• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: u nás mají v červenci zavřeno, v srpnu otevřeno asi od 4. a to využijeme určitě, oba máme práci a na druhou stranu, B chodí jen na dopoledne.
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: Nám by se červenec nevyplatil, o srpnu pořád váhám, ale vyšlo by nás to na 9 000, tak si nejsme jistí, že toho využijeme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Ani jsem nevěděla, že už tam kluci chodí oba :-) Já dárky určitě nechám až na příští pátek, jen se obávám, že Bart si myslí, že prázdniny začínají už zítra. Naše školka má zavřeno v červenci, v sornu bude Bart zase chodit.
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: U nás byl ve čtvrtek zahradní slavnost, ale nikdo se tam neloučil, a přišlo mi to rozumné - poslední týden už někteří odjíždějí, některé nechodí v pátek, rodiče budou koncem příštího týdne balit starší děti na tábor, mladší k babičkám, tak aby si to užili všichni v klidu. Ale čekala bych, že dárky se nosí až příští pátek.
    Klukům říkám, že dva měsíce nepůjdou do školky, ale myslím, že to moc nepobírají. A jak se nám zase rozpadne režim, to nechci vidět. :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: To budu muset nějak vysvětlit B, protože on ví, co jsou to prázdniny - velké děti o nich pořád mluví, tak si to nechal vysvětlit :-) Ví taky, že bude mít v červenci prázdniny. A zítra mají ve školce slavnost na konec školního roku. Nevím, jak mu vysvětlím, že pak je ještě týden školka.
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: A vy už končíte se školkou? Příští týden už nechodíte?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    tak report s dopisem.....dopis jsme udělali, předali a asi za půl hodiny jsem měla v mobilu děkovnou dojatou sms :-) díky talenko za nápad !
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Na vanoce jsem s dcerou do skolky pro ucitelky delala tohle. Bylo to rozhodne originalni a pry i dobre. :)
    Bylo to hrozne rychle hotove, tavit cokoladu v MW fakt funguje skvele a vyrabela (hodne pomahala) dcera sama, takze to bylo i osobni. :)

Chocolate Covered Coffee Spoons
    https://www.youtube.com/watch?v=VSY4Suvrmp0

My jim k tomu jeste tedy davaly cedecko, ale jako hezky darek je to i tak. :)

Ted na konec sk.roku jsem si nechala dovezt z Holandska syr, takze kazda dostala kouli uz asi pred mesicem. :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    My dali každé učitelce kytku a dohromady taštičku s čokoládou, kafem a čajem, to se nikdy neztratí :-)

Jinak jsem zažila vcelku pozitivní šok - volali mi ze školského odboru, že se bude otevírat nová školka, a jestli budem mít zájem, když nám dceru do té "naší" školky nevzali. Oni nám ji tam teda přijali dodatečně, takže zájem nemáme, ale ten přístup, že mi to někdo takhle pěkně servíruje až pod nos, ten mě úplně ohromil :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TALENKA: Lenko, díky za tip, už mám dopis sesmolený.....Zuza napsala a nakreslila horní polovinu a připojila něco do dolní půlky....nejdřív jsem si říkala, co tam budu psát a nakonec mi papír pomalu nestačil :-) osobně bych jí nic takového neřekla a věřím, že jí to potěší....
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    když odcházely dvojky ze školky, napsala jsem paní učitelce osobní dopis, ve které jsem jí prostě za všechno poděkovala. Jejíma rukama prošly všechny 3 mé děti a já jsem za to byla velmi vděčná. Ona je skvělá, už dáma v letech. Takže je taky už dojímavá a myslím, že jsem se tím dopisem trefila. Nalepila jsem na něj i fotky dětí. Oplakala to, pak mi její kolegyně říkala, jak to všem hrdě ukazovala - a ještě po roce, když ji potkám, mi nezapomene říct, že když je jí nejhůř a ztrácí pracovní optimismus, ten dopis si čte. Za sebe (a obecně kantory) - ona ta slova uznání směrem k nám zaznívají daleko méně často než kritika. Pokud je za co chválit, pochvalte je. Rodiče to skoro nic nestojí (obálka, papír a trocha času) - a učitele to fakt potěší, že někdo jeho práci ocení.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: ještě mohla navrhnout pohorky a pikslu s barvou ;)
    EDERA
    EDERA --- ---
    WERKA: Od Tebe bych jiný návrh ani nečekala.:-)
    WERKA
    WERKA --- ---
    ANNAWA: Nějaký dobrý čaj ?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEDVED007: tohle byla náhoda, že 8 dětí ze školkové třídy pokračuje s F. do 1.třídy, takže jsme se domluvili včera na první třídní schůzce a jedna maminka měla emaily na 16 dětí ze třídy a to už je dobrý počet na takový dárek.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: levandule z vlastní zahrádky je fajn nápad, díky, to bych taky mohla. A tomu učiteli? ;-)
    GIZD
    GIZD --- ---
    .....každým rokem dávám medovník na nervíky....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já na loučení učitelce nastříhám na zahradě levanduli, převážu to fialovou stuhou a vlídně s ní pohovořím :-))) je to závěrečné loučení a byla výborná, ale ať jsem dumala jak dumala, tak mě stejně nenapadlo nic, co bych jí chtěla dát a mělo to nějaký smysl....ta večeře je super nápad, ale obávám se, že není šance se s víc rodiči dohodnout....většinu rodičů ani neznám, potkávám se většinou s prarodiči a nějak mohutně se s nimi opravdu nedružím...nikdy jsme nezašli za zdvořilostní fráze
    jo a možná jí Zuza něco vytvoří...jasně, asi to za pět minut vyhodí, ale Zuza na tom trvá....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já hlavně budu na odchodnou (soukromé) školce nechávat dobrou referenci, protože jsme tam byli hodně spokojení, akorát že to dojíždění je mor a až se v září vrátím do práce, tak už bychom to nezvládli, takže jde mládě do bližší (taky soukromé), kam ho bude ráno vozit manžel.

Učitelky se tam střídají čtyři, tak asi někde pořídím nějaké hezké balení čokoládových bonbonů, co si tam budou moct schovat do skříňky a podělit se o něj (neb nemyslím, že koupelové rozmazlování by bylo něco, co by v pracovní době stihly :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    VALENTINA: hezky jste to vymysleli!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VALENTINA: to rozhodně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam