• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: Když jsme se s mužem dali dohromady, byla jsem zhýčkaný Pražák, který horko-těžko dorazí ráno do práce na devátou a pak tam sedí až do večera. Ťukala jsem si na čelo, že muž vyráží ráno v šest, aby byl v práci v sedm. Argumentoval tehdy, že pro něj je čas mezi sedmou a osmou kritický, co neudělá tehdy, to už ten den pořádně nezvládne, protože jsou všichni rozlítaní na jednáních a poradách a nikoho už nezastihne...
    GIO
    GIO --- ---
    MEDVED007: to je imho neco trosku jineho, mimojine znam cloveka co tam pracuje a nekolikrat jsem tam byla, to pro me neni lesni skolka, a je to fajn.) a nic pro nas, statek mame doma,)))
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    WERCA23: syn je ve státní školce, školka má do 16:30, druhý půjde do soukromé. Moc nepočítám s tím, že si najdu práci, kde bych to stíhala, a tak počítám s nějakou paní, která je vyzvedne a buď je vezme ven, nebo si s nimi pohraje doma... Říkám si, že pro nějakou důchodkyni nebo studentku by to mohl být příjemný přivýdělek a mně to výrazně pomůže... Omezovat se při hledání práce ještě nějakou konkrétní hodinou mi přijde dost riskantní... Na druhou stranu, pokud s tím zaměstnavatel nebude mít problém, proč ne. U nás ve výrobních podnicích jsou místa, kam zaměstnanci chodí ráno v šest, v sedm a odchází velmi časně. Popř. jak psala Trissie, na některých pozicích můžeš práci dodělat doma po uložení dětí...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEDVED007: nikdo negarantuje, že to vyjde... prostě někde s tím budou dělat problémy a nevyjdou vstříc, ani kdyby mohli.
    Ovšem rovnou si říct, že to nejde, tak to pak nepůjde určitě.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: :-))))) rok jsem si o to říkala a myslím, že i dobře....výsledek ? čistá nula !!!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GIO: kamarádka měla všechny tři děti ve školce v toulcově dvoře....jinak pro pražáky známý statek, říkají si středisko ekologické výchovy, mají tam hospodářská zvířata i koně, obrovský pozemek, kde se zvířata pasou, sady, louky i políčka a lidi tam chodí na procházky nebo na nějaké akce....ta u toho je školka a ta mi přijde jako prima kombinace přírody a komfortu....školka má vnitřní prostory, ale v létě děti mají na zahradě postavené týpý, venku jsou velmi často až skoro furt, pořád se motají kolem těch zvířat a je to tak jako hodně přírodní, stravu mají jen bio a učitelky jsou taky hodně bio :-) ale když na to dojde, tak mají běžné vnitřní prostory, které při špatném počasí využívají....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEDVED007: no, nejsem jediná v mém okolí, kdo začíná brzo, a ne vždycky šlo o úpravu pracovní doby až po narození dítěte.
    Pokud člověk má co nabídnout nebo se dokáže dobře prodat, tak si může zkusit o takovouhle úpravu pracovní dobu říct i "z ulice", jen musí mít rozmyšlené argumenty, proč je to dobrý nápad.
    Ale když si ani neřekne, tak samozřejmě nedostane nic.
    GIO
    GIO --- ---
    jinak docela by mne zajimala neci osobni zkusenost s lesni skolkou rozvedena vic do detailu. vim ze lenieux deticky tam chodi...?

ne ze bych chtela menit skolku tedy, nase dite je venku docela hodne vzhledem k povaze bydleni, ktere mame a ocenuji, ze v zime venku pres den moc nebude.))
    GIO
    GIO --- ---
    WERCA23: no, 17 hod je jeste fajn, nase skolka je do ctyr, to je fakt sibenicni... ja teda nemam problem kazdy den, protoze jsem osvc a jedu na sebe, ale pokud mam zrovna misto HO praci v praze, nestiham to ani smykem a mam takovy druh prace, ze se nemuzu sbalit driv a vypadnout..
    muz vetsinou nastesti muze upravit pracovni dobu prichodem do prace driv, nebo zmenou programu, ale je to fakt rozne brzy, kdyz clovek normalne pracuje...ale cloveka to nauci silene kombinovat:))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: tohle je sice fajn idea, ale realita je taková, že i kdybys byla v práci v pět ráno, tak si stejně šéfové nejvíc všimnou, že když oni se ve čtyři vrátí ze schůzek, porad a pracovního oběda, tak ty tam nejsi :-( u nás v práci byl dycky nejvíc šrumec tak od čtyř do šesti.....
    já měla zkrácený úvazek 8-14 a bylo to super, ale to jen díky tomu, že jsem se vracela a vyšli mi vstříc....ženské z ulice se to nenabízí ani náhodou :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    WERCA23: obě soukromé školky, kam chodil Pavel, měly do 17:30; viděla jsem i školky s delším provozem. Další možnost je najít si školku blíž u práce...

jinak já mám momentálně pracovní dobu 7-15:30; ale vracela jsem se do práce, kde jsem byla už před otěhotněním, plus u nás je tohle víc flexibilní. Kamarádka, která je ranní pták, je už v třetí práci, kam chodí na sedmou, teď je to dokonce manažerská pozice, prostě se s nimi dohodla už při nástupu, že jí to tak víc vyhovuje.

Časová flexibilita se dá uhrát i na to, že nabídneš, že sice budeš odcházet ve čtyři, ale co bude potřeba, když tak dotáhneš večer z domova. A hrát na strunu toho, že po ránu jsou lidi nejproduktivnější a že v tom čase do devíti, než se všichni dovalí, toho v klidu zvládneš nejvíc (což je mimochodem pravda).
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Lesní školky bez záchodů? Stačí i lopatka, říká šéfka německé asociace - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/lesni-skolky-nemecko-lopatka-diw-/domaci.aspx?c=A140928_195741_domaci_aba
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    WERCA23: tohle mě taky děsí. držím ti palce, ať ti vyhoví! dej vědět, jak to dopadlo
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    Dámy, trochu z jíného soudku, jiné téma - návrat po rod. "dovolené" do práce.. Už mi to pomalu ale jistě končí a hledám si práci. Syna mi do státní školky nevzali a tak půjde zřejmě do soukromé. Problém je v tom, že zřejmě všechny školky v okolí fungují do 17:00... Tzn. pokud si nenajdu práci v blízkém okolí, budu muset odcházet z práce po 16 hodině. Dá se vůbec sehnat taková práce? Nebo existují školky i s večerním provozem? Zítra jdu na první pohovor a už dopředu mě děsí jejich požadavek "časová flexibilita"...
    KATIA
    KATIA --- ---
    ADD: já jsem návrh pročetla, je to tak obecné, že tam může spadnout vše. Postoj MPSV je ten, že se to pak doladi a zpřesni. Otázka pak samozřejmě je, kdo a co bude v praxi vymáhat. Bohužel, tím, že nějaké neofiko dětské skupiny už existují, tak je tam povinnost (a ne možnost!) registrace.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ADD: myslím spíš tímle, jen o lesních: [ LEPEK @ mateřské školy ]
    ale ono je to šumák. Jen ten druhej se mi taky líbil, tak jsem ho dala.)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: to, že se to týká zájmových kroužků píše jen jeden článek, jinde jsem to neviděla, proto bych to tak nedramatizovala. Nicméně si myslím, že pokud by tady někdo s tím chtěl něco aktivně dělat, přečetla bych si nejdřív ten zákon, jestli je to skutečně tak. Pokud ano, tak bych primárně oslovila všechny tyto organizace, aby vás podpořily, protože na to by slyšeli víc, imho. Mám dojem, že v široké veřejnosti vznikl dojem, že se to týká pouze lesních školek, což většinu lidí nechává chladnou.
    Pokud by se to naopak zájmových organizací netýkalo, tak bych lesní školky přesunula pod ně a byl by klid.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Taky ne, ale jestlize komentare k zakonu pisou "to zvorali, tyka se to i zajmovych krouzku", tak nechapu reakci "to se nemuze tykat zajmovych krouzku, protoze tim by to zvorali". Cela ta diskuse je o tom, ze poslanci si neuvedomili dusledky, takze tvoje argumentace je zvlastni.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: ne a vy?
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Zakon, ktery platil pred patnacti lety, sel vykladat tak, ze chces-li s rodinou taborit dele nez 14 dni pod stanem, musis to hlasit, tusim, na hygienu. Nikdo to tak nemyslel a nevyzadoval, ale zformulovany to tak bylo. To, ze ti neco prijde absurdni neznamena, ze to nemuze projit schvalovanim. Tys ten zakon cetla v plnem zneni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam