• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KAI
    KAI --- ---
    Aktuality - Žebříček Top školek 2014 | Top Školky – užitečný web pro rodiče předškoláků
    http://www.topskolky.cz/aktuality/?i=zebricek-top-skolek-2014-113
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ZEGA: Prahu 3 jsem resila pred dvema roky, doporucovany mi byly ms Milicuv dum a Perunova, v te druhe dcera je. Spokojena jsem, i kdyz letos si jeji trida celkem vyzira ruzne organizacni zadrhele. Milicuv dum mas bliz a libi se mi vic, jen tehdy brali 6 deti z ulice (plus predskolaky, sourozence... taky protekcne syna moji zname:/ DOD jsem vycetla z Radnicnich novin (Perunka nic takoveho nema, nabizi prijit se podivat kdykoliv)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    mate prosim zkusenosti s MS na Praze 1, popřípadě vinohrady/zizkov/karlin?
    když nemaji info o DOD na webu, tak jste tam volali?
    diky
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Prosím, nějaká zkušenost s MŠ na Praze 14? Klidně pošta... už je to aktuální... .-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: No, právě proto Ti to píšu. Mám devět let náskok.:-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    EDERA: Vzhledem k tomu, v kolika věcech se nacházejí, začínám tušit, že by bylo lepší se na to psychicky připravovat. :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: Mohla jsem mu to už nechat říznout.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Delší = děsí, píšu ze svehlaveho mobilu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: náš 3,5 lety vysílač siri slovní zásoby trochu delší.
    Představ si kombinaci knižní mluvy, vyjadřování pubosu a mluvy dospělých.
    MARKYSHA: to bych si nevycitala, protože děti mladší tři let beztak nejsou schopne potrebne spolupráce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUAACA: nase logo doporučuje resit od 4, bere od 3.

EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: Naše číslo 1. bylo podobný případ. Nejdřív nemluvilo vůbec, pak začalo rovnou ve složitých souvětích, vady výslovnosti jsme odstranili trpělivým cvičením. Šíří slovní zásoby vyloženě ohromoval, češtinářka v primě ho nechávala definovat všechna ta divná neznámá slova spolužákům. Mluvený projev měl výborný. Ovšem s pubertou (asi aby zamaskoval šíleně přeskakující hlas) si navykl slova jen tak cedit koutkem úst. Všechna ta někdejší pečlivá práce s mluvidly přišla úplně vniveč, protože on ty mimické svaly prostě nezapojí. Face to face to ještě dám, ale po telefonu tvoří polovinu konverzace moje nechápavé "cože" a "zopakuj to ještě jednou!". Vyloženě z toho rostu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: Já jsem ráda, horší je to v kolektivu, zvlášť když se sejde víc takových šéfíků. Ale už se taky učí spíš spolupracovat.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Pokud se to "středem zájmu" projevuje spoluprací, tak je to vskutku vzorné dítě a je nutno si ho vážit a hýčkat :-D
    Ale těm svým nemám co vyčítat, historky o tom, jak jsem vyváděla u doktora, si dodnes příbuzní vyprávějí jenom šeptem. :-))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Když teď vidím, Alenku jak cvičí s jazykem líp než Tonda, tak si vyčítám, že jssem to zanedbala.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: Toník právě mluvil brzy a měl hezkou slovní zásobu, ale špatně vyslovoval a já myslela, že je to věkem. A doktory on miluje, musí být neustále středem zájmu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Od tří by to nemělo smysl vůbec u nás, tam nebylo co procvičovat :-)) Tak jasně, jestli měl tu uzdičku...
    Se starším jsem si ještě dělala trochu hlavu, ale protože to s ním bylo těžké po všech stránkách, ještě si něco přidávat jsem prostě neměla elán. Do školky nastupoval s tím, že mu kromě mě nikdo nerozuměl ani slovo (ale já to měla spíš telepaticky), tam se rozmluvil - klasika :-) (Od té doby pusu nezavřel.) No a ve škole vyhrává recitační soutěže, má mimořádně dobrý projev (jak jsem ke svému překvapení zjistila, když jsem musela hromadu 7-12 letých chlapečků tuhle poslouchat celé odpoledne, jak se prezentují) a slovní zásobu takovou, že mu spolužáci občas nerozumí. Takže jsem samozřejmě na nějaké napravování ochladla definitivně. Mladší jede vcelku ve stejných kolejích (ten by tedy u logopedky nevyváděl, ale zalezl mi pod sukně a styděl se celou dobu), tak budu doufat, že dojede i do stejné cílové stanice :-D Ono tohle nemluvení není mezi chlapečky žádná výjimka, čím víc známých s dětmi potkáváme, tím jsem klidnější. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QUAACA: já s Toníkem chodím od tří, ale říkám si, že jsem měla začít dřív. On toho teda neumí víc. Než jsme tam začali chodit, rozuměla jsem mu jenom já, teď když se snaží, tak mu rozumí každý, ale jak se rozčílí nebo říká básničku není mu rozumět ani slovo. On měl přirostlou uzdičku a teď musíme posilovat jazyk. Už si olízne pusu, ale třeba na patro ho stále nedá. Takže čím dřív, tím líp.
    SARGO: asi tak, byli jsme tam teď, dostali úkoli, jdeme zase v březnu...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    BALAENA: není to nikdo blízkej, navíc ne z mojí strany, tak jsem se chtěla ujistit před telefonátem, abych jí zbytečně neobtěžovala.
    prý se to řeší od 5ti. ale byla ochotná, takže je všechno v pořádku ;)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QUAACA: jestli je to příbuzná, tak už vůbec nevím, proč váháš se jí zeptat, od kdy doporučuje začít ona ;)
    SARGO
    SARGO --- ---
    QUAACA: Tak to mě opravdu rozesmálo :-D Už jsem si říkala, jestli si nepíšeme přes nějaké jiné dimenze :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam