• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOPRETKA: Tak to je paráda!
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Tak se mi ozvali z městské části. Našli pro mě místo v Mateřské škole Viničná, v pobočce Trojická 18, kde mají provoz až do 17.30 což je pro mě naprosto dokonalé..) o programu vzdělávání ani nemluvím..)
    Mě se taaak ulevilo. A ten mail co mi poslali, opravdu velké milé překvapení.
    Paní ředitelka čeká že jí zavolám a domluvíme se..
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOPRETKA: zkus ms na dekance, je to velika skolka, treba by misto nasli.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    EUCHENIE: jj už jsem psala.. jen třebas jestlis náhodou na něco nenatrefila..
    EUCHENIE: já nevěděla, že se budu stěhovat zpět do prahy.. a jako mít jí ve školce 160 km ode mě se mi nechce..((((
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KOPRETKA: nestihli jste dát příhlášku? předtím?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KOPRETKA: tak to netuším, mrkni na stránky městské části, příp. se ozvi tomu, kdo je zodpovědnej za školky z úřadu
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    EUCHENIE: a na praze 2 by nic nebylo?

Jinak jsem teda napsala komusi na Praze 2, kde by bylo pro předškoláčka prahy 2 místo, tak uvidím zda se vůbec někdo ozve.. Jinak teda tomu dám týden, a pak začnu obvolávat jednu po druhý...(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE: jinak ten Čtyřlístek je ve stylu Montessori
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tyto mš: Dodatečný zápis do Mateřské školy Čínská, Mateřské školy Emy Destinnové při ZŠ Emy Destinnové, Mateřské školy Čtyřlístek při ZŠ Na Dlouhém lánu a Mateřské školy Sbíhavá proběhne v posledním týdnu srpna.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Možná už proběhlo, ale radši víckrát, než vůbec.)
    dodatečný zápis dětí do MŠ na pze 6 - 147 míst: http://www.praha6.cz/zapis_ms.html
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    I takhle se da podporit materska skola.
    Běh pro Lodičku
    http://www.behprolodicku.cz/

Klobou dolu, dneska se vratili a skoro 250km v nohach/kole!
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    BALAENA: no křestanskou asi ne, i když nikdy neříkej nikdy a když bude nejhůř budu brát cokoliv aby mi to dítě nemuselo zůstat rok tady...(
    A hlavně jsem sama, nemám tu žádné babičky ani nějaké těhu kámošky co by mi mohli vyzvedávat dítě, budu pracovat u Ruské, takže potřebuji sehnat školku nějak co nejblíže práci, abych podle toho sehnala byt. A netrávila na cestě do práce a přes školku denně víc jak půl hodiny..( to je hlavní požadavek.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KOPRETKA: pokud bys brala i Prahu 4 a křesťanskou školku, tak na Brumlovce jsou ještě místa
    Mateřská škola Elijáš
    http://ms.elijas.cz/cs/

předškolák by byl ve třídě pro starší a tam můžu za všechny učitelky dát ruku do ohně. v mladších znám jen jednu a letmo, tam bych nemohla slibovat tak jednoznačně, ale za Ovečky ručím
    (kdysi tam chodil syn)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOPRETKA: Obrať se na odbor školství MČ. Tam budou mít nejlepší přehled.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ahojda holky, tak my se zase stěhujem do Prahy..
    Náhodou nevíte o nějakém volném místě nejlépe na praze 2? máme tu trvalý bydliště. Potřebuji to od října a dítě je letos předškolák.. tak třebas typ na levnou soukromou a nebo jestli nevíte někde poblíž ulice ruské o volném místě. Děkuji za jakoukoli informaci.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: plus vrzání lehátek, typickou vůni jídla z velkých várnic, charakteristický pach z chodby (chodili jsme pře s ni na wc, přičemž na to chodbě byl byt paní Kavalírové, která neměla se školkou nic společného), to, jak svítily zářivky po ránu, kdy jsem byla s mámou ve školce první, zvuky, které vydávala taková ta skříň s gramofonem, co nám z ní pouštěli nějaké pohádky a taky to, že Alice Sadíková hrozně zlobila.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    zkusím to někde najít, mmnt
    EDERA
    EDERA --- ---
    PEPSSI: Taky bych to tak viděla. Nicméně i to je teda úspěch. Cos psala do odůvodnění, jestli se můžu zeptat.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    btw trošku odbočím..přišlo mi vyjádření z magistrátu, že moje odvolání je odpodstatněné a zrušili původní verdikt ředitelky o nepřijetí. Nicméně je tam psáno, že to předávají zpátky do školky k novému projednání a rozhodnutí. Předpokládám, že to neznamená, že mi dítě přijali, ředitelka stále ještě může rozhodnout, že ho nepřijmou, že je to tak...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    WERKA: !!! :DDD koukám, že rozžvejkaný maso v kapsičce se dělo všude :))
    nicméně institut zástěrek jsem nikdy nepochopila :D

já si teda ze školky taky pamatuju hodně věcí, ale asi až z těch "vyšších" tříd, třeba zrovna na to maso v kapsičce, které jsme s kamarádkou pašovali na záchod a splachovali, načež nás načapala učitelka a řekla, že to budou hlásit v rádiu a budeme mít ostudu, pak si pamatuju jak jsme s jinou kamarádkou chtěli utéct ze školky, schovali jsme se za takovej kopeček, s tím že počkáme až ostatní odejdou do tříd a my přelezem plot a utečem, samozřejmě nás našli a místo strašnýho céresu mi učitelka dovolila hrát na triangl při nějaké hudbení chvilce, což jsem vůbec nechápala (čekala jsem trest a vlastně přišla odměna - už jsem to nicméně nikdy neudělala :D), pak jak jsme museli po odbědě ležet v postelích se zavřenýma očima, jak mi jebla včela do nohy na zahradě a spoustu a spoustu dalších, vesměs hodně nepříjemných záležitostí (ředitelku pak zavřeli za týrání dětí) - typu frontu na klín vychovatelky s ohryzkem od jablka v ruce, který jsme museli posléze sníst dokud nezbyla jen stopka atd atd :)
    a pak si taky pamatuju jak jsem říkala, že už chodím do třetí třídy do školky a přišla jsem si strašně "dospěle" :D
    jo a ještě jsem si vzpomněla na hru s mojí kamarádkou, která spočívala v tom, že jsme se opřeli o dveře a svezli jsme se po zádech na zem a říkali jsme u toho že "jedeme do králíkárny", nevím kde jsme na to přišly ale pamatu si to obě do dneška :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam