• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    ZEMINO: Školné 350 Kč na měsíc nebo na den?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EUCHENIE: my bydlíme až kus za Prahou - na šestku jsem Pavla vozila, když jsme potřebovali školku pro děti se specifickými potřebami. Teď ho mám v jedné místní (no, místní, 3 zastávky autobusem), kam ho může ráno vozit manžel po cestě do práce.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    TRISSIE: vy jste někde na p6, ne? Tadle je třeba otevřena pořád http://www.childoftheplanet.com/
    7:30 - 18
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZEMINO: neplatilo se to dopředu, což je nepochybně chyba školky. To, že tam moje dítě bude samo, zase tak neřeším, ale ono to vypadalo, že tam nebude vůbec, jelikož zavřou - proto, že ostatní rodiče své děti nakonec odhlásili nebo ani nepřivedli.
    Tohle je soukromá školka a původně to vypadalo, že přes léto nepojedou vůbec, pak řekli, že v srpnu ano, pokud bude minimálně pět dětí. Vyplňovala e kvůli tomu nějaká lejstra, ale teď je zjevné, že někteří rodiče to vyplnili jen pro sichr... což mi od nich přijde trochu nezodpovědné. Já bych to třeba neudělala.

---

Nakonec tam tedy bude příští týden moje dítě samo s novou pančelkou, kterou teda naštěstí zná, už tam chodila loni na praxe.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ANNAWA: Proč na rodiče jsi naštvaná?pokud to bylo závazné,tak se to snad platilo dopředu,tudiž vydaje jsou pokryty a to že tam bude tvoje dítě samo,je sice "blbé",ale tak bude mít luxus učitelku pro sebe. Spíš bych byla naštvaná na školku. U nás se hlásila školka už v březnu,jestli bude dítě chodit,tak jsem samozřejmě zaškrtla,že bude chodit po celou dobu otevření.. zaplatila jsem to v červnu, "přijít" můžu teda akorát tak o školné,které je 350,- a stravu můžu odhlásit..v červenci byli otevřeny 3 třidy,sběr z jiných školek..a ted v srpnu to už stáhli na 2 třídy a to v každé třídě je tak max 12dětí..) Matyho odhlašuju pokaždé když mám volno nebo jdu až na odpoledne do práce (nevěděla jsem,že budu měnit zaměstnání). Školku teda využivám taky jako zálložní hlídání.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    A už mě to trochu štve, právě mi napsali mail:
    Vážená paní xxx,

podařilo se nám od pondělí sehnat pedagogickou sílu do školky, takže je možno B přivést a postaráme se o něj. Prosím o potvrzení, že pobyt dítěte ve školce platí. Děkujeme za pochopení a omlouváme se za dnešní nedorozumění, ale nebylo úplně jednoduché učitele zajistit :), srdečně zdravím
    XY

---
    Takže to, že nemají děti, byla báchorka?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: na webu to u nás taky není, řekli to dneska čtrnáctiletému synovi, který tam byl B vyzvednout. Takže tak nějak ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: nová (soukromá) školka, kam chodí P. od 1. července, má od 4. do 15. srpna zavřeno.
    Samozřejmě, na webu tahle informace není a nebyla, dozvěděla jsem se to náhodou až v okamžiku, kdy už jsme byli odhlášení z původní a nahlášení sem.
    No a aniž by to, zase, někde bylo napsané, tak těch čtrnáct dní si prodloužili o pátek 1. (to mi bylo jedno) a možná i o pondělí 18. (to už mi tak jedno není, protože P. chodí pondělky a středy). Tak uvidíme, jestli mi 18. bude v sedm ráno volat zoufalý muž, že do školky se nedobouchal a co má dělat s dítětem, když musí jet do práce...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Jen si postesknu a zase půjdu. Naše školka otevřela 4/8 a ze už pojedou celý měsíc. Dnes oznámili, že smůla, protože od pátku by tam celý příští týden chodilo jen naše dítě, takže znovu otevřou až 18. Prý se všichni ostatni (minimem bylo pět deti) tenhle týden rozhodli řešit prázdniny jinak
    He? Já nastvana spis na ty rodiče, protože přihláška to byla zavazna s my s tím teda počítali. Hádám si to školka snad měla pojistit zálohou nebo co
    Takhle si to tam rodiče zřejmě zamluvili pro sichr, jako záložní hlídání.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOPRETKA: Tak to je paráda!
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Tak se mi ozvali z městské části. Našli pro mě místo v Mateřské škole Viničná, v pobočce Trojická 18, kde mají provoz až do 17.30 což je pro mě naprosto dokonalé..) o programu vzdělávání ani nemluvím..)
    Mě se taaak ulevilo. A ten mail co mi poslali, opravdu velké milé překvapení.
    Paní ředitelka čeká že jí zavolám a domluvíme se..
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOPRETKA: zkus ms na dekance, je to velika skolka, treba by misto nasli.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    EUCHENIE: jj už jsem psala.. jen třebas jestlis náhodou na něco nenatrefila..
    EUCHENIE: já nevěděla, že se budu stěhovat zpět do prahy.. a jako mít jí ve školce 160 km ode mě se mi nechce..((((
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KOPRETKA: nestihli jste dát příhlášku? předtím?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KOPRETKA: tak to netuším, mrkni na stránky městské části, příp. se ozvi tomu, kdo je zodpovědnej za školky z úřadu
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    EUCHENIE: a na praze 2 by nic nebylo?

Jinak jsem teda napsala komusi na Praze 2, kde by bylo pro předškoláčka prahy 2 místo, tak uvidím zda se vůbec někdo ozve.. Jinak teda tomu dám týden, a pak začnu obvolávat jednu po druhý...(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE: jinak ten Čtyřlístek je ve stylu Montessori
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tyto mš: Dodatečný zápis do Mateřské školy Čínská, Mateřské školy Emy Destinnové při ZŠ Emy Destinnové, Mateřské školy Čtyřlístek při ZŠ Na Dlouhém lánu a Mateřské školy Sbíhavá proběhne v posledním týdnu srpna.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Možná už proběhlo, ale radši víckrát, než vůbec.)
    dodatečný zápis dětí do MŠ na pze 6 - 147 míst: http://www.praha6.cz/zapis_ms.html
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    I takhle se da podporit materska skola.
    Běh pro Lodičku
    http://www.behprolodicku.cz/

Klobou dolu, dneska se vratili a skoro 250km v nohach/kole!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam