• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    RYBKA: Maty začínal tenhle rok s každodenním brekem,že nechce do školky,a to tam chodí už 2,5roku a mladšího sourozence doma nemá,odpoledne samozřejmě vynadáno,že jdu moc brzo.. tak mi došla trpělivost a řekla jsem fakt dost!,něčím pohrozila a po breku není ani památky.. a když jde s tatínkem na 6 ráno do školky,tak je z toho naprosto nadšený,protože je ve školce první a má paní učitelku pro sebe-sedne si s nimi,dá si snídani,ony kafíčko.Fakt to nechápu
    MEDVED007: bohužel ani s brečícím dítětem učitelky nic nezmůžou,že by si ho matka vzala po O.. když Maty nastupoval do školky,měli tam takového kluka,který opravdu celou dobu až do 3 odpoledne brečel,že chce maminku.. učitelka tam tenkrát byla sama na všechny děti a říkala,že nemá páku na maminku,která jje přitom doma,aby si ho brala po O.. kluk brečel i na lehátku
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    MARKYSHA: tak rekni, ze do rpace potrebujes. prd je jim po tom, jestli treba doma nemas nejakej e-shop, nebo jiny podnikani z domu, nebo chodis odpoledne po doktorech, coz se rozhdodne lip resi s jednim deckem, nez se dvema, po uradech.. fakt je po tom ucitelkam kulovy, chteji si to jen ulehcit.. a teda nevim, jak u vas se spanim s miminem, ale Natalka ted spi jednou denne, coz je presne ve chvili, kdy bych mela Tiana vyzvedavat ze skolky po o. takze pak janervozni z nevyspaleho decka, Nat nervozni z nevyspani, Tian nervozni, ze doma nespi, narozdil od skolky.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MARKYSHA: vydrz, dej tomu cas.
    a kdyz reknou, abys byla na telefonu, tak bud a je to.
    neber si to osobne jako vyhruzku, proste ti to jen rekly, kdyby plakal. ja jsem na telefonu porad, kdyz je syn ve skolce.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    A na mě: Na co na to tak pospícháte, vy snad potřebujete do práce...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RACHEL: Ach jo:( zase špatný rozhodnutí :( jsem ho měla dát radši do tý Velvarské.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Mne taky kolikrat reditelka rika: A dnes tu nebude spat? Nechte ho tady.
    Vidi, jak je s detma stastnej a naopak jeste rika, ze zatimco on uz potrebuje kolektiv, tak ja potrebuju cas na miminko.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: Tak ony to jen občas nadhodily, jestli to nechcem zkusit, ne že by do člověka vandrovaly systematicky :-) Napsala jsem to špatně.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TUTIK: taky školku vnímám spíš jako sociální prostor než jako hlídárnu....

RYBKA: já osobně si teda myslím, že učitelky nemají co přesvědčovat....ani o tom, že tam mají rodiče dítě nechávat spát ani o tom, že ho tam nemají rodiče nechávat spát.....po tom je jim houby !

viděla bych to jako relevantní jen v případě, že jim tam dítě nonstop brečí nebo něco podobného.....
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    RYBKA: Jo, takhle presne je to u nas!!!
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MARKYSHA: Ja jsem taky doma s mladsim ditetem. A kdyz prvni zacala chodit do skolky, tak jsem byla doma s tou prostredni. Ale hlavni duvod pro nastup (a dochazeni) ditete do skolky (podle me) je to, ze to dite v tom veku potrebuje deti kolem sebe, potrebuje ty vjemy a prostredi a dalsi lidi, kteri mu muzou neco predavat, neco jineho, nez ja. Obe dcery nastupem a denni dochazkou do skolky ohrome pokrocily a rozkvetly. Starsi se vic otrkala, mladsi se vic zklidnila, kdyz se musi prizpusobovat dalsi detem a lidem kolem sebe.

Takze proto bych se snazila tohle diteti doprat. Nakonec (jak rika nase mistni pani reditelka :o) skolka neni hlidaci zarizeni pro rodice, ale prostor pro deti, kde se mohou rozvijet, ucit, atd...
    Souhlasim s tim naprosto.
    (Asi mene pak souhlasi matky, ktere maji dite o pul roku mladsi, ale musi do prace oproti jine, ktera je (treba jako ja) doma a teoreticky by dite mohla mit u sebe.... Ale to je jine tema... :)

