• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: a mne neprijde, ze tohle nic neni...
    a ja bych tedy bojovala, aby nesikanovala dalsi deti, co prijdou.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: ono se to muze odkryt treba az v puberte. a taky je tam dva tydny. systematicke ponizovani rok nebo dva nebo tri, nevis, co to s nim udela.
    stokrat nic udolalo osla...
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: moc doufam, ze mas pravdu. ale bohuzel neni pravidlem, ze se krute zachazeni na diteti jasne projevi. moje mama treba nic nepoznala a ja sama ji nic nerekla, takze nikdy nezjistila, co mi ve skolce provadeji.
    ADD
    ADD --- ---
    LAURA: Taky na to reaguju. Ale mluvit o tyrani je prehnane. Tyrane a traumatizovane dite vypada jinak. Jsou k nemu nespravedlivi, cemuz minim zabranit. Ale na paniku je opravdu brzo.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: moje dite nikdy takhle na myti intimnich partii nereagovalo. a pokud si spravne vybavuju, psala jsi sama, ze nik nikdy nic takoveho predtim neudelal.. prosim nebagatelizuj to. rakovahle vec muze na dusi ditete zanechat sramy, ktere se nikdy nezahoji. jsem posledni, kdo by chtel jen tak zbuhdarma nasazovat na ucitelky a z neceho je obvinovat, ale tohle je jasnej pripad prekroceni kompetenci. oni ho tam zamerne ponizuji a s nejvetsi pravdepodobnosti mu ublizuji.
    AERIS
    AERIS --- ---
    ADD: já tě neodsuzuju. A toho právníka, když už, bych hledala kvůli konzultaci. prostě popovídat si s někým kdo zná právo a je schopný mi poradit jak postupovat. Nehádat se, ale mít nějaké záchytné body. To aby mě druhá strana nemohla tak snadno zahnat do kouta
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: Dyt to resim. Ale stalo se to jednou a od te doby ne. Muzete mi, prosim, verit, ze mam sve dite rada a udelam vse, co povazuju za spravne? Odsoudit nekoho z par vet na netu je fakt hrozne snadny.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: mas pravdu, prestanu se rozcilovat, uz jsem na to vyplytvala energie dost. ale vidis, ze nejsem jedina, komu to prijde alarmujici a na hranici.

podle me to beres na lehkou vahu a je mi lito tveho syna. ale jsi dospela, je to tve rozhodnuti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: ale jistě že dítě občas protestuje proti ledasčemu, ovšem už ti někdy Nik protestoval s tím, že se rozbrečel a schoulil do klubíčka? To tvoje sluníčko?

Ty to fakt nechceš vidět, že je to průser?
    AERIS
    AERIS --- ---
    ADD: promin, já jsem možná přecitlivělá. Ale kdysi jsem byla v lázních a ačkoliv nám tam za celou dobu nic neudělali. tak v jeden den se sestra rozhodla, že holky jsou do sprch v xy a kluci v xz (byla jedna sprcha pro všechny) Zůstala jsem s pár holkama na pokoji, sestra jiná na nás vřískala, že se máme jít umít amy tam brečely, protože starší holky zabíraly sprchy a my by jsme pak musely bá¨ýt ve sprše z klukama. Přestala nás tam táhnout až když jsem začala kníkat, že je mi 14. Nic se mi nestalo. jisté trauma mám dodnes
    ADD
    ADD --- ---
    AERIS: Tobe dite nikdy neodmitlo myti zadecku? A piti mlika? Mam si myslet, ze ho ve skolce nutej pit alkohol, kdyz necha vecerni mliko? Mne teda deti protestujou u kde ceho. Jako jo, zarazilo me to, budu to zjistovat. Ale vy delate, jak kdyby ho ucitelky znasilnovaly v reditelne. :-(
    ADD
    ADD --- ---
    radime, ale poradat hon na carodejnice po par vetach jedne strany je prehnane. Dostavam pak chut ty ucitelky hajit. :-DDD
    ADD
    ADD --- ---
    RACHEL: Prosim te, nerozciluj se. Znas z te situace jen par mych vet. My s tou skolkou spolupracujeme rok, ucitelky zname z akci pro rodice, dite mame u sebe, vidim ho vic nez v popsanych par minutach. Kdyby vypadalo traumatizovane, tak to resim jinak, ale Nik je spis nastvanej. Chovani ucitelek mi ok neprijde, ale za tyrani bych ho neoznacila. Ve slipech ho poslali ven v pondeli, to bylo asi 25 stupnu. Jsem rada, ze si na nyxu radimr
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    na co jeste cekas ADD? vis co me na te situaci sokuje nejvic? tvoje reakce :-(

jeste se diteti formuje osobnost. nediv se, kdyz z pohodovyho kluka budes mit za chvili vystresovanyho zlobivyho uzavrenyho deprivanta (viz. Koukolik) nebo agresora.

doufam, ze dnes do skolky nesel.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    JELLYBEAN: nejsi jedina zdesena :-(
    ty pokuty me taky zarazily, co je to za blbost?!? to bych je zjebala na tri doby.

JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    ADD: "O Nika se nebojim, ten je imunni..." uprimne nechapu, jak muzes neco takoveho rict, Jímá me z těch nekolika slov hruza a smutek :-(
    AERIS
    AERIS --- ---
    Mě dítě odmítnout mytí zadečku, tak snad hned hledám právníka...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    takze ho nechaj venku chodit ve slipech, kdyz bude mrznout? ono staci takovych 15 stupnu, i to mi prijde na slipy malo. to je jasny tyrani, na co jeste cekas?

okamzite bych si stezovala, kde se jen da. vezmi si sebou manzela a mel by te podporit.
    ta osoba by NEMELA PRACOVAT S DETMI.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: uff :-(
    ta skolka zni jako zlej sen.

jak pokuty? prece spolecne vychovavame dite a musime si rict, jak dal, jak se ma...

a reakce, ze to dela naschval u triletyho, od ucitelky ve skolce svedci o tom, ze ta osoba by s detmi nemela pracovat. zvlast pote, co jsi to s ni chtela resit. a

myslim, ze je drsna zkusenost ve trech letech zazit, ze mi rodice nepomuzou a jsem na to sam.

jak imunni? dyt brecel, ze tam nechce, nechce si nechat sahnout na zadek... vnimej ty signaly.

a ponekolikate se ptam: TO JE FIREMNI SKOLKA? budes to resit u zamestnavatele? a,kde to je?

je mi jasny, ze ta situace je tezka a je to pro tebe velka lekce.

co ti muze udelat? nutne tu skolku k zivotu nepotrebujes.
    ze bude jecet nejaka krava? jo je to neprijemny, ale jsou v zivote horsi veci. takze budes takova ta matka, co vi o moznem tyrani a nic neudela? typu: tatinek me zneuzival, mama to vedela, ale nic s tim nedelala.

a vsimni si, ze to tady nikomu neprijde v poradku.
    modlim se za tvoje dite, aby maminka nasla dost sil mu pomoci.
    ADD
    ADD --- ---
    ORIKA: Kazdopadne mu nikdo ublizovat nesmi, at to vnima jakkoli. To je samozrejme.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADD: ony v tom mají evidentně jasno, problém vidí na Nikově straně, dělá jim to "naschvál"...už tohle podání mi přijde z jejich strany úplně mimo
    ADD: to, že je imunní, neznamená, že to má na háku...ta scéna se zadečkem to jasně dokazuje...ono se to nezdá, ale děti můžou být citlivější mnohem víc a hlouběji, než to vypadá...já byla jako dítě taky sluníčko a mamka byla v šoku když jsem jí nedávno vyprávěla, co si pamatuju a co jsem si z toho pak nesla do života...jsou to naše děti, ale do hlavy jim i tak nevidíme...
    ADD
    ADD --- ---
    O Nika se nebojim, ten je imunni, ale neni duvod, aby se k nemu takhle nekdo choval. I kdyby mu to nevadilo ani ted, jakoze mu to vadi, tak to chovani ucitelek je proste spatne. U Benyse by to bylo neco jineho, tam je treba jednat hned, je citlivej a ma obludnou pamet. A zrovna u nej jsem o problemy ve skolce cekala a nenastaly, a u slunicka Nika jsou... je to nepochopitelne.
    ADD
    ADD --- ---
    ORIKA: Mne na tom vadi, ze to nevnimaji jako o problem ony. Kdyby prisly a rekly "Myslime si, ze Nik potrebuje silny motiv, muzeme zkusit tohle?", ale ponizovat ho, neposkytnout mu oporu a po informovani o dusledcich to zlehcovat, to je zoufale neprofesionalni. Ony maji vzdelani na to, aby takovou situaci (ze bude dite tezce snaset zmenu kolektivu) mely umet predvidat, tim spis na ni reagovat, kdyz nastane. Je to jak blbej sen.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam