V poslední době jsem narazila na několik článků, kde si pedagogové stěžují, že se k nim rodiče dětí chovají neuctivě a dokonce o nich před svými dětmi špatně mluví - jak si je pak mají ty děti pak vážit...
Ale popravdě řečeno, dnes jsem měla co dělat, abych dotyčnou "pedagožku" neposlala tam, kde slunce nesvítí... upřela jsem si to jen právě pro přítomnost dcerky.
Neustále bojujeme s tím, že vůbec nejsme informováni o tom, co se ve školce děje, jaké akce se chystají - vylepují to (a ne vždy) na dveře třídy - jenže ráno jsou permanentně otevřené kvůli vcházejícím dětem a odpoledne lovím dítě po celé školce (nekecám - prostě je migrují, kam se to zrovna hodí...).
No a já v pátek zjistila, že dcerka bude pravděpodobně opět říkat básničku na vítání občánků (našla jsem text básničky na útržku papíru v poličce v šatně). E. nevěděla kdy, učitelky nám to nesdělily. Chtěla jsem se jich zeptat teto týden.
Dnes ráno mi muž vyděšeně volal, že to mají dneska kolem jedné. Blahořečila jsem si, že jsem ráno dcerce oproti jiným dnům dala sukni (nekomentuji ale nevhodný rolák). A že bude asi končit kolem třetí, že ji bude potřeba někde odlovit na radnici nebo cestou. Akorát, že v 15,15 hod. má dcerka gymnastiku na základní škole.
Náhodou si mne dcerka všimla cestou na náměstí. Zeptala jsem se jí, kde má oblečení na gymnastiku. A ona, že nemá, že to nesměla.
No a ta kráča učitelská mne před dítětem a druhou učitelkou sjela, že to měla E. zakázáno, že to další oblečení s sebou tahat prostě nebudou. A že holt dneska holka na gymnastiku nepůjde.
Já měla takovou chuť ji poslat do p.......... !!!
Tak za prvé - měli nás o termínu informovat. Za druhé - do prčic, ona tu gymnastiku zaplatí?!
Děcko jsem schmatla, letěly jsme pro dres a cvičky do školky (a modlila jsem se, aby byly v té šatně) a pak jsme letěly na gymnastiku - a dorazily pozdě :-/ Malou jsem vstrčila do tělocvičny (ta pak byla rozjetá, protože nebyla rozcvičená) a dodatečně se paní učitelce omluvila.