Kazdopadne jestli mu tam nikdo neublizuje a netrapi se, snazila bych se zavest normlani dochazku, co nejdrive.
    Nakonec sama si psala, ze mas dalsi povinnosti s mladsim ditetem a sebou a udelat si cas na to mladsi dite (a na sebe!!!) je taky hodne dulezite. Kdyz to zase srovnam - nejmladsimu ohromne prospelo, kdyz obe holky byly do odpoledne ve skolce. Protoze kdyz byla jedna do odpoledne a druha sla po obede, on se akorat tak stihl vyspat a protahnout a samotny cas tu nemel.. Pro mrne, ktere potrebuje zkouset lezt a porad ho nekdo laskyplne objima, pusinkuje, bere nebo mu dava hracky, to neni uplne idealni.. :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Zajímavý, jak je to různý, u nás spíš učitelky přesvědčujou rodiče, ať nechávaj děti až do odpoledne :-)
    Jinak holkám se ráno většinou moc nechce, ale mám dojem, že je to spíš tím, že se jim nechce vylézt z postele. Ráno zkoušej, jestli je nenechám doma (hlavně ta starší) a odpoledne mi vynadaj, že pro ně jdu moc brzo, že si ještě chtěly pohrát.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Ach jo, já mám z pančtelek normální vítr.....a vůbec se nedokážu rozhodnout, jestli do toho fakt jí silově. Ještě taková ta struna, že jsem doma a někam ho strkám...už se vidím, jak takhle blbnu celý dva roky..
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    mne syn casto rekne, ze rano nechce do skolky, tak rikam, ze musime jit odhlasit obed a dojdeme tam, vidi deti a hracky, papa mami a utika za nima.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TUTIK: objektivní důvody asi nemá, právěže se mu to líbí takhle, mám dojem, že na to si zvyknul velice rychle.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MARKYSHA: JA mela celou dobu pocit, ze se bavime o tom, ze ty i syn chcete a ucitelky vam to rozmlouvaji.
    Kazdopadne, jestli je to jenom tak, ze nechce (one je nechce a 'nechce'), jestli pro to nejsou (z jeho strany) nejake objektivni duvody, tak bych moc neotalela... Abys pak prave nedopadla tak, jako tu nekdo zminoval - dite si pak zvykne, ze se chodi po obede domu a nechce a nechape, proc najednou zustavat...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TUTIK: ptala jsem se ho a říkal, že tam spát nechce, tak ho zase nechci nutit, kdyby řekl, že by tam chtěl spát, tak neváhám. Neříkal to nějak plačtivě, ale....Já spíš čekám, že ho poznají i z té jeho ultrasladké stránky a pak budou rády, že tam je. Viz předchozí školka, nejdřív jim taky lezl na nervy a pak to všechny doslova obrečely, že jde pryč. Já ho znám, on to se ženskými umí.
    KAI
    KAI --- ---
    MARKYSHA: peci o vztekajici ci placici dite maji skolkove pani ucitelky v popisu prace, za kterou jsou placeny, kvuli tomu se prece jeste nevola mamince. a pokud se volat bude, tak bych tez prvne vyhodnotila jak moc opodstatnene se ti to zda a dale postupovala dle TUTIK.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MARKYSHA: TUTIK: Jo a kdybys mela byt na telefonu pristi tyden, tak myslis nebudou "naschvál volat kvůli každý blbosti"??? Jestli budou ted, budou i za tyden, tak proc to odkladat.

Jina vec, pokud by to syn spatne snasel, plakal, potreboval byt jen na kratkou dobu a zvykat si postupne.
    Ale jestli je v pohode, tak bych ho nechala dele, jestli chce, ucitelky se s tim poperou.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MARKYSHA: Na telefonu znamena, ze budes telefon mit u sebe a zvednes ho. Po telefonu muzes pak vyhodnotit, jak moc vazna je to situace a podle toho jim odpovidat jak moc mozne/nemozne je v tuhle chvili dorazit. Treba i kdyz budes doma, nemuzes byt do minuty ve skolce, kdyz mas treba spici dite, remeslnika doma, nebo stojis vedle v krame ve fronte u pokladny.. Muzes nabidnout, ze zvolas za dvacet minut/pul hodiny (kdyby se ti to zdalo opodstatnene).
    Byt na telefonu neznamena, ze budes sedet pred skolkou s telefonem na kline a cekat, az ti zavolaji.

Jestli je Tonda vztekloun a zlobil, tak bude vztekloun a zlobil i za tyden, proste se s tim musi poprat nejak ty ucitelky samy. To bys ho taky mohla mit doma porad.

MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: u nás je zamčeno a odemyká se pouze v době vyzvedávání a branka je na elektrický zámek, musí se zmáčknout zároveň tlačítko a klika a na to tlačítko sotva dosáhnu při svých 160 cm.
    TUTIK: mám obavy, že to tak nějak je, zvlášť, když Tonda je vztekloun a zlobil, tak je mi jasný, že ho tam nechtějí moc dlouho. Nicméně na telefonu se mi nechce být, to by mi naschvál volali kvůli každý blbosti, já to tenhle týden nechám a půjdem do toho příští týden, i když je mi jasný, že ze začátku opět budu na telefonu. Já nevím, mě tohleto tak štve, kdybych chodila do práce, tak by si to nedovolili. I když kdoví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam