ADD: A která z těch státních školek tu má tu nejlepší pověst? Nechám si poradit, proto jsem tu. Jen, jak jsem psala, děsí mě představa, že by měl být v jedné třídě a jednou kantorkou spolu s dalšími sedmadvaceti dětmi.
RACHEL: děkuju, z tvého příspěvku žádnou kritiku necítím. Ani jsem ji tu v takové míře nečekala. Prostě jsem chtěla reference a rady, tipy na konkrétní školku. Některé připomínky (odečtu-li fakt, že pobouřil požadavek mladšího kolektivu) jsou velmi k věci a samotnou by mě tak asi nenapadlo přemýšlet. Např. ta doba dojíždění. Říkala jsem si, mám auto, brnkačka dojet kamkoli. Ale máte pravdu, zjevně je opravdu nejlepší cesta volit školku "za bukem" nebo prostě co nejlépe dostupnou (třeba do centra po A trase metrem dvě tři stanice). Počítat dopředu s případnou nemocí ať už dítěte nebo mě samotný mě třeba nenapadlo vůbec. A s tím, máte pravdu, bych počítat měla též. Hlavně v zimě to bude "legrace".
Já to Montessori tolik zmapovaný nemám, pročítala jsem se pouze diskuzemi, poslouchala právě tu svou kamarádku ředitelku, která má pod sebou jak "obyčejnou", tak právě montessori školku. Plus právě počítala s možným rizikem, že jednou třeba přijde finanční krize a pak by eventuelně museli způsob výuky změnit a bude-li minimálně starší takový cíťa, jak se zatím zdá, bála bych se, aby to s ním nějak znatelně nehnulo. Asi je tohle otázka spíš základní školy hlavně až.
ADD: Já vím, ale zase je tu riziko, že pokud bude pak taková učitelka na mě házet nelibé pohledy a pronášet nějaké mě nelibé hlášky, tak se brzy neudržím a vznikne konflikt. Nesnáším, když někdo soudí podle vzhledu, orientace nebo životního stylu a dokážu (pokud mě někdo dráždí delší dobu) vylítnout jak čert z krabičky, až se pak zpětně třeba za sebe i stydím. Takovým konfliktům bych se právě ráda vyhnula předem.