• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    SARGO
    SARGO --- ---
    QUAACA: Moment, logopedie s objednáním ZA TÝDEN?! Kde to žiješ? Tuhle jsem hledala a nenašla jsem pod měsíc :-D
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    GIO: +
    BALAENA: právě jsem domluvila lekci na příští týden ;) tak díky za konzultaci!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QUAACA: netlačíš
    GIO
    GIO --- ---
    QUAACA: bych nevahala a vyrazila, ublizit ji to nemuze, leda pomoci.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    GIO: říká místo něj L, zatím se nikdy nepovedlo
    BALAENA: mám právě v plánu začít to řešit, jen jsem se chtěla ujistit, jestli to zbytečně netlačím
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QUAACA: Klidně už začni, z pětileté prohlídky by vás stejně dětská na logopedii poslala (nebo by aspoň poslat měla)
    GIO
    GIO --- ---
    jakoze ho nevyslovuje vubec, necim nahrazuje, nebo flaka..a nekdy se povede?

v tomto veku bych ja uz resila, od ctyr let..
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    kdy jste začali řešit logopedii?
    dceři je 4 a půl a neumí R a Ř.
    MARUU
    MARUU --- ---
    Máte někdo reference na školky na Proseku? Vybírám mezi MŠ Veltruská a Litvínovská. Kdyžtak prosím info do pošty. Případně kdyby se našel někdo se zkušenostma se soukromou školkou Kašpárek nebo Knoflíček (taky Prosek). Díky
    AERIS
    AERIS --- ---
    Když ono je to i o tom, kolik odejde dětí do školy. U nás na tenhle školní rok brali 130 dětí. maximální kapacita školky je 280 dětí. Dost pochybuju, že teď jich taky budou brát 130...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONEMINA: ale stejně jsou to občas záhady. Naše státní školka loni vzala všechny děti, včetně těch sotva tříletých - naše dítě ne, protože jsme to ani nezkoušeli, když rok předtím jich 23 odmítli, navíc v té době měl ještě plenky a tak vůbec.
    Letos se ovšem obcí nese informace, že jich zase spoustu nevezmou. A tváří se tak i ředitelka státní školky, ovšem náš rozpočet už by ji uvítal a nakonec by ji uvítal i B, protože do soukromé chodí spíš menší děti a jemu budou v červnu čtyři a příští školní rok už by tam byl spíš starší.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Dlouhý lán a Velvarskou mám v užším výběru, ale ještě radši rozložím záběr. Zítra má DoD školka Antonína Čermáka, podle webu působí taky sympaticky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BONEMINA: vzhledem k tomu, že v mém okolí dodatečně vzali snad každého tříletého, tak si myslím, že by to nemuselo být už tak strašné. Přibyla ta Čínská, přibyla ta druhá Na Dlouhém lánu.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MADIETTA: I tahle přibližná matematika je lepší než nic.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BONEMINA: na úřadu MČ můžeš zjistit celkový počet dětí v příslušném věku, ale kolik se jich bude reálně hlásit do školek, to asi dřív než po zápisu nezjistíš. Leda že by ses jala počítat - zjistila si počet dětí ve všech školkách, zjistila si, kolik bude každá školka přijímat nových dětí, a pak to porovnala s tím údajem zjištěným od MČ (ale stejně to nebude přesné, protože nevíš, kolik třeba tříletých dětí se bude hlásit, kolik čtyřletých vloni nepřijatých, atd. atd.).
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Dá se někde zjistit, jak je na tom letos na Praze 6 přetlak dětí do školek? Syn je narozený koncem ledna, takže v září mu bude tři a třičtvrtě. Nerada bych si podávala preventivní přihlášky na všechny školky po šestce, tak přemýšlím, na kolik dní otevřených dveří má smysl chodit. Nechci podávat přihlášku někam, kde jsem to předtím neprohlídla, byť by to měla být jen pojistková.
    LBW
    LBW --- ---
    Kamarad se stehuje do Prahy, nekde jak jsou Cakovice/Miskovice a potrebuje dat 3 a 5 lety dcerky do skolky - nemate tam nekdo spokojene deti ve skolce? diky
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Není tady náhodou někdo z Uherského Hradiště? Sháním reference na zdejší školky. Děkuji.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MARUU: na p6 myslím byly body pro ty, co tu mají trvalé tuším déle než rok ( tedy nemění si ho kuli školce) ale jasan, někdo se může stěhovat neplánovaně a nenadělá nic
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SARGO: Záleží na školce, u nás se na zápis (odevzdání přihlášky) má chodit s dítětem, na čekání je vymezený prostor s hračkama, když jsem tam viděla frontu, řekla jsem si, že to zkusím druhý zápisový den a nečekala jsem ani 5 minut :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BONEMINA: ... ani nemusíš mít obavy přijít někam, kam neplánuješ se hlásit, čistě ze zvědavosti. Nikdo se neeviduje, leda strčí do ruky přihlášku. Naopak na odevzdání přihlášky doporučuji raději bez dítěte. Určitě to bude jak kde a jak kdy, a taky podle toho, jak mají vypsané hodiny, ale pod hodinu jsem snad ještě nikde nečekala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam