka vymýšlela program podle toho co Aničku bavilo a brala je často ven. Občas jsme využívali nočního hlídání, které jsem jinde ani nevidela.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    JUPITER: tvuj syn je adamek? nejspis dam bambina nakonec tam. sice u vojendy je domecek, ale tady vidim vetsi moznost individualniho pristupu a hlave maj diky oteviracce budu stihat dojet do prace a z prace a jeste i pracovni dobu,) to bych u vojendy nestihala kazdej den o 20 minut, tejdne 2 hodky...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Kurz „Jak zakládat miniškolky“ aneb nové poznatky ve vzdělávání předškolních dětí je tu opět pro vás!

Právě jsem úspěšně uzavřeli první cyklus kurzu a jsem tak nadšení, že pro Vás otevíráme hned v únoru další. V sobotu jsem rozdali 20 certifikátů. Na kurzu se sešla spousta příjemných a hlavně nadšených lidí. Pokud jim elán a nadšení pro kvalitní předškolní výchovu vydrží, můžeme se těšit a naše dítka též.
    Neváhejte a hlašte se rychle, zájem je veliký. Kurz je zdarma, termíny jednotlivých setkání brzy upřesníme.

Pozvánka:
    Jste na rodičovské dovolené a přemýšlíte, jak si přivydělat? Uvažovali jste o zřízení menší školky podle vašich představ, do které by chodilo třeba i vaše dítě? Přemýšlíte, JAK NA TO? Podrobný návod vám dá náš rekvalifikační kurz rodiče s dětmi.

KURZ JE PLNĚ DOTOVÁN A ZCELA ZDARMA VČETNĚ DROBNÉHO OBČERSTVENÍ A VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ. KURZ JE AKREDITOVÁN MINISTERSTVEM ŠKOLSTVÍ.

PRO ÚČASTNÍKY JE ZAJIŠTĚNO HLÍDÁNÍ DĚTÍ od 2 do 10 let věku. ZDARMA. Kurz probíhá v Ekoškolce Rozárce Braník (zřizovatel Ekocentrum Podhoubí) s ideálním zázemím pro hlídání a zajištění programu dětem (herna, hračky, apod.)

Komu je kurz určený: rodiče na mateřské/rodičovské dovolené, rodiče vracející se zpět do práce (do 2 let po ukončení rodičovské dovolené, rodiče – samoživitelé s dětmi do 15 let. Účastníci kurzu musí mít trvalé bydliště v Praze.

Místo: Praha 4 – Braník, 147 00
    Termíny kurzu: 4 víkendy během února a března 2014. Od 9-17hod.
    Hodinová dotace: 60 hodin výuky, 5 hodin náslechů.

Výstup kurzu: na základě informací vytvořený tematický blok výuky pro předškolní děti, částečně otestovaný v praxi, absolvování náslechů a praxe

Okruhy: legislativa předškolních zařízení, první pomoc, zdravá výživa, vývojová psychologie, efektivní komunikace s dětmi, alternativní pedagogické směry, tvorba tematického bloku, metody práce s předškolními dětmi, diskuze vytvořených tematických celků.

Podmínky absolvování kurzu: 80% účast na seminářích, absolvování praxí, vytvoření tematického bloku a jeho částečné odučení

Kauce: kauce činí 500 Kč, splatná je do začátku kurzu. Kauce bude do 14 dnů po úspěšném absolvování kurzu navrácena.

Kapacita kurzu: 25 osob

Jak se přihlásit: hlaste se u Hany Weiser emailem na hana.weiser@podhoubi.cz. Hlásit se můžete do 30. 1. 2014, zájemce budeme přijímat do vyčerpání kapacity kurzu.
    JUPITER
    JUPITER --- ---
    VALOR: mám dobrou zkušenost se školkou Indian na Hradčanské. Moc milá paní učitelka. Ceny do 7000 tisíc měsíčně. http://www.centrumindian.cz/
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MADIETTA: to vypadá dobře, ta příroda a tak tam
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ANNAWA: Tak paní má asi státnici z psychlogie (jako pedagogický pracovník) - ale ty máš lepší info :-)
    A čůrání JE jemná motorika, jenže to mluvení taky.
    Nicméně je naprosto normální jev, kdy dítě jak je v něčem fakt, tedy výrazně, popředu, jinde je pozadu - a pak se to dorovná.
    Hádala bych, že u kluků to platí dvounásob (odvozuju jen od starších, školopovinných dětí, kde máme mnohem víc děvčat všeobecně a ve všem (škrtněme tělák, dobře) lehce nadpůměrných (= maj jedničky nebo vyznamenání), než kluků, a zároveň víc vysoce inteligentních kluků s nevyváženým výkonem (směrem k dospělosti a výběrově zaměřeným školám se poměr mění)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Valor- malej chodil do skolkaempatica v ruzyni. super teta marketa, bere je proste jako svoje. Pri vic detech pomahaj dalsi tety, taky fajn. Pak domecek se zahradkou a bazenem, dobra cena. neni to jen hlidacka, ale zpivaj, tvorej, ucej se barvy. Jidlo je takovy obyc skolkovy, maso ryze, testoviny, polivka kazdej den ( casto zaklad vyvar, do toho zelenina) ted bude chodit do jesli naruby do stresovic, tu ruzyni mam na druhoi stranu, nez praci. Asi zalezi, co mas za priority, esi je ti jedno poloha a cena, mas asi milion moznosti :) byli jsme koukat i v childoftheplanet na hradcansky, montessori, vybeh jen ve dvore. Krasny obrazky tam delaj, ale maj jen dve auta na celou skolku :) nebo pelisek na bily hore. Dobra cena, velkej barak, zahrada, krouzky v cene, ale asi 30 deti. V ruzyni je cca 10, naruby 15, child asi taky 10?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VALOR: já mám dítě tady: http://www.skolka-balicek.cz/ a taky jsem moc spokojená (a hlavně teda je spokojené mládě, které po ranní hlášce "pojedeme do školky" okamžitě naběhne do předsíně a obouvá si boty :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VALOR: sem dávala děti švagrová a pochvalovala si.

O nás | Dětský klub Kodymka
    http://www.kodymka.cz/content/o-nas
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: teda říká, že když je napřed, tak se to někde vyrovnat musí.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: no vidíš a naše učitelka zas říká, že si na to přijde, že jede pomalu, ale dle tabulek. Taky řiká, že je Tonda rwqqnapřed, takže se to vyrovná samo a že to máme nechat. nás to visí na vzdoru, moc jsem chtěla, tak tuplem nejde. Kdybych tak netlačila, tak už dávno chodí na záchod v rámci"já taky" a "já sám". Takže dělej, že nic.
    VALOR
    VALOR --- ---
    Doporučili by jste soukromou školku na Praze 6?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam