• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: My když to zkoušíme, tak Nik se prostě počůrá, vleče se, dojde si na záchod (tam nic neudělá, ale ví, že chceme, aby tam chodil :-)), spláchne a jde si pro čistý spoďáry nebo běhá nahej. On CHCE mít pleny - s tím se těžko bojuje. :-)

ANNAWA: Díky. :-) Myslím, že radši budu vychovávat paní ředitelku než svoje dítě. :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: držím, rozhodně, já matkám, jejichž děti mají pleny, dobře rozumím ;-)

ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ANNAWA: vidím to stejně,a taky jsem to tak Matymu podávala každé léto! :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak na to bych neměla nervy... Zvlášť když to evidentně nemá kýžený efekt...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: aha:) on by taky nemusel být za 14 dní bez oken. Dnes jsem mluvila s kámoškou, co má stejně starého kluka jako je Tonda a ta mu sebrala pleny v létě a on se pořád minimálně 4x denně počůrá. A to jsem měla mindráky, že jim už se to povedlo.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Nik tam zatím nechodil, chodil tam Benýs. Nika byli ochotní vzít už v září (to mu bylo 2,25), ale bez plen. Tak jsme ho tam nedali. Že je furt na plenách vědí, pořád s náma na to téma konverzují. Ale teď se jim uvolnilo místo a asi je jim líto peněz, o které přijdou, když ho nezaplní, tak se snažíme domluvit na kompromisu. Byť mě ředitelka přesvědčuje, že to tak děti neberou, já prostě nenechám dítě se před ostatníma počůrávat, i kdyby kvůli tomu mělo být za čtrnáct dní bez plen. Tu dvacku denně za jeho lidskou důstojnost ráda dám. :-) A přijde mi, že i pro učitelky je snazší vyhodit plenu, než balit počůrané oblečení do igelitky a sprchovat dítě. Nu, uvidíme, s čím zítra přijdou. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: ty to teda hrotí, vždyť ho doteď přebalovali, tak těch pár měsíců snad ještě vydrží. Já jsem zjistila, že se mi ulevilo, že ho do těch státních nevzali, sice by nám to citelně finančě ulevilo, ale cítila bych tlak ho těch plenek za každou cenu zbavit a to je jasný, že by to tuplem nešlo:-D A stejně mi přijde, že je na "velkou" školku ještě nezralý.
    ADD
    ADD --- ---
    A držte mi palce, prosím, zítra se tam budou radit, jestli Nikovi udělí do prázdnin výjimku a vezmou ho i s plenami. :-) Vzhledem k nutnosti začít pořádně pracovat by se mi to dost šiklo. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    Hlášení k prázdninovému provozu ČVUT školky - není to tak ideální, jak se mohlo zdát, za týden prázdninového provozu pro externí děti chtějí 2 500 Kč (včetně jídla). Ale školka je to fajn a je na metru, tak třeba na pokrytí plonkových týdnů to někomu může pomoci.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZEMINO: moji velcí kluci chodili každé léto do školky a pokaždé do jiné, protože na P4 vždycky nějaké fungovala a nemyslím, že by je to extra stresovalo, brali to spíš jako příjemnou změnu, protože mohli vyzkoušet nové hračky, jiné zahradní atrakce a podobně.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ZEMINO: Tak stejne tak, kdyby dite nechodilo do jine skolky, muselo by chodit nekam treba na ten primestak nebo neco podobneho, takze to vyjde nastejno. Je to hloupe, tohle davat jako duvod. Ze by rekla na rovinu, kdo muzete, nechte si dite doma, nemame mista pro vsechny, ale stejne je to pitome...

U nas je skolka otevrena pouze dva tydny v cervenci, jinak ne. Mne to zatim nevadi, mam dalsi dve mladsi deti a az by to byl problem s nejmladsim, uz zase budu muset resit dvoumesicni skolni prazdniny tech ostatnich... ;o)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    U nás je školka přes prázdniny uzavřena první a poslední týden prázdnin,jinak jede.Patříme do spolku tří školek,tak se chodí do jedné z nich,podle potřeby rekonstrukce apod.. letos bude zrovna naše v rekonstrukci a paní učitelka "žádala",že kdo nemusí,ať dítě nedává,protože budou chodit jinam..že je to stresující,.. ale jako nechápu,co bych jako jiného měla dělat když pracuju.Tolik dovolené nemám,chlap svoji využívá na zkoušky ve škole. A navíc,tam budou snad chodit i děti,co zná,a učitelky taky budou kolovat. No musela jse se držet
    ADD
    ADD --- ---
    U nas ve skolce nejaky prazdninovy provoz nabizeji, coz by bylo dobry treba pro Madiettu, ta to ma deset minut pesky. V pondeli muzu zjistit vic. (Je to firemni skolka, takze financne mezi statni a soukromou.)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    THERY: jojo, volala jsem tam, ančto nemužu najit ty lejstra s číslama zápisovejma.)
    THERY
    THERY --- ---
    EUCHENIE: Jak jsi zjistila to pořadí? Telefonicky? Díky
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: už tel. mám.)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tak v jedný je 59. pod čarou.) ale že se uvidí po 18/3, jak se ty děti rozprchnou
    vidíte pls tady někde telefonní kontakt? http://www.petrinyjih.cz/
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    každopádně v jedný školce říkali, že ty nejstarší přijmou všude a záleží, jak se pak rozprchnou, takže je vysoce pravděpodobné, že po tom 11/3 budou kontaktovat další v pořadí
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MARKYSHA: jen nějak nemužu najit ty listečky s číslama, ale myslím, že to je stejně jedno.)) jen pro pořádek...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE: zítra to má viset všude nejpozději
    HANEKA: Tondu taky ne, čekala jsem to.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: naše obecní školka má čtyřicet nebo kolik míst, berou cca dvacet dětí každý rok, hlásí se cca 50, juch. Takže jo jo, berou jen předškoláky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam