• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    KFF
    KFF --- ---
    PEPSSI: Taky jsem ze Sedmičky a dceru loni vzali do Letohradské (narozená je v dubnu 2010). Hlásila jsem ji do dvou, druhá ovšem brala podle všeho skoro jen předškoláky. Bodová kritéria pro přijímání jsou někde na stránkách MČ P7, teď jsem to vygooglila ve Wordu, můžu hodit do pošty. Ovšem je tam poznámka, že každá školka může mít své indi úpravy. Musím ale říct, že v první školce mě na pohovoru hned ředitelka řekla, že tak malé dítě nemá šanci a v té druhé, kam ji přijali, je informace o tom, že mám ještě o rok a kus mladší dítě vůbec nezajímala a to jsem jim to fér řekla.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    aha, to mě taky překvapuje, že je to školka od školky, jsem myslela, že bodovej systém je pevně danej pro všechny školky...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    QUAACA: viz. [ QUAACA @ mateřské školy ] (opakované podání žádosti)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    a vubec, jakto že to má každá část jinak? kdo to zastřešuje, m. školství, že? asi napíšu nový ombudsmance, pche
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: teda so školky.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PEPSSI: to záleží na konkrétní školce, jestli to má ve svých kritériích. u nás třeba MŠ útulná (strašnice) toto má. a když nevezmou dva roky po sobě, tak dva body.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    jinak co je pravdy na tom, že za zápis získáváte pro příští rok, pokud vás nevezmou, jeden bod?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    sakra asi se přestěhuju na sedmičku.) měla bych to blíž do práce a hurá do jeslí. jen za nájem bych asi dala dvakrát tolik, než v bydlení od práce...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    PEPSSI: šetříme na soukromou - beze srandy :-((
    letos na obě holky
    a místa jsme rezervovali už na podzim - po loňské zkušenosti některých rodičů, co zkoušeli, aby se do té školky dostali
    ale i tam budou mít v určité týdny dovolenou, takže ta naše dovolená se bude řídit školkovým režimem
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    na sedmičce je to uplně stejně
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    teď jsem se pobavila na webu naší školky....jen pro zajímavost jsem otevřela kritéria pro přijetí....na prvním místě bydliště, na druhém věk a na třetím individuální situace....čili naprosto v rukách ředitelky jak to posoudí :-( počítám, že to jsou kritéria všech školek v městském obvodu....a pak nemá kvést korupce :-(
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jo jedna jo
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MARKYSHA: hele ta sestka to nema na internetech? si to covek musi obehnout zas?
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Dobrý to je, ale těch míst je zoufale málo.:-(
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tak to je dobrý !
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Ty příměsťáky, které dotuje Praha 3, jsou právě speciálně pro děti od tří let a odpolední spaní samozřejmě zajišťují.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA: na šestce to funguje tak debilně, že se děti střídají v různých školkách a stejně to nejede celé prázdniny. Myslím, že většina rodičů to taky nevyužívá.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: taky to nechápu. Já v létě školky vždycky využívala a letos by se mi taky šiklo, kdyby naše soukromá v létě jela, ale bohužel to tak asi nebude - protože jako podmínku mají, aby tam chodilo alespoň sedm dětí.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: to je škoda, to bychom se tam potkávaly. No, jestli byl takový převis jako vloni a předloni, tak se ani nedivím, to se dostalo prakticky jen na předškoláky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak na Velvarskou Tondu nepřijali, uvidíme Dlouhý Lán.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PEPSSI: Loni to byly dvě, jeden měsíc nevím která, druhej Přetlucká :-) Učitelky se tam střídaly ze všech školek, tuším po týdnu.
    EDERA: Hm, to jsou super alternativy teda... Ještěže to snad nikdy nebudu muset řešit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam