• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    každopádně v jedný školce říkali, že ty nejstarší přijmou všude a záleží, jak se pak rozprchnou, takže je vysoce pravděpodobné, že po tom 11/3 budou kontaktovat další v pořadí
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MARKYSHA: jen nějak nemužu najit ty listečky s číslama, ale myslím, že to je stejně jedno.)) jen pro pořádek...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE: zítra to má viset všude nejpozději
    HANEKA: Tondu taky ne, čekala jsem to.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: naše obecní školka má čtyřicet nebo kolik míst, berou cca dvacet dětí každý rok, hlásí se cca 50, juch. Takže jo jo, berou jen předškoláky.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Btw. podle mého gyndaře je prý letos nějaký nový lokální pražský babyboom, prý to probírali i s kolegama. Jen v našem baráku o 18 bytech (z toho třetina důchodcovských) se letos mají narodit 4 nová mimina. Máme se i do budoucna nač těšit.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já jsem ráda, že už to nemusím řešit a jak to tady čtu, tak se dycky akorát rozčílím....ale problém resp. "problém" se leje dál...starší dcera je ve třetí třídě...k zápisu tehdy přišlo lehce přes 90 dětí....letos šla k zápisu mladší a dětí bylo u zápisu přes 150 :-O
    HANEKA
    HANEKA --- ---
    MARKYSHA: mého prcka na dlouhý lán nepřijali... chjo
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EDERA: a to už byl na světě ten bezva výrok toho ombudsmana o vzdělávání? na aperiu jsem četla, že se můžu bránit, že je mladej diskriminovanej kuli věku, že je moc mladej. kocourkov.cely todle. at navalej dost školek a bude vyřešeno, pche
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tak oni i jednotná kritéria mít můžou, ale pokud je jedno z nich individuální situace dítěte, tak to potom každá ředitelka samozřejmě rozhoduje dle svého rozumu :-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    EUCHENIE: Jo, to mě pobavilo už před čtyřmi lety, když nevzali do školky Kebinku. U zápisu se ve všech školkách tvářili, že má celá MČ jednotná kritéria, a v zamítnutí odvolání mi pak Magistrát napsal, že přijetí dítěte je čistě v kompetenci každého ředitele školky.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    aha, to mě taky překvapuje, že je to školka od školky, jsem myslela, že bodovej systém je pevně danej pro všechny školky...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    QUAACA: viz. [ QUAACA @ mateřské školy ] (opakované podání žádosti)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    a vubec, jakto že to má každá část jinak? kdo to zastřešuje, m. školství, že? asi napíšu nový ombudsmance, pche
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: teda so školky.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PEPSSI: to záleží na konkrétní školce, jestli to má ve svých kritériích. u nás třeba MŠ útulná (strašnice) toto má. a když nevezmou dva roky po sobě, tak dva body.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    jinak co je pravdy na tom, že za zápis získáváte pro příští rok, pokud vás nevezmou, jeden bod?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    sakra asi se přestěhuju na sedmičku.) měla bych to blíž do práce a hurá do jeslí. jen za nájem bych asi dala dvakrát tolik, než v bydlení od práce...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    PEPSSI: šetříme na soukromou - beze srandy :-((
    letos na obě holky
    a místa jsme rezervovali už na podzim - po loňské zkušenosti některých rodičů, co zkoušeli, aby se do té školky dostali
    ale i tam budou mít v určité týdny dovolenou, takže ta naše dovolená se bude řídit školkovým režimem
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    na sedmičce je to uplně stejně
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    teď jsem se pobavila na webu naší školky....jen pro zajímavost jsem otevřela kritéria pro přijetí....na prvním místě bydliště, na druhém věk a na třetím individuální situace....čili naprosto v rukách ředitelky jak to posoudí :-( počítám, že to jsou kritéria všech školek v městském obvodu....a pak nemá kvést korupce :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam