• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: nechodí vůbec ven? To by Tonda trpěl, v naší školce chodí dopoledne a kolikrát i odpoledne a stejně Tonda natahá výrobků domů a je vidět, že s nimi i hodně pracují:-)
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Ale jo. Oni toho stihnou... Akorát že já, mít peníze, mám děti v lesní školce, a tady argumentujou tím, že je moc práce všechny děti obléct a vzít ven, tak se s nimi raději učí... :-(((
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: hů, takže písničky a básničky se u nich asi nekonají, co?
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Paní ředitelka má vizi, že na MŠ naváže speciální ZŠ a pak lyceum, z kterého se půjde na ČVUT. Doslova řekla, že si děti od rodičů vezme ve dvou a půl a vrátí je jako inženýry, aniž by děti přišly do kontaktu se světem. (V tu chvíli jsem usoudila, že jsem na informační schůzku o nové ZŠ šla zbytečně, protože tohle rozhodně není můj cíl.) Podezřívám ji, že předměty, které nepovažuje za zásadní, míní probrat během MŠ, aby se pak už mohli věnovat jen technice.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: hehe v pátý třídě jsme se na škole s holkama na škole v přírodě slejzaly pod peřinou a šeptem si sdělovaly důležité poznatky a mám dojem, že jsem snad byla poslední, co nic nevěděl :-)
    EDERA: mně moc ne, říkám si, jestli to je školka pro génia, neumím si představi, že by Tonda vůbec pobíral, natož doma reprodukoval, nehledě na to, že pochybuju, že by ho to zajímalo.
    RENFRI: ajaj ta učitelka je na ránu a tohle není do budoucna dobrý, ona je asi hodně citlivá a když jí ta psychosomatika rozjíždí takové věci :-( Co s tou školkou budeš dělat? Dá to?
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: To nezní jako dobrej scénář... :-(
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Tak vcera pri vyzvedavani ze skolky tam uz byla jen ucitelka od Berusek, co nesnasim, byla protivna na Majdu i na me, rekla, ze sem uz se Majda stejne nevrati a od zitrka je v Myskach, proste bez debaty, pak jeste Majdu okrikla, ta zacla natahovat, dole se sesula na lavicku a dostala ukazkovej psychosomatickej astmatickej zachvat jak prase. Doma to nepolevilo, ani asi po 8mi stricich ventolinem, dusila se celej vecer, pak jsem ji uz soupla rectodelt, to ji trochu ulevilo, ale ne uplne, po produseny proplakany noci uz rano chrchlala jak tuberak, spadlo ji to na prudusky a ma na 14 dni antibiotika, ecobec, novej ventolin, na noc rectodelt preventivne a k tomu fenistil, dr se uplne desila, kdyz ji slysela a videla, nutno rict, ze ten nalez je citit i rukou, kdyz ji polozim na zadicka, ani to nemusi byt ucho ci stetoskop. Ja mam zitra zkousku, na dnesek jsem nespala a o uceni nemuze byt rec. Majda prvni atb vyblila, tak jsem vse prevlekla vcetne sebe a chvili pockala a vyblila i ty druhy, to uz musela jit komplet do vany. Tak dosel muz k Dr pro jiny, dohromady v lekarne 1300,-, a Majda tu od obeda radi jak cerna ruka a nevim, kde tu energii bere, ale nevypada, ze by ji neco bylo. Krom toho dechu teda...
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Mě to nepohoršuje, ale byla bych radši, kdyby tříleté dítě vzali ven a nechali ho stavět sněhuláka/klouzat na klouzačce. Přijde mi, že je škoda si neužít těch prvních šest let, kdy si člověk může hrát. Stačí, co všechno za informace kluci nasosají v rámci svých koníčků.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tak mě to nijak nepohoršuje, u nás se tohle děje běžně, máme ale extra zvídavé děti a chápu, že běžná populace to asi tak neřeší :-) ale mně jako matce by to nijak nevadilo....když můžou dělat řez mozku, tak ať dělají klidně řez penisu...orgán jako orgán....navíc velmi blízké :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: To teda. Když se měl Jášovi narodit brácha, probírali jsme to horem dolem, to mu bylo pět, zajímal se velmi; navíc i ve školce, protože tam takových čekatelů bylo víc :-) Pojmy jako pupeční šňůra, placenta... věděl, že se mimčo rodí hlavou a je problematické, když nohama... rozhodně měl normální představu o anatomii. A v osmi přijde s tím, že se ve škole kluci usnesli, že holky nemají pinďu, tak čůrají zadkem, protože dírku mají jen jednu. A mimina si plavou mamince po celém těle, dokud nejsou dost velký! Fakt jsem žila v dojmu, že to průběžně upevňujeme :-)

EDERA: Připadá mi to jako výtečná možnost vedle té druhé, která je ve hře: že chlapečci začnou dedukovat, viz výše. :-D
    EDERA
    EDERA --- ---
    Hele, a vám všem fakt přijde normální, že se ve školce maluje řez penisem?:-O
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: no, to mě taky krká....u nás probíhá sexuální výchova od raného věku, ale přijde mi, že to je zcela na nic, protože když jim něco v potu tváře vysvětlím, tak se na to za měsíc klidně zeptají znova....u jiných témat je mi to šumák, ale u některým mi to docela vadí :-)))
    ADD
    ADD --- ---
    Éééééé... tak já si jdu vážit těch leteckých bitev, co tu teď probíhají. Asi bych si rvala později vlasy, že mi nedošlo, jak jsou nevinné. :-)))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: naivko ;-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADD: ve 13 letech? To si pis, ze jo :-)
    ADD
    ADD --- ---
    RYBKA: V sedmý snad ještě néééé :-)))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ADD: Existuje RVP (rámcový vzdělávací plán), podle kterého si každá školka napíše svůj ŠVP (školní vzdělávací plán), ten by měl být rodičům k dispozici buď na webu nebo na nástěnce. Ale je to podle mě tak obecné, že si do toho můžou učitelky schovat, co chtějí, podle libosti :-) Ale neměj strach, i kdyby si to nakrásně zapamatovali, v 7. třídě je to bude zajímat z úplně jiného hlediska ;-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    ADD: Oni to do té doby desetkrát zapomenou, o to bych strach neměla :-D
    ADD
    ADD --- ---
    Existují nějaké "učební osnovy" pro MŠ? Naše školka mě vždy dokáže překvapit, tenhle týden mají anatomii a kromě toho, že probírají umístění jednotlivých orgánů (to mi přijde docela fajn a užitečné), začali kluci kreslit "rozříznutého pindíka" a vysvětlovat, co všechno v něm je... Přijde mi to na tříleté a pětileté děti docela brzo, čím je pak paní učitelka v sedmé třídě zaujme? :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    RENFRI: já se ted v pátek bavila s psychologem o podobném připadě,co řešíme s našim Matym.. měl by jít do logopedické třídy pokud by dostal odklad,ale nejsou tam jen děti s vadami řeči,ale i trochu hyper a tak a náš Maty je dost citlivka a ne moc sociální typ.. když se třídy spojí,Maty si s dětmi z logo třídy nehraje..má svoje kamarády ve své třídě a kdyby tam nebyli,tak prostě bude radši sám .. a psycholog mi říkal,že většinou řeší rodiče tyhle "problémy" zbytečně.. že děti se s tím smíří rychle a žádný problém z toho nebývá .. za sebe jsem ale ráda,že tohle nakonec nebudeme muset snad řešit,protože Matyho snad vezmou na základku logopedickou,a tím pádem nebude odklad a případné přesouvaní do logo třídy .. jinak bych měla strach,že budeme muset hledat novou školku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam