• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SARGO
    SARGO --- ---
    ADD: Oni to do té doby desetkrát zapomenou, o to bych strach neměla :-D
    ADD
    ADD --- ---
    Existují nějaké "učební osnovy" pro MŠ? Naše školka mě vždy dokáže překvapit, tenhle týden mají anatomii a kromě toho, že probírají umístění jednotlivých orgánů (to mi přijde docela fajn a užitečné), začali kluci kreslit "rozříznutého pindíka" a vysvětlovat, co všechno v něm je... Přijde mi to na tříleté a pětileté děti docela brzo, čím je pak paní učitelka v sedmé třídě zaujme? :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    RENFRI: já se ted v pátek bavila s psychologem o podobném připadě,co řešíme s našim Matym.. měl by jít do logopedické třídy pokud by dostal odklad,ale nejsou tam jen děti s vadami řeči,ale i trochu hyper a tak a náš Maty je dost citlivka a ne moc sociální typ.. když se třídy spojí,Maty si s dětmi z logo třídy nehraje..má svoje kamarády ve své třídě a kdyby tam nebyli,tak prostě bude radši sám .. a psycholog mi říkal,že většinou řeší rodiče tyhle "problémy" zbytečně.. že děti se s tím smíří rychle a žádný problém z toho nebývá .. za sebe jsem ale ráda,že tohle nakonec nebudeme muset snad řešit,protože Matyho snad vezmou na základku logopedickou,a tím pádem nebude odklad a případné přesouvaní do logo třídy .. jinak bych měla strach,že budeme muset hledat novou školku
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: To je asi rozumný, zkusit to, Majdě neříkat, že si může vybrat, ale s učitelkama to domluvit, že déle než x dní/týdnů ji trápit nenecháte, že když si tam nenajde kamarádky, tak se bude moci vrátit do původní třídy. Nikovi nakonec stačilo pár dní poté, co se mu situace vysvětlila (doba předtím byla holt kiks ze strany školky) a to, že ho oblíbená učitelka chodila pozdravit. Jestli jsou alespoň část dne všichni dohromady, mohlo by to fungovat.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    TUTIK: Ona stejne nepujde do skoly nikde v okoli, takze to, ze by s nima pokracovala dal neresim, holcicky jsou starsi sice, ale minimalne ta "nej" jeste dalsi dva roky do skoly taky nepujde, takze to, ze by zustala sama nehrozi prave a mimo skolku se vidat nejde, ani vzit si je na navstevu, my nejsme z Prahy, dojizdime, je to takove slozite... Zkusim dneska promluvit s ucitelkou, jak to vidi a dohodnout se, ze by aspon bylo cesty zpet, kdyby to joo neslo...
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    RENFRI: Ja bych zkusila ty velke kamaradky navstevovat i mimo skolkovou tridu - neni mozne treba zapsat dcerku na nejaky krouzek v ramci skolky, kde budou spolecne, nebo pak nejake mimoskolkove aktivity - treba si je vzit na navstevu, nebo nekam spolecne vyrazit.
    Jinak si myslim, ze starsi holcicky pujdou stejne do skoly a dcerka tam pak v te 'velke' tride zustane stejne sama. Takhle se stihne skamaradit s ostatnima detma, ke kterym ma vekove bliz a se kterymi treba i pujde pak do skoly.
    Nespojuji vam tridy odpoledne? U nas jsou deti v peti tridach po petadvaceti do obeda, ale po obede se jedna trida rozdeli do tech ctyr zbyvajicich a pak po svacine zase dorozdeluji. Takze treba starsi dcera je dopoledne v predskolni tride a odpoledne po obede je ve tride s malymi deti a mladsi sestrou.

A jen na okraj - ted jsme meli na vikend navstevu, malou holcicku, a ac si segry normalne hrajou hezky spolu, automaticky se ty dve stejne stare okamzite daly dohromady a ta treti zustavala bokem. Ony si opravdu hraji jinak, ty dva roky jsou tam ohrome znat.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Mam dilema. Ve skolce chtej Majdu priradit do tridy s mensima detma, ona k nim vekove patri, to jo, ani by tam zdaleka nebyla nejstarsi, v jeji tride jsou predskolaci a potrebujou uz delat jiny veci, ktery pro ni asi fakt jeste nejsou, ale ona tam ma fakt dobre kamaradky, se kterymi si rozumi, kdyz jsme to zkusili nadhodit, tak vubec nechtela, ze proste ona je Motylek a ne Myska, tam jsou maly deti, ale ucitelky rikaj, ze kdyz jsou s Myskama spojeny, tak ze si prave krasne hraje s malejma a libi se ji tam a potrebujou to jeji misto, prijde jim 7 predskolaku.
    Jenze proste Majda tam ma fakt velkou vazbu na dve starsi holcicky, hodne se kamaradej a hrajou spolu a ja se bojim, aby to nebrala treba za trest, ze je prerazena, i kdyz ji to dobre podame a vysvetlime, zase nechci delat problemy ve skolce, kdyz to potrebujou, tak fakt nevim, rekli nam, at to doma proberem a rozmyslime si to, ale ja fakt nevim.

Do skolky chodi rada, ale ne vzdycky se ji chce, klasika, no a ty holcicky jsou takova velka motivace, ukazes jim tyhle saty, tuhle hracku a uz se do skolky jen hrne, chodi s nima do tridy rok a pul, to uz je nejaka doba... Jaka je praxe u vas? Je blby jim navrhnout treba zkusebni dobu, brali byste to, ze si uz moc vymyslim?

Zaroven teda jsou v te jeji soucasne tride jeste dve mladsi deti, ale ty prerazovat nechtej, coz mi prijde zvlastni, ale asi tusim duvod, ta holcicka je takova divoka a problemova trosku (nerada to takhle pouzivam, protoze vlastne neni problemova ona, ale jeji situace, ale vysledkem je narocne dite), a uz mi rikali kdysi, ze ji k malym nedaj, protoze jim to tam rozklada, kdyz tam je (rodice maj docela komplikovanej rozvod, maminka s PPP a tak), a Majdu tam pry chtej, prave proto, ze je bezproblemova a hezky se chova k tem malym a jde jakoby vzorem, coz je sice moc hezky, ale nevim, jestli mi spis nemazou med kolem pusy, protoze ji tam potrebujou presoupnout :-/
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    BONEMINA: jo, myslím, že bude v pohodě, nahnutý to maj ty s třetíma narozkama okolo září a ty i teda loni dobrali. Ale samozřejmě neznám porodnost, trendy ve stěhování a tak.)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    EUCHENIE: To zní jako dobrá zpráva, díky :) Mláděti byly tři včera. Snad nebude moc starších dětí, které by měnily školku.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ad ta p6 - u nás ve školce jsou i děti mladší než bambin a tomu byly tři loni začátkem října. (petriny)
    EDERA
    EDERA --- ---
    IBERIA: Do Milíčova domu chodily v desetiletém odstupu obě moje děti a rozhodně to považuju za nejlepší školku, jakou mohly mít. Ale je pravda, že byl problém se tam dostat už před patnácti lety, kdy se školky o děti v podstatě rvaly.
    KAI
    KAI --- ---
    Aktuality - Žebříček Top školek 2014 | Top Školky – užitečný web pro rodiče předškoláků
    http://www.topskolky.cz/aktuality/?i=zebricek-top-skolek-2014-113
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ZEGA: Prahu 3 jsem resila pred dvema roky, doporucovany mi byly ms Milicuv dum a Perunova, v te druhe dcera je. Spokojena jsem, i kdyz letos si jeji trida celkem vyzira ruzne organizacni zadrhele. Milicuv dum mas bliz a libi se mi vic, jen tehdy brali 6 deti z ulice (plus predskolaky, sourozence... taky protekcne syna moji zname:/ DOD jsem vycetla z Radnicnich novin (Perunka nic takoveho nema, nabizi prijit se podivat kdykoliv)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    mate prosim zkusenosti s MS na Praze 1, popřípadě vinohrady/zizkov/karlin?
    když nemaji info o DOD na webu, tak jste tam volali?
    diky
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Prosím, nějaká zkušenost s MŠ na Praze 14? Klidně pošta... už je to aktuální... .-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: No, právě proto Ti to píšu. Mám devět let náskok.:-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    EDERA: Vzhledem k tomu, v kolika věcech se nacházejí, začínám tušit, že by bylo lepší se na to psychicky připravovat. :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: Mohla jsem mu to už nechat říznout.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Delší = děsí, píšu ze svehlaveho mobilu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: náš 3,5 lety vysílač siri slovní zásoby trochu delší.
    Představ si kombinaci knižní mluvy, vyjadřování pubosu a mluvy dospělých.
    MARKYSHA: to bych si nevycitala, protože děti mladší tři let beztak nejsou schopne potrebne spolupráce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam