EDERA: heslo "když to tak chtějí, jejich volba" se v naší společnosti běžně nepoužívá na spoustu věcí, máme holt nějaká pravidla týkající se kdečeho a zrovna u hromadných institucí pro děti bych o tom moc nediskutovala. Jednak běžné školky musejí splňovat přísná kritéria, proč by lesní školky neměly? Jednak děti potřebují vyšší míru ochrany než dospělí, někdy bohužel i před svými vlastními rodiči, takže pokud si nějaký blázen myslí, že jeho dítěti je skvěle, když musí chodit kadit do lesa a spí na špinavé podlaze, není to důvod k tomu, aby dítě bylo tomuto ponecháno napospas.
K tomu normálnímu prostředí bych řekla, že lidi, kteří dávají své děti do školky, jakou jsem viděla já, asi moc normální prostředí nevyrobí, a navíc ve školce dítě tráví podstatnou část dne, pár hodin doma večer nezmůže tolik, co celý den.
A úplně na okraj, nejsem ochotná akceptovat naprosté opovrhování bezpečností, jaké jsem byla svědkem. V žádném případě nesouhlasím, že by snad mělo být na úvaze rodičů, jestli svoje děti vypustí někam, kde se můžou utopit nebo podřezat jen proto, že ti, kdo je hlídají, pohrdají základními bezpečnostními opatřeními. Je mi jedno, že to nejsou moje děti, ony nemůžou za to, že se narodily blbcům.