• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: synovi jsou čtyři a nemaluje. A když už něco nakreslí, je to ovál prohlášený za různé druhy ryb. Tuhle jsem ve školce zažila šok, u stolku stála o hlavu menší holčička a něco malovala. Ze začátku jsem myslela, že má omalovánky a jen vybarvuje - byl to komplet příběh - několik postav s obličeji s výrazy, stromy viditelně smrky, dům, pes, pak jsem zjistila, že to opravdu sama nakreslila. Musela jsem se jí zeptat, kolik jí vlastně je. Čtyři a půl. Takže pořád ještě mám šanci, že se za příštích šest měsíců syn zázračně rozvine...
    AERIS
    AERIS --- ---
    ADD: v naší školce pracují přímo tam. mají tzv. pracovní listy. Já si jen prohlédnu výsledek
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    MEDVED007: moje dite ma 4za 3 mesice a nemqluje:-):-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: uvidíš, že ve čtyřech bude :-))))))))
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Mě přijde matoucí kombinace "menší/větší/malý", v jednom úkolu chtít menší stůl a větší židli a v druhém velký dům s menšíma oknama a nejmenším komínem (což je normální)... menší a větší trojúhelníky a menší kolečka a větší čtverečky nebyly problém, tohle mi přišlo divný...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: moje tří a půlleté dítě například nemaluje :-)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ADD: Vidim to uplne stejne jako MEDVED007. Zrovna jsem to sem chtela napsat - v podstate stejnou odpoved. :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: přijde mi divné chtít po dětech ze školky domácí úkoly....nicméně zadání chápu tak, že se děti mají naučit pojmy malý/velký/nejmenší/největší, které teda podle mě zná snad každé 4 leté dítě a tudíž mi to nezní jako něco nepřiměřeně obtížného....a jestli maluje auta, kytky, domy nebo hvězdy....dyť je to fuk
    ADD
    ADD --- ---
    Přijde vám soudné, chtít po čtyřletých dětech za domácí úkol namalovat "velký dům s malými okny a nejmenším komínem" nebo "větší hvězdu, menší měsíc, malé slunce"?
    I když pominu, že Slunce je hvězda, Benýs to ví a tedy ho to mate, protože neví, proč by je měl kreslit jinak, tak mi ta zadání přijdou matoucí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: mám stejnou zkušenost, nejstarší syn nezazil ve školce či ve škole nikdy nic, prostřední neustále líčil zážitky s kamarády a nejmladší porad predvadi, co se naucil a sám od sebe říká, co měli k obědu :-D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: mně spíš připadá, že odpověď nezáleží na tom kdy a jak se ptám, ale na tom, jaké mám dítě....starší dcera mi byla (a je) schopná říct kde co, mladší mi naopak neřekla nikdy prakticky nic....a můžeš na to vzít jed, že se k oběma chovám nemlich stejně....minimálně co se týká doby ptaní a kladených dotazů....

stejně s kroužky....děti měly ve školce angličtinu a to ráno od osmi do půl deváté tj. v době, kdy se teprve děti schází a žádný program neběží....keramika byla naopak po obědě, kdy "nekroužkové" děti spí, totéž předškolák a sportovní kroužek (mmch neplacený vedený paní učitelkou) spočíval v tom, že děti místo pravidelného pobytu venku (zahrada, vycházka) chodily v zimě do tělocvičny a v létě na hřiště....takže taky žádné vytrhávání někoho z něčeho....za mě je to prostě o tom, jestli školka je ochotná/schopná něco nabídnout a rozumně to včlenit do pravidelného programu.....

suma sumárum ač zní blog děsně rozumně, tak já v něm žádná velká moudra neshledávám....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANTAL: u nás je nějaká keramika od čtyř let, tanečky a angličtina pro předškoláky, ale vodím ho na Pohyb dětem Cvičení s opičkou, kde se krásně vyblbne, to mi přijde, že ve školce chybí, ale na zahradě se taky dost vyběhá. Jinak mají každý měsíc divadlo, byl u nich ekolog s jezečkem, půjdeme na lampionový průvod apod.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KATIA: To je úžasný blog! Ty kroužky podepisuju - u nás jsou aktivity furt, extra je akorát a jedině pro předškoláky (místo spaní) placená angličtina (to maj raději než spaní), nebo nárazově bazén; tohle se platí navíc... jinak školka úžasná a všechno to malování a cvičení a výlety a ... je prostě pro všechny a za těch 5 euro měsíčně ZRPŠ...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KATIA: Mně syn vysvětlil, proč říká NIC - už má za tím a chce vypnout (prvňák)...
    KATIA
    KATIA --- ---
    blog učitelky z mš, poslední zápis prý přeneseně inspiroval můj pobavený status, že mi dítě na "co jste dělali ve školce" odpovědělo "nic". v necelých dvou letech. příspěvek je teda o zkušenosti se staršíma dětma, ale je to inspirativní.... http://ucitelka7.blogspot.cz/
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MARKYSHA: tak vidíš, aspoň něco ti řekli. je dobrej :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RACHEL: Jsem se dnes učitelek ptala, jestli se nějak vymyká dle jejich zkušeností normálu a prý vůbec, jen se potřebuje srovnat s novým prostředím. Ono ten strach ve mně bude, jestli nebude psychicky trpět jako já, ale i doktorka mi říká, že to mám získané a ne vrozený.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MARKYSHA: ja s nim na psychologii byla, v souvislosti s logopedii, nase pediatra to napsala bez kecu.
    u psycholozky jsme byli hodinu a pul, byl vzornej, ale aspon jsem s ni probrala to jeho vztekani a to, ze obcas bije deti a ona mi neco doporucila, ale v podstate mi rekla, ze to delame dobre, tak jsem rada.
    taky mu delala iq test a zkousela, jestli nema opozdeny vyvoj reci - tak nema, vsemu rozumi dobre, jen ma spatnou vyslovnost.
    pro muj klid, ze jsem nic nezanedbala, mi ta vyprava za to stala :-)
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Můj syn u doktorky rozhodně vzornej není a nespolupracuje, a stejně, když jsem tam s ním přišla, jestli nás nemůže poslat ne neurologii nebo někam, že už mi to nepřijde normální, tak mi řekla, že syn je náročenej, ale pilulku že si mám vzít já, že on je zdravej. :-) Politovala mě a poslala domů. :-) Prostě jsou takový děti. Kdysi by si to asi nemohly dovolit, protože by nepřežily, dneska tu možnost mají, tak se projevují. Benýs má jednu fajn učitelku, takovou ráznou zálesačku, ta si ho chválí, že dělá pokroky. Prý mu neustupuje a on to časem pochopí a přizpůsobí se. My jsme asi moc měkké matky (a otcové), navíc když se člověku střídají dobré a špatné dny, je těžké se k dítěti chovat pořád stejně, ale myslím, že se s tím ti naši rošťáci nakonec nějak ve vlastním zájmu porvou. Nepropadej panice. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RACHEL: U doktorů je vzorný a spolupracující neb je středem pozornosti, nevím jestli by to mělo smysl. Asi by mi to posoudila i logopedička?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam