RACHEL: Aha, já jsem koukala do těch bodových hodnocení, na základě kterých pak školka děti přijímá a tam právě mají třeba 10 bodů za to, že je dítě hlášené k celodenní docházce. Nic víc tam nepíší. Tak jsem myslela, že to funguje stejně, jako jsem zvyklá třeba z mateřských center, které taky nabízí "školku".
Každopádně asi mi spíš vyhovuje nahlásit ho takto celodenně celotýdně, protože pak odpadá závazný výběr doby a dní předem a můžu se rozhodovat prakticky "za pochodu", což já nejradši.
YENNEFER: To je fakt, že by to asi vypadalo podobně. Teď děti budí mě, ale je mi jasný, že jakmile to bude obráceně, asi nebudou zrovna nejmilejší. Trochu se toho všeho začínám děsit. Jsem si to tak nějak všechno představovala "jak Hurvínek válku"...
MEDVED007: No... Mě osobně by asi vyhovovalo dělení do dvou kategorií - na děti od 2,5 let a předškolní děti.
Ale na takové jsem zatím nikde nenarazila, bohužel. Jen na buď třídy smíšené, nebo zbytečně dělena do mnoha věkových kategorií a já bych byla docela ráda, kdyby mohli kluci chodit spolu.