Kurz „Jak zakládat miniškolky“ aneb nové poznatky ve vzdělávání předškolních dětí je tu opět pro vás!
Právě jsem úspěšně uzavřeli první cyklus kurzu a jsem tak nadšení, že pro Vás otevíráme hned v únoru další. V sobotu jsem rozdali 20 certifikátů. Na kurzu se sešla spousta příjemných a hlavně nadšených lidí. Pokud jim elán a nadšení pro kvalitní předškolní výchovu vydrží, můžeme se těšit a naše dítka též.
Neváhejte a hlašte se rychle, zájem je veliký. Kurz je zdarma, termíny jednotlivých setkání brzy upřesníme.
Pozvánka:
Jste na rodičovské dovolené a přemýšlíte, jak si přivydělat? Uvažovali jste o zřízení menší školky podle vašich představ, do které by chodilo třeba i vaše dítě? Přemýšlíte, JAK NA TO? Podrobný návod vám dá náš rekvalifikační kurz rodiče s dětmi.
KURZ JE PLNĚ DOTOVÁN A ZCELA ZDARMA VČETNĚ DROBNÉHO OBČERSTVENÍ A VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ. KURZ JE AKREDITOVÁN MINISTERSTVEM ŠKOLSTVÍ.
PRO ÚČASTNÍKY JE ZAJIŠTĚNO HLÍDÁNÍ DĚTÍ od 2 do 10 let věku. ZDARMA. Kurz probíhá v Ekoškolce Rozárce Braník (zřizovatel Ekocentrum Podhoubí) s ideálním zázemím pro hlídání a zajištění programu dětem (herna, hračky, apod.)
Komu je kurz určený: rodiče na mateřské/rodičovské dovolené, rodiče vracející se zpět do práce (do 2 let po ukončení rodičovské dovolené, rodiče – samoživitelé s dětmi do 15 let. Účastníci kurzu musí mít trvalé bydliště v Praze.
Místo: Praha 4 – Braník, 147 00
Termíny kurzu: 4 víkendy během února a března 2014. Od 9-17hod.
Hodinová dotace: 60 hodin výuky, 5 hodin náslechů.
Výstup kurzu: na základě informací vytvořený tematický blok výuky pro předškolní děti, částečně otestovaný v praxi, absolvování náslechů a praxe
Okruhy: legislativa předškolních zařízení, první pomoc, zdravá výživa, vývojová psychologie, efektivní komunikace s dětmi, alternativní pedagogické směry, tvorba tematického bloku, metody práce s předškolními dětmi, diskuze vytvořených tematických celků.
Podmínky absolvování kurzu: 80% účast na seminářích, absolvování praxí, vytvoření tematického bloku a jeho částečné odučení
Kauce: kauce činí 500 Kč, splatná je do začátku kurzu. Kauce bude do 14 dnů po úspěšném absolvování kurzu navrácena.
Kapacita kurzu: 25 osob
Jak se přihlásit: hlaste se u Hany Weiser emailem na hana.weiser@podhoubi.cz. Hlásit se můžete do 30. 1. 2014, zájemce budeme přijímat do vyčerpání kapacity kurzu.