• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    takze ho nechaj venku chodit ve slipech, kdyz bude mrznout? ono staci takovych 15 stupnu, i to mi prijde na slipy malo. to je jasny tyrani, na co jeste cekas?

okamzite bych si stezovala, kde se jen da. vezmi si sebou manzela a mel by te podporit.
    ta osoba by NEMELA PRACOVAT S DETMI.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: uff :-(
    ta skolka zni jako zlej sen.

jak pokuty? prece spolecne vychovavame dite a musime si rict, jak dal, jak se ma...

a reakce, ze to dela naschval u triletyho, od ucitelky ve skolce svedci o tom, ze ta osoba by s detmi nemela pracovat. zvlast pote, co jsi to s ni chtela resit. a

myslim, ze je drsna zkusenost ve trech letech zazit, ze mi rodice nepomuzou a jsem na to sam.

jak imunni? dyt brecel, ze tam nechce, nechce si nechat sahnout na zadek... vnimej ty signaly.

a ponekolikate se ptam: TO JE FIREMNI SKOLKA? budes to resit u zamestnavatele? a,kde to je?

je mi jasny, ze ta situace je tezka a je to pro tebe velka lekce.

co ti muze udelat? nutne tu skolku k zivotu nepotrebujes.
    ze bude jecet nejaka krava? jo je to neprijemny, ale jsou v zivote horsi veci. takze budes takova ta matka, co vi o moznem tyrani a nic neudela? typu: tatinek me zneuzival, mama to vedela, ale nic s tim nedelala.

a vsimni si, ze to tady nikomu neprijde v poradku.
    modlim se za tvoje dite, aby maminka nasla dost sil mu pomoci.
    ADD
    ADD --- ---
    ORIKA: Kazdopadne mu nikdo ublizovat nesmi, at to vnima jakkoli. To je samozrejme.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADD: ony v tom mají evidentně jasno, problém vidí na Nikově straně, dělá jim to "naschvál"...už tohle podání mi přijde z jejich strany úplně mimo
    ADD: to, že je imunní, neznamená, že to má na háku...ta scéna se zadečkem to jasně dokazuje...ono se to nezdá, ale děti můžou být citlivější mnohem víc a hlouběji, než to vypadá...já byla jako dítě taky sluníčko a mamka byla v šoku když jsem jí nedávno vyprávěla, co si pamatuju a co jsem si z toho pak nesla do života...jsou to naše děti, ale do hlavy jim i tak nevidíme...
    ADD
    ADD --- ---
    O Nika se nebojim, ten je imunni, ale neni duvod, aby se k nemu takhle nekdo choval. I kdyby mu to nevadilo ani ted, jakoze mu to vadi, tak to chovani ucitelek je proste spatne. U Benyse by to bylo neco jineho, tam je treba jednat hned, je citlivej a ma obludnou pamet. A zrovna u nej jsem o problemy ve skolce cekala a nenastaly, a u slunicka Nika jsou... je to nepochopitelne.
    ADD
    ADD --- ---
    ORIKA: Mne na tom vadi, ze to nevnimaji jako o problem ony. Kdyby prisly a rekly "Myslime si, ze Nik potrebuje silny motiv, muzeme zkusit tohle?", ale ponizovat ho, neposkytnout mu oporu a po informovani o dusledcich to zlehcovat, to je zoufale neprofesionalni. Ony maji vzdelani na to, aby takovou situaci (ze bude dite tezce snaset zmenu kolektivu) mely umet predvidat, tim spis na ni reagovat, kdyz nastane. Je to jak blbej sen.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADD: celé jsem to pročetla a není mi tedy ani trochu dobře na duši a to se ani nejedná o moje dítě, takže tobě musí být absolutně hrozně...protože tahle situace je vážná a podle mě bude mít na Nikův život a vývoj dost velký vliv, pokud se urychleně nevyřeší...záleží z velké části na tobě, jakou si z této situace ponese do života zkušenost...teď už opravdu "musíš" svému synovi ukázat, že za ním stojíš, že na tebe je spoleh, že u tebe najde ochranu a podporu...přiznávám, že já bych se taky "bála" jak tuto situaci zvládnu, konflikty nemám ráda a snažím se s lidmi vyjít po dobrém, ale Nik je malý kluk a to, jakým způsobem se k němu chovají mu hrozně ubližuje...pokud se jejich přístup nezmění, tak se taky může stát, že nejen že bude mít do budoucna hrůzu ze školky/školy, ale i ty děti přestane mít rád
    je smutný, že tvůj muž to celé tak nechutně bagatelizuje a že tě v tom nechal samotnou...moje PA říká, že my ženy jsme "samice", lvice co bojují za svoje mláďata, x-krát silnější než všichni ti muži "budující" svět...takže buď samice a bojuj, tvůj syn za to stojí!
    držím palce, fakt hrozně moc, protože tohle pro tebe musí být hodně těžké
    P.S. tu akci s mytím zadečku bych chtěla jednoznačně vysvětlit a řešit, v tomto směru bych klidně nechala nervy ujet a učitelku seřvala s tím, že pokud se to bude opakovat, tak na ni podáš trestní oznámení!
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: To si právě srovnávám a zítra snad klid bude. Ideální by samozřejmě bylo, kdyby Nik našel své místo ve třídě, v které je. Pokud ta učitelka nebude chtít spolupracovat, tak zkusím vyjednat přestup do vyšší třídy (i když ta učitelka dneska tvrdila, že to rozhodně nejde - ale jestli tam na něj nemají čas, tak by mu měli najít třídu, kde na něj čas mít budou, když už ho přijali). No a když to nepůjde, tak nevím... na soukromou školku teď fakt nemáme peníze a on děti nesmírně miluje. :-///
    Jsem hrozně zvědavá, jak mi vysvětlej tu Nikovu hrůzu z mytí zadečku. Fakt zvědavá. Grrr.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: jo a jak tu někdo radil nějakou mezirodičovskou solidaritu, tak na to bych vůbec nespoléhala....moje zkušenost je ta, že 90% lidí stáhne ocas a než by si dělalo zle, tak radši drží zobák....v čechách je prima zvyk na straně pomlouvat a do očí nic neříct....což ostatně děláš i ty tady na nyxu :-( tak nečekej, že tě další rodiče podrží...nepodrží....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: je hrozně těžký se stavět autoritě, tím spíš, když víš, že když to poděláš, tak se ten člověk může mstít tvému dítěti....ale tím pádem to chce o to větší přípravu. jako probírat to na nyxu je fajn, ale musíš si to i ty sama nějak v hlavě utřídit. Sedni na zadek a napiš si, co všechno bys chtěla učitelce sdělit, kde vidíš problém a jak bys ho chtěla řešit, případně nějaké varianty řešení. Neřeš to někde v presu mezi dveřma, ale dohodni si nějakou "schůzku", kdy na to budou obě strany nachystané a budou mít chvilku klid. Osobně bych to nejdřív řešila s učitelkama a až pokud to tam bude neprůchodné, tak bych šla na vyšší instanci tj. ředitelka a dál....nemám ráda, když mě někdo obchází a neřekne mi to do očí, tak to nechci dělat ostatním....ale pokud máš pocit, že jsi v tomhle směru podnikla, co si mohla a odezva je nula, tak halt jdi za ředitelkou rovnou. Každopádně to chce přípravu, vědět co chci a jak to chci, promyslet si argumenty a nenechat se strhnout nějakými emocionálními výlevy....svými ani druhých....držím pěsti !!!!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: Takže ty jsi opět stáhla ocas a raději utekla, místo co bys ztropila takovej bugr, že by si to ta učitelka za rámeček nedala.

Máš opravdu problém postavit se jakékoli "autoritě".

Jenže tady už nejde jen o tebe. Jde o tvoje dítě! Na nějakou pokutu bych se jí vykvajzla a pořádně bych si ji podala. Dále bych to řešila s vyššími instancemi (když je ředitelka blbá, tak s provozovatelem).
    ADD
    ADD --- ---
    Nikdy by mě nenapadlo, že od učitelky ve školce uslyším "on to dělá naschvál, tak se nemůžete divit, že takhle reagujeme" - je to tříletý dítě, ony jsou profesionálky, a místo, aby si ony snažily získat jeho důvěru, je na něm, aby si vydobyl jejich respekt? Člověk nestačí zírat.
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Snažila jsem se, ale byla hrozně rychlá a na konci zaútočila, tak jsem popadla děti a zdrhala, aby po mně nechtěla pokutu. :-) Oni totiž od září zavedli systém pokut za to, když se zdržíš ve školce dýl, a ostatní rodiče se asi lekli víc než my, protože zatímco loni tam před pátou byla půlka dětí, teď tam ve 45 jsou děti třeba tři. Dobrej způsob, jak si zkrátit pracovní dobu. :-)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    šla jsem si odfrknout na proženy.cz a co tam zrovna nepíšou...

http://www.prozeny.cz/...eti-a-rodina/mensi-deti/39982-dite-si-nesedlo-s-ucitelkou-nenechte-ho-v-tom

akorát, že tady to vypadá, že paní učitelka je fakt mimo a rozumně se s ní mluvit nedá.
    takže zbývá její nadřízená, inspekce a jiná školka.

anebo ho tam nechat, to je na vás (uznávám, že se mi svírá srdce, ale třeba je to jeho osud).
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: a ještě k tomu napíšu jednu věc, mého muže v dětství ve škole šikanovali, asi rok denně chodil zmlácenej do krve. řikal to rodičům i učitelce, ale před třiceti lety to nikdo neřešil a řekli mu, že si to musí vybojovat sám. jenže učitelka je v mocensky silné pozici oproti němu a staví proti němu i děti.

a co říkají ty dřívější učitelky na své kolegyně? co radí?

RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: preju ti hodne sily a odvahy. rozhodne nejsi precitlivela, jak vidis ze zdejsich reakci, tak jsme vsechny zdesene a svoje dite bychom uz tomuto odmitly vystavit.

ceho se bojis? myslim, ze Nik uz tam nechodi rad, zadelavaji mu na pekny komplexy, ne-li traumata. tohle jsme mozna museli snaset za totace, ale dneska je vyber skolek, zvlast, kdyz nutne nemusis do prace.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: hele je to tvoje dite a tvuj boj. pani ucitelka je evidentne drsneho razeni, ze tech spratku maj moc a uz to ma umet...

svy dite bych ji uz nesverila ani na minutu a hlavne by ji to jen tak neproslo.

a hlavne tim synovi a ji ukazes, ze mas sebeuctu a ze se umis za sebe postavit. podle me je tohle na stiznost na nejake instituci.

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: a prosímtě, jak jsi reagovala? Bila ses aspoň trochu za něj? Doufám, že jsi zas jen pasivně neposlouchala!
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: uz bych ho tam nedala. nevim, v jake jsi situaci, ale tohle je proste moc. stezovala bych si fakt vsude kde to jde, u reditelky, zrizovatele, klidne i na urade. takhle jednat s detma je proste nepripustny.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: A seřvala jsi jí? Stěžuj si na ni, takhle to nejde, to si nenech líbit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam