• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EDERA: Byla jsi nekdy clenkou a povazujes to za uzitecnou instituci?

Ja bych se do toho i pustila, ale zas dela neco jenom proto, abych neco delala, rozhodne nepotrebuju. :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: No, u nás teda ne. Vybraly se peníze, ředitelka řekla, na co chce příspěvek a kolik a SRPŠ jí podle toho peníze dalo. Vyúčtování dělala předsedkyně SRPŠ.

TUTIK: Nemyslím, že by to zkrátilo třídní schůzky, ale celkem to zaměstná těch pár rodičů, kteří něco udělat chtějí. Pokud teda takové ve školce máte. Samozřejmě práce je s tím fůra, už jen s přípravou založení, sepsáním stanov, registrací v rejstříku atd.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EDERA: Vyborne!!! Jiste, ze ty. :-) Tak si prosim, co nejvice nejakych zkusenosti - byla jsi nejak aktivneji zapojena? Nic takoveho ve skolce nemame. Prispevek sice davame, hradi se z toho castecne vylety a divadla, na dalsi divadla se ruzne nosi tu tricet tu ctyricet korun (cili desnej vopruz si na to vcas vzpomenout).
    Hospodarku skolka nema, vsechnu administrativu si musi delat reditelka se zastupkyni sama. K tomu jeste obe vedou tridu a ruzne zastupuji, kdyz je nejaka ucitelka nemocna (treba ted mely dve zlomenou nohu).
    Jakekoli dalsi aktivity taky organizuji samy.

Pri mistni ZS nejaky takovy KRPS funguje a pomaha prave se zarizovanim ruznych akci (mimo jine).
    Predevcirem jsem mluvila se znamou, ktera uci ve skolce ve vedlejsi vesnici a prave vypravela, jak u nich KRPS (nebo neco podobneho) funguje, co vsechno zaridi a o co se nemusi starat. Hlavne tedy mi prislo, ze tim, ze to je sdruzeni rodicu, nejak tam pak maji vic takovych tech 'problemovych' rodicu - myslim tim ty, co na kazde schuzce maji seznam pripominek a porad dokola se resi to same.

Uvodni skolkova schuzka pro rodice trvala diky tomu u nas minimalne dve hodiny a u nich dvacet (20!!!) minut.

Prijde mi, ze by neco takoveho mohla nase skolka taky potrebovat. A chci zjistit, jestli to tedy je uzitecna instituce, nebo akorat velky opruz. :-)

Klidne mi napis do vzkazu nebo email, radeji bych info jeste pred 2.11.. :)
    AERIS
    AERIS --- ---
    BLONDYNKA: párkrát jsme šli okolo jedné. Ve stráni, šlo se k ní přes potok (most bez hrazení) a stačilo mi vidět co je venku. zelená plocha, stromy, pařezy, kadibouda a jeden pidimidi srub, co má tchýně na zahradě pro dva lidi....
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    EUCHENIE: Co je k tomu vedlo? Já ti to povím. Když Luciána nevzali do normální školky, zkoušela jsem všechno možné a zcela neznalá lesních školek jsem se jela s ním do jedné podívat. Školka sestávala z obrovské travnaté plochy, na jejíž jedné straně tekl dost hluboký potok, naprosto neohrazený a s nepřehledným břehem, bylo tam několik stromů a nerovný terén. Děti si hrály na "pískovišti", kde nebyl žádný písek, jen jakési zbytky nejspíš ze staveniště smíchané s hlínou, rezavé hrnce s ostrými rozbitými hranami "na hraní". Zázemí byla zahradní chatka, uvnitř prostor cca dvacet metrů čtverečních, na zemi rozházené jakési karimatky a celty, kde asi těch cca 17 dětí mělo spávat, chodilo se tam přímo z venku v botách v létě v zimě, nemělo to žádnou předsíň, jediný (!!!!!!!!!!!!!!!!!) záchod byl venku v druhé chatce cca dvacet metrů od té "obytné", byla tam jedna sprcha, zaskládaná bordelem, tudíž zjevně nepoužívaná. Jídlo se připravovalo v hodně jeté maringotce. V té zahradní chatce byla i jakási minikuchyňka na kafe, stála tam varná konvice (v dosahu všech těch malých dětí) a evidentně tam i fungovaly učitelky.
    Zábavným momentem bylo, že za stravu se platilo nějakých 250,- Kč denně a svačiny si děti musely nosit z domova, školné už si raději nepamatuju.
    Já bych něco takového nedovolila ani smykem, prostě neexistuje. Likvidaci takových lesních školek hlasitě tleskám. Jestli existují i nějaké příčetné, kde se dodržují základní hygienické normy a elementární bezpečnost, tak je to holt smůla, že dojedou na diletanty, se kterými jsem se setkala já, ale moc nevěřím, že by ostatní byly v pořádku.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: já měla dycky pocit, že SRPŠ, což je dle popisu přesně to , co popisuješ, funguje tak, že na začátku roku odevzdáme peníze, ze kterých se hradí tebou popsané aktivity a na konci roku na nástěnku ve školce vyvěsí papír kolik co stálo a kolik peněz případně zbylo/chybí....takové vyúčtování....ale vedla to hospodářka školky, ne rodiče....
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUTIK: Pochopitelně já.:-) Ve školce klub rodičů fungoval jako občanské sdružení (nyní zapsaný spolek). Spravoval fond, z kterého se hradily kulturní akce (divadýlka, koncerty), výlety, vánoční besídky, dárky učitelkám ke Dni učitelů, dárky předškolákům na rozloučenou se školkou... Včera jsme zrovna byli v bývalé školce na tradičním podzimním opékání buřtů, tak to bylo určitě taky z toho.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LEPEK: tak to mi dost hnulo žlučí! pokud se nepletu, dá se dohledat, kdo hlasoval jak, ne?
    Plán na zítra: napsat blog - ať se laskavě vyjádřej, co je k tomu vedlo. Esi jako to, že by dítě mohloi chytit rýmičku? nebo wtf? A co jako maj dělat ty rodiny, který by tam dítě bývali byly daly, ale nemaj kam a žena musí na pracák. a co teprv samomatky.
    Napis vidím: My vám ty tisíce dětí přivedeme domů.
    asi.
    Nejdřív to musím nastudovat trochu ale celý.¨
    Jo a blog jim pak budu pastovat na facebooky a mejlem klidně taky.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Mate tu nekdo nejakou zkusenost z fungovanim nejake formy KRPS (Klubu nebo Sdruzeni rodicu atd) pri materske skole? Nejake pozitivni / negativni zkusenosti, pokud u vas je - jak se projevuji, co organizuji, pripadne ma tu nekdo (ze strany rodicu, nakonec i ucitelu) zkusenost s podilenim se na behu podobne organizace??

Dekuji.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Dneska oheň s buřtíky v Tondově nové školce v rámci seznamování s rodiči, hrozně příjemná atmosféra, spoustu rodičů známe od vidění z hřiští a z Jáji, zahrada nádherná, Toník blažený, celou dobu v čoudu
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    Poslanci odsoudili tisíce míst pro děti k zániku | lesnims.cz
    http://www.lesnims.cz/aktuality/poslanci-odsoudili-tisice-mist-pro-deti-k-zaniku
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Dneska jsem táhla řvoucího Toníka ZE školky, protože byl na zahradě a hrál si a nechtěl jít domů, chtěl si hrát a chtěl jít na s dětma na oběd, tak zítra až v jednu. Učitelky mi řekly, že vůbec neplakal, ale že hodně zlobil, dupal, rozčiloval se, třásl s dětmi, ale neříkaly to nijak dramaticky, s tím, že si to zvládly. Vypadá to čím dál lépe, protože teď má čtrnáct dní zase extrémní období, takže vím, o čem mluvily.
    ADD
    ADD --- ---
    To zni krasne, i kdyz ted to dela priroda sama a vubec se mi to nelibi. :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: takové trubky, ze kterých v létě můžou pouštět vodu ve formě mlhy na osvěžení, taky to měly holky ve školce....
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ADD: v létě to na děti stříká mlhu:o)
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: Co je to mlhoviste?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Resp. Jestli je.to husnikova 76 tal beru okamzite
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RENFRI: kde???? Presnou adresu prosim
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Nema nekdo zajem o misto ve statni skolce na Hurce? Velke hriste, mlhoviste, kvalitni krouzky a provozni doba do 17.30
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam