• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    RYBKA: Praha 3 tvrdí, že nelze převést děti o prázdninách do jiné školky, takže výsledek je, že vždycky mají všechny školky zavřeno (snad s výjimkou prvních dvou týdnů prázdnin). Alternativy nabízejí - dotované příměstské tábory pro předškoláky, ale jestli chceš mít šanci získat tam místo, tak možná včera bylo pozdě. Vždycky mělo něco MC Paleček, něco Nová Trojka, něco skauti.

PEPSSI: Řešila jsem to částečně příměsťákama, částečně vlastní dovolenou a částečně soukromou školkou. Ano, byl rok, kdy můj čistý příjem za srpen byl 18 tisíc a z toho 10 padlo na školku.:-(
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PEPSSI: Třeba na Praze 10 je vždycky jedna školka v provozu a můžou do ní chodit děti z ostatních zavřených školek. Ale nevím, jestli je to povinnost nebo vstřícný krok provozovatele. U nás ve školce (P3) říkali, že aby byla otevřená o prázninách, muselo by mít zájem víc než 15 % dětí (nebo tak nějak, jinak se provoz nevyplácí), zatím byla vždycky zavřená a nevím, jestli nabízeli nějakou alternativu.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    vy co máte děti ve státní, jak řešíte letní prázdniny, když školka nepremává?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: jenže to je kus od kusu....v první školce jsem dceru vozila i vyzvedávala ve velmi volném režimu a nebyl s tím nikdy problém....a byla to školka o dvou třídách stejně jako ta současná....obě státní....v té současné jsou učitelky hodně vstřícné a milé, o tom ani slovo...ale paní ředitelka je takový přísný typ a učitelky se jí jednoduše bojí...takže by to i samy udělaly, ale bojí se, že budou mít průšvih :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Miluju naši soukromou školku. Já už bych na to asi neměla. Úplně se mi vybavily všechny historky ze státní školky se staršími dětmi a to byla ta školka celkově fajn.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    U nás maji jednu velkou místnost,ve které si hrají,jí i spi a asi nechávají spat děti dyl,bo ví že rodiče přijdou později. Do "sbiraci" třídy odchází o pul 4 ..
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ZEMINO: U nás mají děti na vstávání asi půl hodiny, ale ve tři už musí být všechny vzbuzené, protože oficiálně začíná odpolední vyzvedávání.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZEMINO: vstávají všichni, protože chodí jíst do jídelny o patro výš a těžko můžou nechat jedno, dvě děti samotné dole spát....
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MEDVED007: A to jako vstávají csechny děti stejně? V nasi se vstává ve dvě,ale nejednou se stalo,že i ve 3 některé děti ještě spali..ostatni už byli po svacine a hráli si.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ILLUZE: nenechala bych to tak a stěžovala bych si ředitelce
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ILLUZE: tak jako oni mi řekli, že pokud na tom trvám, tak mi vyhoví, že školku i seženou, ale někde na druhé straně prahy čili pro mě zcela nepotřebnou...tak ať se radši postarám sama a je neotravuju....výborná taktika....vlastně ti vyhoví, ale tobě to je na nic.....takže si vlastně není na co stěžovat, oni své povinnosti dostáli a že ty o to nestojíš, je jaksi tvůj problém :-(
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ILLUZE: Od jistého momentu to řeším dost podobně - vyžaduju o daném sdělení písemné vyjádření a podpis dané osoby.... Jak se maj lidi pod něco podepsat, rázem jde dělat víc, než to původně vypadalo...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MEDVED007: jsem mrcha, v tom případě bych je požádala o kontakt na vyšší instanci, kde bych zaslala tentýž dotaz s dovětkem o přístupu místní radnice a její neschopnosti mi danou informaci poskytnout
    slušně se mi to osvědčilo - paní najednou byla ochotnější informace zjistit a potřebné záležitosti zařídit... obzvlášť, když jsem ji požádala o uvedení jejího jména, abych se mohla na jí "ne/poskytnuté informace" odvolat...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ILLUZE: hahaha....tak nevím jak kde, ale když jsem chtěla od obce umístit předškoláka ! což ze zákona dokonce musí, tak se mi vyloženě vysmáli....
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EVIANAIVE: zašla bych na radnici a chtěla po nich formulář na žádost o umístění dítěte do školky - měli by ti poskytnout kontakty na školky do obcí, pod které v tomto ohledu spadáte
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EVIANAIVE: jsem na to stejně jako ty...taky bydlíme v obci, kde školka prostě není a je to velká pakárna....za mě...zjisti si, kam od Vás děti obvykle chodí, ředitelky těch školek jsou natuty o téhle situaci informované a mají pro to pochopení, nejspíš to bude někde v okolí spádové školy, tu máte ze zákona....čili ptát se, otravovat a to na školském odboru, který je pro vás školně spádový a doufat....myslím, že máš kliku, teď ročníky slábnou a za pár let to nebude zdaleka taková kovbojka...já vychytala totálně nejsilnější ročníky....a taky holky ve finále do školky chodily....ale byla to pokaždé prdelní klika :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ILLUZE: vůbec se nedivím, že si naštvaná...za mě by měli podobné věci osobně s rodiči domluvit, prostě si je odlovit při vodění nebo odvádění dětí ze školky....případně daným dětem aspoň strčit papír s informací, aby to rodičům řekli a rodiče pak měli šance nějak reagovat

já zase ve školce dělala čoro moro, protože učitelkám se asi nechce budit děti včas nebo já nevím, každopádně se velmi pravidelně stávalo, že děti nebyly připravené k odchodu ve tři hodiny, ale ze svačiny dorazily klidně až ve čtvrt na čtyři a rodiče zblázněte se....samozřejmě byla jsem zase jediný kverulant, kterému na školku vážou kroužky a když se jen tak čtvrt hodiny zdrží, tak prostě nestíháme...učitelky dávaly takové debilní argumenty jakože některé děti se blbě budí a dělají potíže a tak....no a ? tak je prostě mají budit tak brzy, aby to stihly, to přeci za xy let praxe mají vědět, kdy je třeba děti vzbudit, aby to stihly...jako chápu jednorázový úlet, když se nějaké děcko sekne, ale ne pravidelný režim....
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ILLUZE: To je blby. :(
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TUTIK: ano, je dobrovolná - o to víc mne naštval přístup té učitelky - z jejich strany žádný dotaz nepřišel - prostě se osvědčila při první akci, tak ji automaticky zařadili do druhé, aniž by někdo bral v potaz náš program
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam