PEPSSI: nepodléhej panice, ty máš, tuším dítě o trochu mladší než já - když jsem kolem Vánoc viděla Nienny Leničku (v té době asi 20m), kterak čte čísla na mojí platební kartě, a moje vlastní, v té době 26m dítě, se ještě nedopracovala k "máma", chtělo se mi brečet, že mám doma retarda.
no a dneska bravurně pozná písmenka z názvů všech rockových kapel, jejichž trička jeho otec nosí. Neučili jsme ho to záměrně, prostě najednou začal vyžadovat, abychom mu všechno pojmenovávali, a jak tu padlo, přeci mu nebudeme tvrdit, že jsou to brouci, že.
ale stejně je to takový divný... já byla podle všech příbuzných velmi chytré a zvídavé dítě, a přesto jsem nastupovala do první třídy (v šesti a půl) čtením nepolíbená, jestli, tak jsem možná uměla písmena z vlastního jména. A stejně na tom byly všechny ostatní děti ze třídy, až na jednu holčičku (která na to dojela, protože se nenaučila učit se, a ač velmi chytrá, tak se vzpamatovala až rok po nenáročné flákací střední a dodělávala si vysokou při práci). Asi to opravdu bude tím, že "za našich mladých let" toho psaného bylo kolem výrazně méně.