• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: No, půlka - u blondýny vloni na začátku roku četly dvě děti z dvaadvaceti. A v ostatních třídách to bylo taky zhruba tak.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jak mínusy neřeším, tak můžete mi někdo vysvětlit, co je k mínusování na pouhopouhé informaci, že školka ŠVP měla a kde se s ním dalo seznámit?:-O
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ok, tak mám naprosto divné děti....reklamy je nezajímají bo nechtějí nic z toho, co je propagované a to v televizi, na netu, na plakátech ani nikde jinde....protože ať chceme nebo ne, tak reklama se na nás hrne naprosto odevšad.....leták je jen kapka v moři.....dcera třeba dostává ve škole pravidelně katalog albatrosu....nejvíc jí na tom zajímá stránka vtipů :-)

a úkoly dělaly dycky samostatně a dobrovolně, rozhodně jsem je s tím nemučila někdy večer jen proto "že se to má"

na druhou stranu jsem ráda, že holky takové byly, protože ve škole vidím, jak jsou hendikepované děti, které v první třídě neumí aspoň tiskací písmena....řešilo se to u starší, řeší se to u mladší...kamarádky holčička (spolužačka té naší prvňačky) šla do školy čtením zcela nepolíbená a škola je pro ní noční můrou....prostě do té hlavy není reálně schopná nacpat dvě písmena za týden, což je na téhle škole běžné tempo....čili blbě čte, blbě píše, teď začli dělat slabiky a jí ještě neseplo, že m + a je ma.....takže doma každý večer drilují a makají a výsledky jsou zatím žalostné :-(
    ono se to srovná, ale rozhodně to není šťastný start.....každopádně ale žádná školka nebude děti cíleně učit číst , prý se to nemá, ale realisticky jde dneska do škol půlka dětí s tím, že plynule čtou a zbytek umí minimálně písmena.....čili se tomu učitelka přizpůsobí....a já to chápu.....ˇač by to bylo krásné, tak nelze jet tempem nejpomalejšího, když jich je ve třídě 32 :-(
    SARGO
    SARGO --- ---
    EDERA: To pravilo i naše Jášátko, a to si fakt nikdy s ničím humanoidním nehrál ani náhodou. :-D
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: I blondýna, která si s panenkama prakticky nikdy nehrála a nehraje, nad tím katalogem najednou pravila, že by si možná toho Baby borna mohla přát.:-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    LUCYA: Naše školka ho rozhodně měla. K nahlédnutí byl ve všech třídách a šatně.
    SARGO
    SARGO --- ---
    EDERA: Kvůli reklamám jsme úplně přestali kupovat dětské časopisy :-/ Bohužel bývaly "zajímavější" než obsah :-D Ustál to jenom Čtyřlístek.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: No, zřejmě máš jiný typ dětí. Některé potřebují všechno, co vidí v reklamě nebo v katalogu. Na což rodičovská kapsa obvykle nemá, i kdyby chtěla kupovat zrovna to, co v katalogu je.
    Mně k vytočení úplně stačil kagalog Baby born a vláčkodráhy založený uvnitř Sluníčka.

MEDVED007: Jako cílenou předškolní přípravu jsem s dítětem doma fakt nedělala. V tom jsem se spolehla na školku, která ostatně je vzdělávací instituce, ne jen hlídárna, takže by to měla být její práce. A ne abych to doháněla já v sedm večer, kdy jsme se tak zhruba dohrabaly domů.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    RYBKA: a prosím tě, má mít ten švp i mateřská škola? at nevyžaduju něco, co neexistuje.) na strankách nic nemají.
    Školní vzdělávací program – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koln%C3%AD_vzd%C4%9Bl%C3%A1vac%C3%AD_program
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    ZABITULKA: no rozhodla jsem se tak, ze nejprve napisu reditelce email, pak pripadne stiznost zrizovateli. Prvni bod jsem teda chtela preskocit, protoze si myslim, ze k nicemu nepovede, ale uznavam, ze je to vic fer.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LUCYA: jo, tak to je potom jina, to potom chapu. a domluvit se s maminkama tech zbylych dvou predskolaku a zajit spolecne za ucitelkama, potazmo reditelkou a domluvit se s nimi na nejakem postupu? aby si je vzali treba v rpubehu poledniho klidu na predskolackou praci?
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Jinak skolku jsme vybirali na zaklade referenci, takze to, ze se to ted zmenilo, mi pochopitelne vadi.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Tak hlavně člověk (Lucya) je konkrétně naštvanej na to, že to tam báječně fungovalo, byli spokojení, a najednou lup a šlo to rychle dolů...
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    ZABITULKA: mne se nechtelo uplne zachazet do podrobnosti. Neco asi delaji. Loni ale meli predskolaci vzdy spolecnou hodinu, kde si cetli a plnili ukoly, nikdo s malych jim do toho nekafral. To asi uz neni na samotne ucitelce. Plus se to seslo nestastne s tim, ze predskolaci jsou ted ve tride jen tri, vetsina male trilete decka. Za to chapu, ze nikdo nemuze, proste se to seslo. Ale ta celkova koncepce potom odpovida vic tem triletakum. Asi zjistuji, ze teda chci moc, kdyz vyzaduji nejakou pripravu pro predskolaky.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEDVED007: ano, dcera doma dobrovolně vyplnila tisíce listů pro předškoláky, syn to odmítal a nenáviděl, čili jsem byla ráda, že to dělají alespoň ve školce, kde ho k tomu v podstatě donutí. A opravdu nechci, aby mateřská škola byla jen hlídací zařízení jsem ráda, že je to u nás jinak, než v okolních zemích a že se s dětmi něco dělá-proč by taky potom i učitelky v MŠ měly mít vysokou školu, když by byly jen hlídačky?
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    MEDVED007: ja nedavam dite do skolky pro to, ze potrebuju hlidani. Nepotrebuju. Davam je tam, protoze chci, aby se socializovalo s vrstevniky a vzdelavalo se. Jakkoliv. Nerikam, ze tam musi mit porad nejaky program, ale rada bych videla, ze se tam neco prospesneho deje. Jinak v rade jinych statu, kdyz uz jsme u toho, zacinaji deti chodit do skoly driv. Ne ze bych toho byla uplnym zastancem.

ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LUCYA: hele, a proc to ty ucitelky s deckama nedelaji, kdyz jsou tam porad ty same? vsak nemusi s kazdym ukolem rpo decko cekat na prikaz shora, ne? stejne s nima kazdy den delaji nejaou rizenou aktivitu, tak je celkem na nich, jestli budou sedet v krouzku a ucit se pisnicku, nebo sedet u stolecku a vyplnovat papiry, ne?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LUCYA: a ty s dítětem neděláš různé předškolácké věci, pokud teda o to máš zájem ? mně nepřišlo, že by školka v tomhle přinesla něco významného.....naše holky vyplnili asi tak milion knížek s úkoly a ve školce nic moc jiného nevymysleli......osobně mi tahle předškolácká výchova přijde dost jako zbytečnost....pokud o to má rodič zájem, tak se může postarat sám.....ostatně tak to funguje i v x okolních zemích, to jen u nás se pořád babráme s předškolní výchovou....
    SARGO
    SARGO --- ---
    LUCYA: Plastové příšernosti mají jednu neskonalou výhodu: brzy se rozbijí. :-D
    Z katalogů jsem taky šla málem do vývrtky, ale pak jsem zjistila, že naše milé batolátko, hystericky odmítající čtení knížek, najednou ochotně listuje a popisuje obrázky, protože "četli jsme ve škole s Matýskem". Katalogy by vzaty na milost... a naštěstí vůbec nepochopil, že by to souviselo s něčím, co se dá koupit domů :-D
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    A na zaklade katalogu hracek doslo mlade k tomu, ze jezisek asi hracky bere v obchode, ale jezisek prece nema penize, no to on ty darky asi krade... Jinak ja nijak teorii jeziska nosiciho darky zamerne nepodporuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam